Ο πιο κοσμοπολίτικος και ερωτεύσιμος χώρος στην Κάτω Πάφο είναι αυτός

Ο πιο κοσμοπολίτικος και ερωτεύσιμος χώρος στην Κάτω Πάφο είναι αυτός

Πήγαμε, είδαμε και μεταφέρουμε

Το ANTASIA Beach Club εξαργυρώνει όλες τις σύγχρονες επιταγές της καλαισθησίας, παραχαϊδεμένο από τα κύματα της θάλασσας

Οφείλουμε να το ομολογήσουμε πως, τόσο οι ντόπιοι όσο και οι επισκέπτες της Πάφου βρίσκονται αντιμέτωποι με κάτι εξαιρετικά σπάνιο πια στο νησί μας: Η επαφή με την πόλη μοιάζει μ’ ένα ατέλειωτο μακροβούτι στις αναμνήσεις μιας Κύπρου που, πειραγμένη τόσο όσο, διατηρεί τα καλύτερά της χαρακτηριστικά. Η φύση και το αστικό περιβάλλον δένουν αρμονικά μ’ όλα τα απαιτούμενα κοσμοπολίτικα στοιχεία και καταδύονται στο σήμερα, λιτά και καθαρά, αποπνέοντας μία ποιότητα χωρίς ημερομηνία λήξης. 

Σε πρόσφατη επίσκεψή μας στην Πάφο, με απώτερο στόχο ν’ ανοίξει το βλέμμα και να καθαρίσει το μυαλό, βρεθήκαμε σε μια απ’ τις ομορφότερες ακτογραμμές της και θαυμάσαμε το νέο κόσμημα της πόλης που ακούει στο όνομα ANTASIA Beach Club. 

 

345

Σε κοντινή απόσταση απ' τα ξενοδοχεία Almyra και Annabelle δεσπόζει ακόμα ένα σύγχρονο και προσεγμένο landmark, τόσο αρχιτεκτονικά όσο και γαστρονομικά, που φλερτάρει έντονα με την υπέροχη θέα που απολαμβάνει απ’ τον περιβάλλοντα χώρο και που παράλληλα γαργαλάει τις αισθήσεις, λίγο πριν επιβεβαιώσει δεόντως την μαεστρία του στον ουρανίσκο. 

 

Σιμώνοντας στο χώρο, έκπληξη δεν μπορεί παρά να προκαλεί η γυριστή σκάλα, σημείο κατατεθέν τους τελευταίους μήνες στην περιοχή, η οποία λειτουργεί και ως view point ενός αμφιθεατρικού σκηνικού που μοιάζει απροσδόκητα κινηματογραφικό, προσφέροντας απρόσκοπτη θέα προς το Κάστρο της Πάφου.  

23456

Ένα ολοήμερο στέκι που φιλοξενείται σε μία απ’ τις ωραιότερες αμμώδεις παραλίες της Κάτω Πάφου και που συνδυάζει ένα πολύ ενημερωμένο εστιατόριο και ένα ειδυλλιακής αύρας beach bar με ξύλινες ξαπλώστρες και σερβίς εντός της παραλίας και που στο πακέτο του συμπεριλαμβάνει δωρεάν wifi και πετσέτες παραλίας! 

  4

Εισερχόμενοι στο χώρο με την μινιμάλ διακόσμηση, οι αποχρώσεις του μπλε της θάλασσας και του λευκού αγκαλιάζουν τον επισκέπτη σ' ένα λουσμένο στο φως εκλεπτυσμένο χώρο. Δεν θα ήταν υπερβολή να δώσουμε τα εύσημα στην εξαιρετική αρχιτεκτονική και το ντιζάιν, κάτι εξάλλου που το κάθε δημιουργικό και περπατημένο πνεύμα θα εκτιμήσει ιδιαιτέρως. 

Οι έμπειροι αρχιτέκτονες του Psomas Studio of Architecture PS-A πέτυχαν να δέσουν αρμονικά την πέτρα με το γυαλί εναρμονίζοντάς τα ομοιόμορφα με το ευρύτερο φυσικό περιβάλλον. Μία φουτουριστική προσέγγιση που ντύθηκε εσωτερικά από τους πρωτοπόρους σχεδιαστές Baranowitz & Kronenberg Architecture, από το Ισραήλ. Για τους μυημένους λάτρεις της αρχιτεκτονικής, στο χαρτοφυλάκια των εν λόγω σχεδιαστών περιλαμβάνονται και τα παγκοσμίου φήμης ξενοδοχεία “W” σε Ίμπιζα, Άμστερνταμ και Πράγα. Τα έπιπλα, custom made δημιουργίες κατασκευασμένες στη Κύπρο, δεσπόζουν σε μία ουδέτερη χρωματική παλέτα δίνοντας ανάσα στο χώρο όταν σφύζει από ζωή. 

