Οδηγός Επιβίωσης: Μάθε τα καλά της Λευκωσίας τον Αύγουστο!

Οδηγός Επιβίωσης: Μάθε τα καλά της Λευκωσίας τον Αύγουστο!

Αν είσαι ένα από αυτούς που θα ξεμείνουν τον Αύγουστο στην πρωτεύουσα μην ανησυχείς και απόλαυσέ το!

Η Λευκωσία τον Αύγουστο αδειάζει. Η κίνηση στους δρόμους είναι ανύπαρκτη. Αν είσαι από τους θαραλλέους που θα ξεμείνουν στην πόλη τον Αύγουστο σε παρακαλώ μην απελπίζεσαι κι απόλαυσέ το!

Ο Αύγουστος, που οι υπόλοιποι συνωθούνται σε Πρωταρά, Αγία Νάπα, Λατσί και Ακάμα εσύ απλαμβάνεις την ηρεμία της Λευκωσίας, τα δροσερά βράδια χωρίς υγρασία, βγαίνεις ένατος για βόλτα και θυμάσαι πόσο όμορφη είναι αυτή η πόλη. 

Η Λευκωσία λοιπόν τον Αύγουστο είναι στα κλύτερά της. Απόλαυσέ το! 

1

Βουτιές στις πισίνες της πόλης 

Αν δεν είσαι και πολύ της παραλίας, βαριέσαι να κολλάει η άμμος παντού, δεν έχεις κλείσει ξενοδοχείο στον Πρωταρά και θα εργάζεσαι ακόμα όλο τον Αύγουστο, μην ανυσηχείς. Η Λευκωσία διαθέτει οκτώ υπέροχες πισίνες όπου θα δροσιστείς με την ησυχία σου όμορφα και χαρά. 

Μάθε τα πάντα για τις πισίνες της πρωτεύουσας ΕΔΩ

 

9

 

Βόλτες στα πάρκα 

Στη Λευκωσία εκτός από τις πισίνες, υπάρχουν και μικρές οάσεις που θα σου χαρίσουν δροσιά στην καρδιά της πόλης. Αυτές δεν είναι άλλες από τα πάρκα. Πεζοπορία, ποδηλασία, πικ-νικ ή ακόμα και για ένα απλό καφέ είναι μερικές ιδέες που μπορείς να υλοποιήσεις κατά την καλοκαιρινή σου επίσκεψη στο πάρκο. Επιπλέον, αυτό που πρέπει να έχεις κατά νου είναι η ανάσα οξυγόνου που θα πάρεις από την κουραστική ζωή της πόλης, αφού η πυκνή βλάστηση και ο πράσινος παράδεισος που θα σου προσφέρουν είναι η καλύτερη διαφυγή που μπορείς να έχεις έστω και για λίγο. Το πάρκο Ακρόπολης, το πάρκο Αθαλάσσας, το Πάρκο Αγίου Δημητρίου στο Στρόβολο, το πάρκο Ακαδημίας Αγλαντζιάς και ο Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας είναι μερικές από τις επιλογές σου.  

6

Θερινό Σινεμά Κωνστάντια 

Το ωραιότερο, το πιο νοσταλγικό, το ρετρό θερινό σινεμά της Κύπρου, το Κωνστάντια στην Παλλουριώτισσα θα είναι μαζί μας όλο τον Αύγουστο με πολύ καλές προβολές ταινιών με στέγη τον έναστρο ουρανό της Λευκωσίας. Αν είσαι από τους τυχερούς που θα ξεμείνεις μακριά από την φασαρία των τουριστικών θερέτρων της Κύπρου θα περάσεις μούρλια και με καλό σινεμά!

