New Division, μία διαχρονική αξία της Λευκωσίας

New Division, μία διαχρονική αξία της Λευκωσίας

Ιδρύθηκε το 1989 και βρισκόταν σε άλλη τοποθεσία στον Άγιο Ανδρέα

Γράφει η Κατερίνα Χριστοδούλου

New Division... Ένα μπαράκι στο κέντρο της Λευκωσίας που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Δημιουργήθηκε το 1989 με το όνομα Nirvana και βρισκόταν σε άλλη τοποθεσία στον Άγιο Ανδρέα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο σημείο που γνωρίζουμε σήμερα. Στην οδό Βασιλίσσης Φρειδερίκης 2!

New Order - Joy Division
New Order & Joy Division: New Division!

Το όνομα της μπυραρίας προήλθε από το συγκροτήμα New Order (1980-σήμερα) και το αρχικό τους όνομα Joy Division (1976-1980) με κάποιες αλλαγές στη σύνθεση των μελών κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. 

jfjff

Είναι μια μπυραρία που καλύπτει ανάγκες διασκέδασης για όλο τον κόσμο και φέρνει κοντά διαφορετικά στιλ μουσικής. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι ότι μπορεί να μεταμορφωθεί σε δύο διαφορετικές εκδοχές, την καλοκαιρινή και τη χειμερινή.

Τον χειμώνα θα απολαύσεις ζεστό κρασί, μπυρίτσα και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή σου μέσα σε ένα ζεστό κλίμα που επικρατεί το κόκκινο και αρκετούς καλλιτέχνες να επισκέπτονται το μαγαζί, για να κάνουν τις βραδιές σου αρτιστίκ. Ανεξάρτητη ροκ και εναλλακτική μουσική και ακούσματα που δεν ακούς συχνά σε άλλα μέρη. Έχει διαφορετικές γωνίες και τραπέζια που μπορείς να καθίσεις ενώ το μπιλιάρδο και η ατμόσφαιρα θα σου θυμίσουν τις δεκαετίες των late 80’s και 90’s. 

yyeyey

Το καλοκαίρι, η New Division θα σε εντυπωσιάσει με τη μετατροπή της σε έναν υπέροχο αστικό κήπο με πολλά φυτά και φωτάκια. Εκεί μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε κρύες μπίρες, καλοκαιρινά κρασιά, κοκτέιλ, ουίσκι και άλλα οινοπνευματώδη και μπορείς να χαλαρώσεις με την παρέα σου συζητώντας για τα καλοκαιρινά σας σχέδια και τις περιπέτειες του χειμώνα. 

Εκτός από ποτά, μπορείς να δοκιμάσεις και τα νόστιμα χορτοφαγικά πιάτα που προσφέρονται στο μέρος σε συνεργασία με το εστιατόριο Evergreen Vegan & Vegetarian. 

γσγσγσ

Μερικοί καλλιτέχνες που πέρασαν το κατώφλι της New Division είναι ονόματα πολύ αγαπητά στο κυπριακό κοινό και έτσι προωθείται η τοπική καθώς και η ελλαδική μουσική σκηνή. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα συγκροτημάτων που έχουν κατά καιρούς εμφανιστεί είναι οι Monsieur Doumani, Minus One, Side Effects, Sakis Dovolis, The Zilla Project,  Arcadian Child, Isla Fortuna, Fuzz Bus, The Boots καθώς και οι Rumba Attack. 

Αυτό που κάνει την New Division τόσο αγαπητή στο κοινό είναι μάλλον η μοναδική της ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με το ότι κανείς δεν θα σου πει κάτι για το ντύσιμο και την εμφάνισή σου, αφού εδώ συχνάζουν άτομα που προτιμούν χαλαρότητα χωρίς face control και που θέλουν να ζήσουν μια μουσική εμπειρία διαφορετική απ' την τυπική, εμπορική μουσική που ακούς κυρίως στο ραδιόφωνο. 

Αυτές τις μέρες η κράτηση είναι απαραίτητη μιας και υπάρχει μεγάλη ζήτηση και λόγω covid πρέπει να τηρούνται αυστηρά μέτρα, τόσο από το προσωπικό, όσο και από τους θαμώνες του μαγαζιού. 

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στη σελίδα και στη δημόσια ομάδα του μαγαζιού

Loader