Το κορίτσι που επιμένει έρχεται στον ΘΟΚ

Το κορίτσι που επιμένει έρχεται στον ΘΟΚ

Aπό 20 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή

 

Η αγάπη μπορεί ν’ αλλάξει τα πάντα 

το λένε και τα παραμύθια

η αγάπη μπορεί να κουνήσει βουνά 

το ξέρεις πως είναι αλήθεια.

Βασισμένο στο μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης, Το κορίτσι που επιμένει είναι ένα τρυφερό έργο μύησης για την ομορφιά αλλά και τις δοκιμασίες ζωής, που απευθύνεται σε θεατές όλων των ηλικιών. Ένα κείμενο που μιλάει και «τραγουδάει» για την αγάπη, το όνειρο, τις δυσκολίες, την τόλμη, την προσπάθεια και, κυρίως, για την επιμονή που οδηγεί στην επιτυχία.

Η Μαρίνα Βρόντη, στην πρώτη σκηνοθετική της απόπειρα στον ΘΟΚ, συνθέτει ένα όμορφο και πολύχρωμο θέαμα, με στήριγμα τη δημιουργική της ομάδα και την αστείρευτη ενέργεια έξι ταλαντούχων νέων ηθοποιών, που τραγουδούν και χορεύουν, αλλάζοντας συνεχώς ρόλους πάνω στη σκηνή.

Σημείωμα της σκηνοθέτιδας

To κορίτσι που επιμένει είναι ένα ταξίδι για να κατακτήσει κάποιος το αδύνατον, αυτό που πιστεύει πως έχασε. Είναι η ελπίδα που σου δίνει η δύναμη της αγάπης. Ένα ταξίδι στη μυθολογία, στο παραμύθι και στην αλήθεια της αγάπης. Μια μέρα οι παραμυθάδες του χρόνου αποφασίζουν να πουν τη δική του ιστορία. Την ιστορία για το κορίτσι που έχασε το αγόρι της. Και που αποφάσισε να ταξιδέψει μέχρι τον Κάτω Κόσμο για να ζητήσει από τον Πλούτωνα να της το επιστρέψει, πείθοντάς τον όχι μία αλλά δύο φορές. Γιατί το κορίτσι δεν τα παρατάει. Δεν σταματά να τραγουδάει και να χαμογελάει όσα εμπόδια και να βρει στο δρόμο του. Μια περιπέτεια… για το πώς η ελπίδα μπορεί να σε φτάσει ως την άκρη της γης, κάτω από αυτήν αλλά και πάνω, ψηλά, με τα χέρια και φτερά σου ανοιχτά, τα φτερά που σου έδωσε η επιμονή σου σ’ αυτό που πίστεψες. Ελάτε να δείτε πώς ένα βαγόνι τρένου μπορεί να γίνει αερόστατο, πώς ένα κορίτσι κατάφερε αυτό που έμοιαζε αδύνατον να γίνει. Μαρίνα Βρόντη

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που μεγαλώνουν μαζί, ερωτεύονται και αποφασίζουν να παντρευτούν. Η μέρα του γάμου τους είναι γιορτινή, γεμάτη γλέντι, χορό, τραγούδι και πολλούς καλεσμένους. Είναι εκεί και οι Θεοί: η Αφροδίτη, ο Απόλλωνας, ο Διόνυσος και o Πλούτωνας. Ο Πλούτωνας όμως ζηλεύει την αγάπη των δύο παιδιών και χαλάει τον γάμο στέλνοντας ένα φίδι που δαγκώνει το αγόρι και το οδηγεί στον Κάτω Κόσμο. Με την προτροπή και τη στήριξη των υπόλοιπων Θεών, το κορίτσι ξεκινάει να βρει το αγόρι, για να το φέρει πίσω στη Γη. Η διαδρομή του κοριτσιού είναι περιπετειώδης, γεμάτη εμπόδια και δυσκολίες, αλλά και αστείες συναντήσεις με μυθικά πρόσωπα. Με δυναμισμό, πείσμα και επιμονή καταφέρνει να εκπληρώσει τον στόχο της, γοητεύοντας με τη φωνή της τον Κέρβερο, κερδίζοντας τη συμπάθεια της Περσεφόνης και πείθοντας στο τέλος τον Πλούτωνα να της επιστρέψει τον αγαπημένο της.

 

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο-Στίχοι τραγουδιών: Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Σκηνοθεσία: Μαρίνα Βρόντη

Μουσική: Διονύσης Μπάστας

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου

Χορογραφία-Κίνηση: Χλόη Μελίδου

Μουσική διδασκαλία: Ελεονώρα Ρούσσου

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτιδος: Μυρτώ Κουγιάλη

Παίζουν: Δημήτρης Αντωνίου, Σαββίνα Γεωργίου, Γιώργος Ευαγόρου, 

Στέλιος Καλλιστράτης, Πολυξένη Σάββα, Μυρσίνη Χριστοδούλου

Παραστάσεις

Λευκωσία: Θέατρο ΘΟΚ, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης

 

Loader