Μάθε όλες τις λεπτομέρεις ΕΔΩ

 

1

 

Θερινό Σινεμά Λευκωσιάζω

Το Δίκτυο Εθελοντών «Λευκωσιάζω» με την στήριξη του Δήμου Λευκωσίας διοργανώνει και αυτό το καλοκαίρι υπαίθριες καλοκαιρινές προβολές κινηματογραφικών ταινιών, που τόσο πολύ αγάπησε και αγκάλιασε ο κόσμος της πρωτεύουσας, με ελεύθερη είσοδο αλλά και όμορφες μουσικές βραδιές. Αυτό το καλοκαίρι θα πάρουμε θέση για να παρακολουθήσουμε ξανά δυνατές και βραβευμένες ταινίες στην καρδιά της πόλης παράλληλα με μουσικές βραδιές που διοργανώνει το Δίκτυο Εθελοντών Λευκωσιάζω. Το Αμφιθέατρο Πλατείας Ελευθερίας, μέχρι και την Τετάρτη 31 Αυγούστου θα φιλοξενεί τις προβολές του Θερινού Σινεμά Λευκωσιάζω με θέα τα μεσαιωνικά τείχη της πρωτεύουσας και όμορφες μουσικές στιγμές. Η πρωτοβουλία αυτή του Δικτύου Εθελοντών «Λευκωσιάζω» αποτελεί την καλύτερη αφορμή για να κατέβουμε στο κέντρο της πόλης, να περπατήσουμε στην ανανεωμένη Πλατεία Ελευθερίας. Το πρόγραμμα ΕΔΩ

Αμφιθέατρο Πλατείας Ελευθερίας, Λευκωσία, 21:00.

 

1

Ηρεμία στα Mall 

Τα ψώνια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ιδιαίτερα σε περίοδο εκπτώσεων! Αλλά όχι μόνο! Η επιλογή των Mall της Λευκωσίας εκτός από τα δεκάδες καταστήματα όλων των ειδών σου δίνουν και την ευκαιρία να πιεις καφέ, να φας σε κάποιο εστιατόριο, να πας σινεμά ή ακόμα και για ποτό! Εκτός αυτών με την επίσκεψη σου εκεί θα αποφύγεις και τη ζέστη της πόλης και θα απολαύσεις δωρεάν, υπέροχο, δυνατό και δροσερό air condition! Στη Λευκωσία οι επιλογές σου είναι τρεις: Mall of Cyprus, Nicosia Mall, Mall of Egkomi, εσύ επιλέγεις!  

 

9

Για κλέφτικο στις αυλές 

Το αγαπημένο πιάτο του καλοκαιριού, το οφτό κλέφτικο προσφέρεται απλόχερα σε δροσερές και όμορφες αυλές τις Λευκωσίας. Με καλή παρέα και παγωμένη μπίρα απόλαυσε το οφτό σου μαζί με τα συνοδευτικά του σε ένα από τα δέκα αγαπημένα στέκια που επιλέξαμε για εσένα. 

Όλες οι λεπτομέρειες ΕΔΩ 

 

1

Κάνε τις βόλτες σου με τα μικρά λεωφορεία του Δήμου

Εκμεταλλεύσου την ηρεμία της πόλης και πάρε τα μικρά λεωφορεία του Δήμου Λευκωσίας και ξεναγήσου από την μία πλευρά μέχρι την άλλη της πρωτεύουσας. Μπορείς να αφήσεις το αυτοκίνητό σου στο κέντρο της πόλης σε κάποιον από τους χώρους στάθμευσης και να πάρεις το Λ1 ή το Λ2 και να βολτάρεις στα δρομάκια της παλιάς πόλης. Μην ξεχνάς πως τα λεωφορεία αυτά σε μετακινούν δωρεάν, διαθέτουν κλιματισμό και λειτουργούν μέχρι τα μεσάνυχτα. Άρα μπορείς να κάνεις και τις βόλτες σου τι βράδυ και να μάθεις διαδρομές που ίσως δεν ξέρεις. Θα είναι μία πολύ ξεχωριστή εμπειρία.

Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδούλου / @thecypriottraveler 

Loader