Οι 5 κορυφαίες ταξιδιωτικές προτάσεις για road trip

Οι 5 κορυφαίες ταξιδιωτικές προτάσεις για road trip

Ανακάλυψε νέους προορισμούς

Τα ταξίδια είναι κάτι που έχουμε στερηθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και στους περισσότερους λείπει. Τώρα όμως, ήρθε η στιγμή το 2022 να είναι ένας χρόνος με περισσότερες εμπειρίες και ξεχωριστούς προορισμούς.

Στο Bestcities.org θα ανακαλύψεις ενδιαφέρον προορισμούς και είναι ιδανικοί για road trip με την παρέα. Το επόμενο σου ταξίδι θα είναι σίγουρα συναρπαστικό εάν επισκεφτείς τα πιο κάτω μέρη.

Η.Π.Α

Route 66

2.450 μίλια, με διαδρομή από το Σικάγο, Ιλινόις μέχρι τη Σάντα Μόνικα στην Καλιφόρνια. Η πιο γνωστή διαδρομή της Αμερικής, από όπου περνάς από μικρές πόλεις με παραδοσιακά diners και vintage μπαρμπέρικα.

Pacific Coast Highway

1.250 μίλια από το San Diego μέχρι την Washington. Εδώ θα απολαύσεις απίστευτη θέα από τον Ειρηνικό Ωκεανό, παραλίες, εθνικά πάρκα και πράσινα τοπία.

Μεξικό

Με 35 μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, το Μεξικό είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για road trip. Η διαδρομή Baja California Peninsula ξεκινάει από την Τιχουάνα και καταλήγει στο Cabo San Lucas. Λίμνες, πουλιά, έρημοι και ένα ταξίδι γεμάτο διαφορετικά τοπία.

Yukatan Peninsula Loop

Μπορείς να κάνεις τον γύρο του Κανκούν και να απολαύσεις τα υπέροχα νερά του.

Διάβασε Επίσης: Lonely Planet: Μας αποκαλύπτει τις 10 κορυφαίες χώρες για το 2022 

Καναδάς

Trans-Canada Highway

Ο δεύτερος μεγαλύτερος εθνικός δρόμος σε όλο τον κόσμο, μπορεί να σου πάρει μέχρι και έναν μήνα, αν θες να δεις τα πάντα, να κάνεις camping το καλοκαίρι και σκι τον χειμώνα. Ένας ακόμη δρόμος, 75 μιλίων (Highway 99), είναι γεμάτος φυσικές και πολιτιστικές ομορφιές. Ο ιδανικός προορισμός για χειμερινά σπορ.

Μαλαισία

Η μόνη χώρα της Ασίας που μπήκε στη λίστα και αποτελεί οικονομικό προορισμό. Η διαδρομή Κουάλα Λουμπούρ μέχρι τα Cameron Highlands θα σου πάρει μισή μέρα και είναι γνωστή για τις υπέροχες φυτείες τσαγιού. Λίγο πιο έξω από την Κουάλα Λουμπούρ, η πόλη Petaling Jaya σε οδηγεί στα νησιά του Langkawi.

Αργεντινή

Από την Παταγονία μέχρι την επαρχία Jujuy, θα βρεις καταρράκτες, βουνά και χωριά γύρω από λίμνες. Από το Μπουένος Άιρες μέχρι το Σάλτα (925 μίλια), θα βρεθείς σε αμπελώνες, θα δοκιμάσεις κρασιά και θα κάνεις ιππασία.

 

Πηγή 

 

Πηγή φωτογραφιών

Loader