Πέφτει αυλαία για το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2022

Πέφτει αυλαία για το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2022

Με την ταινία «.dog»

Με τη λαμπρότητα που αρμόζει στον επετειακό του χαρακτήρα ολοκληρώνεται το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ – ΚΥΠΡΟΣ 2022 το Σάββατο, 16 Απριλίου, στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.

 

Η αυλαία πέφτει στις 8μ.μ. με προβολή της ταινίας της Γιάννας Αμερικάνου «.dog». Η Κύπρια δημιουργός εξερευνά με την κοινωνική της ματιά την ανάγκη του «ανήκειν», σε μια ταινία που έλαβε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής Νεότητας τον περασμένο Νοέμβριο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. 

Διάβασε Επίσης: The Crown: Μετά το τέλος της σειράς έρχεται και η συνέχεια με prequel στο Netflix 

Ακολουθεί μια φαντασμαγορική τελετή λήξης, παράλληλα με την απονομή των βραβείων, με τελετάρχη τον σκηνοθέτη Πάρι Ερωτοκρίτου και παρουσιάστρια την ηθοποιό Κίκα Γεωργίου. Το δρώμενο θα έχει πανηγυρική χροιά, με αναδρομή στις ταινίες που σημάδεψαν την πορεία του Φεστιβάλ αυτά τα 20 χρόνια. 

3

   

Η ανακοίνωση των βραβείων, κατά την ετυμηγορία της πενταμελούς διεθνούς κριτικής επιτροπής, αφορά τόσο στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα Glocal Images, όσο και στο Κυπριακό Διαγωνιστικό Τμήμα. Η επιτροπή αποτελείται από εξέχουσες προσωπικότητες της ανεξάρτητης κινηματογραφικής κοινότητας. 

Θα απονεμηθούν το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας (€6000), το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής (€3000), το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας (€1000), το Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας (€4000), το Βραβείο Καλύτερου Κύπριου Σκηνοθέτη (τεχνικές υπηρεσίες DCP Mastering - Deliverables & υποτιτλισµός αξίας €3500- χορηγία της εταιρείας Authorwave) και το Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας για Κυπριακή Ταινία (€500- προσφορά Δήµου Λεµεσού). 

1

Στην τελετή θα ανακοινωθεί, επίσης, το Βραβείο Κοινού, το οποίο θα απονεμηθεί στη δημοφιλέστερη ταινία που οι θεατές θα έχουν αναδείξει με την ψήφο τους, ανάμεσα σ’ εκείνες του Διεθνούς και του Κυπριακού Διαγωνιστικού Τμήματος. 

Μετά την απονομή των βραβείων και την αντιφώνηση από τους βραβευθέντες θ’ ακολουθήσει το καθιερωμένο πάρτι λήξης

Είσοδος:

€6 Εισιτήριο Ημέρας 

Δωρεάν για φοιτητές με την παρουσίαση της φοιτητικής κάρτας

Δωρεάν για κατόχους κάρτας ΑμεΑ

Όλες οι προβολές, πέραν του παιδικού προγράμματος, είναι για άτομα άνω των 18.

Υπο την Αιγίδα: Δήμου Λεμεσού & Δήμου Λευκωσίας

  

Τεχνική υποστήριξη: Event Pro

E-ticket: www.rialto.com.cy, Rialto App 

Tαμείο Θεάτρου Ριάλτο: 77777745  (Δευ - Παρ 10:00-15:00)

 

To κοινό πρέπει να φέρει προστατευτική μάσκα. Απαραίτητη η προσκόμιση Safe Pass. 

 

 

Loader