  34

Όσον αφορά στο μενού, κι απ’ το οποίο οφείλουμε να σημειώσουμε ότι δοκιμάσαμε ένα αρκετά ικανοποιητικό μέρος του, πρωταγωνιστούν ασιατικές και μεσογειακές γεύσεις όπως τις επιμελήθηκε ο Ούγγρος σεφ, Akos Richweisz, υπό την επίβλεψη του πολυβραβευμένου David Goodridge, Executive Chef του Ομίλου Thanos Hotels. Η σύνθετη γευστική εμπειρία που προσφέρει το ANTASIA είναι διακριτή στο κάθε πιάτο, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι φωτίζει ως πρωταγωνιστές του μυρωδάτα βότανα και μπαχαρικά. 

  345

Στο μπαράκι που στεγάζεται στον ισόγειο χώρο αφιερώσαμε αρκετό δημιουργικό χρόνο για να επιλέξουμε μέσα από μία συναρπαστική λίστα τα πρώτα κοκτέιλ για αρχή. Αναφορά δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε στο εξαιρετικό Ikigai, που σημαίνει reason for being, και που συνδυάζει το London dry gin με τα passion fruit και sweet lime oil αφήνοντας το prosecco να κάνει τα μαγικά του.

Προτεινόμενο για όσους αγαπούν τις ισορροπημένες bubbly γεύσεις λίγο πριν μεταφερθούν στον χώρο του εστιατορίου! 

  45


34

345

Για δείπνο οι συνδαιτυμόνες μεταφερθήκαμε μέσω της εμβληματικής κυκλικής σκάλας στον υπόγειο χώρο του εστιατορίου και με θέα τη θάλασσα λίγα μέτρα μακριά, επιλέξαμε sushi και sashimi to share έτσι ώστε να αποκτήσουμε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα γεύσεων.

Ως ορκισμένη λάτρης των rolls, απ’ την λίστα των Signature Gourmet Uramaki Rolls, ξεχώρισα το θεσπέσιο Grilled Unagi Glazed Eel, με μανιτάρια Teriyaki, φύλλα daikon και fresh shiso, ένα πιάτο-εμπειρία! Όσο για τους vegan και vegetarian της παρέας, οι επιλογές ήταν τόσες όσες να προσθέσουν ένα χαμόγελο ευχαρίστησης στα χείλη τους ενώ οι νεαρότεροι απολάμβαναν την Linguini pasta, με φρέσκια σάλτσα ντομάτας!

Στο τραπέζι μας ξεχώρισε επιπλέον το λαχταριστό μπιφτέκι γαρίδας με παπάγια και μάνγκο το οποίο εμείς συνδυάσαμε με μαριναρισμένη φρέσκια σαλάτα tofu με wekame και σάλτσα ponzu καθώς επίσης και το πικάντικο κοτόπουλο gai tod σε φύλλα μπανάνας με φρέσκο λάιμ και κόλιανδρο. 345


7654

Για επιδόρπιο, κι επειδή η καλή παρέα και το όμορφο περιβάλλον επιβάλλουν να παραμένουμε οι άνθρωποι γύρω από ένα τραπέζι, το ευγενικό προσωπικό μάς σέρβιρε, μεταξύ άλλων, ένα Kao Niew Ma Muang κι ένα Green Tea Opera, με σοκολάτα Valrhona το τελευταίο. Επιπλέον, στην Caramelised Ginger Ganache, την οποία δοκίμασε αποκλειστικά φίλος-γλυκατζής, αξίζει να γίνει αναφορά αφού την ύμνησε δεόντως!

 

Παρόλο που οι πλείστοι της παρέας συνέχισαν να παιχνιδίζουν μέσα απ' τη λίστα κοκτέιλ, για τους οινόφιλους από εμάς οι προσφερόμενες ετικέτες ήταν τόσο δελεαστικές που μας παρέσυραν. Επιλογές απ’ ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει ο κυπριακός και ο ελληνικός αμπελώνας αλλά και γενναιόδωρες προτάσεις από τον παλαιό και νέο κόσμο. Η δική μας επιλογή επικεντρώθηκε σε ένα ερυθρό Vouni Panayias και συγκεκριμένα στο Γιαννούδι του ενώ οι μυημένοι στην κουμανταρία συνδύασαν μία Kyperounda του 2006 με το επιδόρπιό τους!   45678

Απ’ το ANTASIA φύγαμε υπερπλήρεις από θέα, μουσική, φαγητό και αμπιάνς κι ανηφορήσαμε τον πεζόδρομο για να καταλήξουμε στο all time classic Almyra για διαμονή. 

Στο ANTASIA θα επιστρέψουμε -και οι εκτός πόλης που δεν έχουμε την δυνατότητα να το απολαμβάνουμε τακτικά- για ακόμα μία βουτιά στην ποιότητα, την καλαισθησία και την εξυπηρέτηση που συνοδεύεται με χαμόγελο και θετική αύρα, όπως αυτή της θάλασσας που το αγκαλιάζει!   456

Το ANTASIA Beach Club είναι το καινούριο project του ομίλου Thanos Hotels and Resorts.  

Επικοινωνία και κρατήσεις: 26 888002 

  345

 

Loader