Λονδίνο: Το ιστορικό ξενοδοχείο που ενέπνευσε την Αγκάθα Κρίστι και τον Στίβεν Κινγκ 

Λονδίνο: Το ιστορικό ξενοδοχείο που ενέπνευσε την Αγκάθα Κρίστι και τον Στίβεν Κινγκ 

Δες εικόνες από το ξενοδοχείο Brown's 

 

Ηταν το 1837, όταν ξεκίνησε η ιστορία του ξενοδοχείου Brown’s στο Λονδίνο, ένα από τα ορόσημα της βρετανικής πρωτεύουσας. Το ξενοδοχείο θεωρείται συνώνυμο της παλαιάς ευρωπαϊκής πολυτέλειας και της λογοτεχνίας. 

Η ιστορία του Brown’s ξεκινά από τον ρομαντικό ποιητή Λόρδο Βύρωνα και πιο συγκεκριμένα από τον μπάτλερ του Τζέιμς Μπράουν, ο οποίος με τη σύζυγό του Σάρα, υπηρέτρια της συζύγου του Λόρδου, δημιούργησαν το ξενοδοχείο που έμελλε να γίνει ένα δημιουργικό καταφύγιο και πηγή έμπνευσης.

Ο σχεδιασμός του ξενοδοχείου είναι ένα μέρος της ταυτότητάς του με τη βρετανική τέχνη, ταπετσαρίες και αντίκες. Πλέον, πίσω από την επιμέλεια του design βρίσκεται η Ολγα Πολίτσι η οποία θέλει να διαφυλάξει το απαράμιλλο ύφος του ξενοδοχείου, ένα κράμα παραδοσιακής κομψότητας και σύγχρονης αισθητικής.

Το ξενοδοχείο Brown's αποτέλεσε σημείο συνάντησης διανοούμενων, καλλιτεχνών και ατόμων της υψηλής κοινωνίας. Σε αυτό το 1876, ο εφευρέτης Αλεξάντρερ Γκράχαμ Μπελ πραγματοποίησε την πρώτη του βρετανική τηλεφωνική κλήση. Ο Μπελ κάλεσε το σπίτι του τότε ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, Τζέιμς Τζον Φορντ. Εδώ, ο Ναπολέοντας Γ' και η σύζυγός του Ευγενία ζήτησαν προσωρινό καταφύγιο μετά την επανάσταση στο Παρίσι, ενώ η βασίλισσα Βικτόρια επέλεγε συχνά το ξενοδοχείο να πιει το τσάι της. Ο Θίοντορ Ρούσβελτ πέρασε τη νύχτα πριν από το γάμο του στο Brown's και μέχρι και σήμερα υπάρχει αντίγραφο του πιστοποιητικού του μυστηρίου στο ξενοδοχείο.


ΔΕΣ ΕΔΩ: Το Brexit μέσα από εικόνες της χθεσινής μέρας


Ο συγγραφέας Ράντγιαρντ Κίπλινγκ έμενε συχνά στο ξενοδοχείο. Την πόρτα του ξενοδοχείου την πέρασε για πρώτη φορά στον μήνα του μέλιτος το 1892 και επέστρεφε ξανά και ξανά μέχρι το 1936. Γράφοντας το Βιβλίο της Ζούγκλας κατά τη διάρκεια μιας από τις πολλές του επισκέψεις, άφησε ανεξίτηλο σημάδι στην κληρονομιά του Brown's.

Αλλά δεν ήταν ο μόνος. Λέγεται ότι το βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι, Bertram's Hotel, βασίζεται στο Brown's. Συγγραφικό οίστρο είχε και ο Στίβεν Κινγκ, ο οποίος ενώ καθόταν στο γραφείο του Κίπλινγκ, ξεκίνησε το μυθιστόρημα Misery.

To 2003, το ξενοδοχείο πέρασε σε μια νέα εποχή καθώς αποκτήθηκε από τον όμιλο Rocco Forte Hotels. Αμεσα ανακαινίστηκε με τις αλλαγές να αγγίζουν τα 24 εκατ. λίρες. Το 2016, αποκαλύφθηκε η σουίτα Κίπλινγκ, η οποία αποτελεί ένα μείγμα κλασσικού με μοντέρνες πινελιές.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ας μιλήσουμε για την κυπριακή ταβέρνα


Τον Σεπτέμβριο του 2019, το ξενοδοχείο αποκάλυψε το νέο του εστιατόριο, Charlie’s, το οποίο διευθύνει ο σεφ με αστέρι Μισελέν Adam Byatt, του οποίου ο παππούς ήταν γκρουμ στο ξενοδοχείο τη δεκαετία του ‘60.

Πηγή 

Loader