«Κάτω τα σιέρκα που τον Ακάμα» διαδήλωση από το Save Akamas

«Κάτω τα σιέρκα που τον Ακάμα» διαδήλωση από το Save Akamas

To Σάββατο το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Γεωργίας

Γράφουν οι διοργανωτές:

Φίλες τζαι φίλοι,

Τα τελευταία 3 χρόνια, η Χερσόνησος Ακάμα αποτελεί συστηματικό στόχο εμπρηστών. Από τον Γενάρη 2017 μέχρι σήμερα, εμπρηστές προκάλεσαν περίπου 80 κακόβουλες πυρκαγιές εντός ή γύρω από το Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα. Μέχρι στιγμής, οι αρμόδιες αρχές δεν κατάφεραν να στοιχειοθετήσουν οποιαδήποτε ποινική δίωξη και κυρίως να καταδικάσουν τους εμπρησμούς ως μέσο άσκησης πολιτικής πίεσης.

Έπρεπε να φτάσουμε στην προχθεσινή πυρκαγιά στην τοποθεσία Τζιυφή και στο κάψιμο 70 εκταρίων, δηλαδή 700,000 τ.μ. για τα αυτονόητα.

Μετά τις χθεσινές πυρκαγιές, θεωρούμε ότι ήρθε ξανά η ώρα της κοινωνίας. Το κράτος στην καλύτερη περίπτωση ανέχεται και στη χειρότερη ενθαρρύνει αυτές τις συμπεριφορές. Καλούμε όλες/ους το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, στις 12:00, σε διαμαρτυρία στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (στα φώτα του Καλησπέρα, στη Λευκωσία).

Η Χερσόνησος Ακάμα, όπως και κάθε άλλη περιοχή προστασίας της φύσης, του τοπίου και των δασών στην Κύπρο, αποτελεί την κοινή, φυσική και πολιτιστική μας κληρονομιά. Δεν μένουμε αμέτοχοι/ες να παρακολουθούμε το κάψιμο της Χερσονήσου Ακάμα.

ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΣΑΣ

ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΨΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΚΑΜΑ!

fsgsgsgs

Facebook Event

Loader