Μουσικό θεατρικό αναλόγιο με Βασιλική Κυπραίου και Βαγγέλη Γέττο

Μουσικό θεατρικό αναλόγιο με Βασιλική Κυπραίου και Βαγγέλη Γέττο

«Διάβασε και ξαναδιάβασε αυτό το γράμμα μέχρι να σκοτώσει τη ματαιοδοξία σου». Με αυτή την αμείλικτη εντολή, ο Oscar Wilde ξεκινούσε από τις αγγλικές φυλακές την εμβληματική του επιστολή που αργότερα θα γινόταν γνωστή με τον τίτλο «De profundis».

120 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Ιρλανδού συγγραφέα, τα ζητήματα με τα οποία καταπιάνεται σε αυτό το κλασικό κείμενο παραμένουν περισσότερο ανοιχτά από ποτέ. Η καλλιτεχνική αξιοπρέπεια, η αισθητική, ο ρόλος της τέχνης αλλά και ο εξοστρακισμός της ανθρωπιάς, το συντριπτικό αίσθημα της αδικίας και της αλλοτρίωσης στη βιομηχανική κοινωνία καταφέρνουν να χωρέσουν σε λίγες σελίδες με τρόπο απαράμιλλα περιεκτικό.

Η ηθοποιός Βασιλική Κυπραίου (Αβελάρδος κι Ελοΐζα, HIV, Δάφνης και Χλόη, Μήδεια κ.ά) και ο μουσικός Βαγγέλης Γέττος (The Cyprus Oscar Wilde Festival, Μεσαιωνικά Παραμύθια της Κύπρου, Ιστορίες και Μουσικές της Ιρλανδίας, Κύπρος-Κρήτη-Ιρλανδία: Νήσοι εν κινήσει κ.ά) ψηλαφούν με γυμνά χέρια την πυρακτωμένη επιστολή - διαθήκη του Wilde μέσα από ένα μουσικό θεατρικό αναλόγιο όπου ο λόγος και η μουσική συντονίζονται με τον ρυθμό της μεταιχμιακής γραφής του μεγάλου συγγραφέα. 

Η ζωντανή εκφορά της συντριβής αλλά και της επιμονής του Oscar Wilde από τη Βασιλική Κυπραίου τοποθετείται εντός του ηχοτοπίου που ο Βαγγέλης Γέττος δημιουργεί με ετερόκλητα όργανα και εκλεκτικές ατμόσφαιρες. Λόγος και ήχος, ήττα και δικαίωση, θάνατος και αιωνιότητα συναντιούνται στο υποβλητικό ημίφως της αυλής του Καφενείου 11, στην παλιά Λευκωσία, για 3 παραστάσεις (8, 15 και 22 Οκτωβρίου 2020, 20.00).

gsgsgs

Η παράσταση «De profundis» υποστηρίζεται από την Πρεσβεία της Ιρλανδίας στην Κύπρο.
Υπέρτιτλοι από το πρωτότυπο κείμενο θα προβάλλονται στα αγγλικά.

Καφενείο 11, γωνία Σούτσου και Πειραιώς, 
Παλιά Λευκωσία (πίσω από το χαμάμ Omerye)
8, 15 & 22 Οκτωβρίου 2020, 20.00
Είσοδος 5€
Κρατήσεις  (απαραίτητες - με sms): 97843347

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται σε απόλυτη συμμόρφωση με τους τους ισχύοντες περιορισμούς και κανόνες ασφαλείας

Loader