Ολοκληρώνεται την Τετάρτη το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Ολοκληρώνεται την Τετάρτη το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Μετά από μια εβδομάδα προβολών ντοκιμαντέρ από την Κύπρο και τον κόσμο, το 15o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού φθάνει στο τέλος του, αυτή την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, 2020.

Το Φεστιβάλ διεξάγεται από τις 16 μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου 2020, στον Χαρουπόμυλο Λανίτη (Ceronia Hall), δίπλα στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Λεμεσού, και τηρεί αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του COVID-19.

Η τελευταία φεστιβαλική μέρα θα ξεκινήσει στις 6μ.μ. με την επαναπροβολή του κυπριακού ντοκιμαντέρ Tongue, σε σκηνοθεσία των Ανδρέα Αναστασιάδη και Παναγιώτη Αχνιώτη. Το ντοκιμαντέρ εκτυλίσσεται μέσα στην ιστορία της Κυπριακής άκρας Αριστεράς και του δικοινοτικού κινήματος επανένωσης, εξερευνώντας τη διαλεκτική και ποιητική της εθνικής σύγκρουσης και της διαίρεσης στην Κύπρο.

fafafa

Στις 8μ.μ., θα δούμε μια δεκαπεντάλεπτη περφόρμανς από την Αντρούλα Καφά, με φωνητικά και ηλεκτρονικά μέρη που θα συνοδέψει οπτικά αποσπάσματα από τις καταγραφές των Αδελφών Μανάκη στα Βαλκάνια των αρχών του περασμένου αιώνα. Τελευταίο θα προβληθεί για φέτος το ντοκιμαντέρ, In a Whisper, σε σκηνοθεσία Heidi Hassan και Patricia Pérez Fernández. H Πατρίσια και η Χάιντι, στενές φίλες από παιδιά, διδάχθηκαν σκηνοθεσία στην Κούβα, την οποία εγκατέλειψαν μετά τις σπουδές για να αποφύγουν το περιοριστικό πλαίσιο της κυβέρνησης και τη λογοκρισία που επιβάλλεται στις τέχνες. Η μια κατέληξε στην Ελβετία και η άλλη στην Ισπανία. Δεκαπέντε χρόνια μετά τη φυγή τους, με τη χρήση μιας αφοπλιστικά ειλικρινούς και διεισδυτικής ανταλλαγής βιντεο-γραμμάτων, προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν τον εαυτό τους, τη φιλία τους και τις έννοιες της γεωγραφικής ταυτότητας.  Το ντοκιμαντέρ απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Άμστερνταμ (IDFA).

fafafa

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με ένα δυναμικό επιτόπιο μουσικό περφόρμανς, από τον Γιώργο Σίσαμο. Με τη βοήθεια του αναλογικού και ψηφιακού συνθεσάιζερ που έχει κατασκευάσει ο ίδιος, θα συνομιλήσει με το χάος και τις αναταράξεις των ημερών μας και θα προσπαθήσει να τις οδηγήσει σε κάποια μορφή ισορροπίας.

fafafa

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών: 

https://www.filmfestival.com.cy/2020-screenings

Πληροφορίες εισιτηρίων:

Λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του covid-19 το ταμείο θα λειτουργεί έως μία ώρα πριν από την έναρξη των προβολών. Το κοινό θα πρέπει να αγοράζει τα εισιτήριά του από το ταμείο του Φεστιβάλ κατά τις ώρες λειτουργίας του. Δεν θα προσφέρονται εισιτήρια στην είσοδο.

Ώρες ταμείου (Στο φουαγιέ του Φεστιβάλ, Χαρουπόμυλος Λανίτη)

Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 - 15:00, 18:00 - 19:00 

Σαββατοκύριακο: 10:00 - 15:00, 16:00 - 17:00

Τιμή Εισιτηρίου (ανά ταινία): €5

fafafa

Μέτρα Προστασίας:

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα τηρούνται αυστηρά τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής που έχουν επιβληθεί. Φέτος θα προσφέρονται λιγότερες θέσεις ώστε να επιτυγχάνεται η κοινωνική αποστασιοποίηση εντός της αίθουσας, η οποία διαθέτει επαρκή και συστηματικό αερισμό μέσα από το σύγχρονο σύστημα κλιματισμού της. Η χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο των θεατών από την κινηματογραφική αίθουσα θα είναι υποχρεωτική, ενώ όταν οι θεατές είναι καθήμενοι την ώρα της προβολής δεν είναι υποχρεωτικό να φοράνε τη μάσκα. Περισσότερα για τα μέτρα προστασίας στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ ΕΔΩ.

Loader