Μας άξιζε αυτή η καρυδόπιτα μετά την καραντίνα

Μας άξιζε αυτή η καρυδόπιτα μετά την καραντίνα

Η Μπεμπα στον αριθμό 2 της οδού Πινδάρου στη Λευκωσία δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις μιας και κατάφερε, απ’ τον καιρό που άνοιξε τις πόρτες της, να βρει τον χώρο της στον χάρτη της πόλης. 

Μετά από δύο μήνες καραντίνας, βρεθήκαμε και πάλι στην οικεία κουκλίστικη αυλή με την λιτή, οπότε σπουδαία, αισθητική για να συναντηθούμε με φίλους κάτω από κληματαριές και γιασεμιά. 

12

Με τη Λευκωσία τα βράδια να διανύει την καλύτερή της φάση απολαύσαμε τις γνωστές γεύσεις -το ψαρονέφρι δίνει ρέστα- παρέα με ένα Mataro-Γιαννούδιν απ’ το οινοποιείο του Ζαμπάρτα που προτείνουμε ανεπιφύλακτα στους λάτρεις του ερυθρού να το τιμήσουν.   

Την Μπέμπα, είναι ευρέως αποδεκτό απ’ τους θαμώνες, δεν την εγκαταλείπεις χωρίς να πάρεις μία δόση απ’ την εξαιρετική καρυδόπιτα που σερβίρεται μαζί με παγωτό βανίλια και κανταΐφι. 

11

Μετά από ένα δίμηνο καραντίνας και διαδικτυακές βόλτες σε μουσεία, διαδικτυακή γυμναστική, διαδικτυακά απ’ όλα, η ζωή αποδεικνύει ότι όσο social distancing κι αν απαιτείται, οι φίλοι, οι καλαίσθητοι χώροι, το καλό φαγητό και η πόλη μας, που ομορφαίνει λυτρωτικά μεταξύ άνοιξης και καλοκαιριού, αποτελούν το ιδανικό τοπίο κοινωνικότητας άρα ανθρωπιάς. 

Αυτό. Και μία γενναιόδωρη δόση καρυδόπιτας. 

Loader