To PIANOFEST2 συνεχίζει με τους Ανδρέα Ιωαννίδη και Γιώργο Μαννούρη

To PIANOFEST2 συνεχίζει με τους Ανδρέα Ιωαννίδη και Γιώργο Μαννούρη

Την Κυριακή 5 και την Τρίτη 7 Ιουνίου

Με τα ρεσιτάλ των Ανδρέα Ιωαννίδη και Γιώργου Μαννούρη συνεχίζεται το φεστιβάλ PIANOFEST2 την Κυριακή 5 και την Τρίτη 7 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό θέατρο Στροβόλου.

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2022 | 8:00 μ.μ.

Πρόγραμμα

Chopin: Δώδεκα Σπουδές, έργο 10

Δώδεκα Σπουδές, έργο 25

A. Ioannides

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

2

Τη δεύτερη ατομική συναυλία πιάνου στα πλαίσια του φεστιβάλ PianoFest2 θα μας χαρίσει ο εξαίρετος πιανίστας Ανδρέας Ιωαννίδης, συναυλία που σηματοδοτεί και το επαγγελματικό του ντεμπούτο σε σόλο ρεσιτάλ στην Κύπρο. Ο Ιωαννίδης έχει ήδη στο ενεργητικό του μια πληθώρα εμφανίσεων, τόσο σε ατομικά ρεσιτάλ όσο και ως σολίστ με ορχήστρες, έχοντας δώσει ρεσιτάλ στην Ευρώπη, την Ασία, τη Βόρεια και Νότια Αμερική σε αίθουσες συναυλιών, όπως η Συμφωνική Αίθουσα της Βοστώνης, η αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής στο Αμβούργου, το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο της Λουκέρνης και το Κέντρο Κένεντι στην Ουάσινγκτον. Το πρόγραμμά του είναι αφιερωμένο στις δύο σειρές σπουδών έργο 10 (1833) και έργο 25 (1837) του Chopin, έργα τα οποία αποτελούν, ακόμη και σήμερα, τα θεμέλια της σύγχρονης τεχνικής του πιάνου. Κάθε σπουδή παρουσιάζει μια συγκεκριμένη τεχνική πρόκληση για τον πιανίστα, αλλά με τρόπο που υπερβαίνει τον αρχικό παιδαγωγικό σκοπό της, μετατρέποντας κάθε σπουδή σε ένα εξαίσιο «κομμάτι χαρακτήρα» της ρομαντικής εποχής.

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2022 | 8:00 μ.μ. Πρόγραμμα

Liszt: Πέντε Σπουδές: Ψίθυροι στο Δάσος, Ένας Αναστεναγμός, Σπουδές Υπερβατικής Δεξιοτεχνίας, S. 139, αρ. 10–12

Chopin: Σονάτα για πιάνο αρ. 2 σε Σι ύφεση ελάσσονα, έργο 35

Rachmaninoff: Σονάτα για πιάνο αρ. 2 σε Σι ύφεση ελάσσονα, έργο 36

G. Mannouris

1

Την τρίτη συναυλία στα πλαίσια του PianoFest2 θα δώσει ο πολυτάλαντος πιανίστας Γιώργος Μαννούρης, ο οποίος με αυτό το ρεσιτάλ δίνει το επαγγελματικό του ντεμπούτο σε σόλο ρεσιτάλ στην Κύπρο. Έχοντας ήδη σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής Βασιλίσσης Σοφίας στη Μαδρίτη, στο Κονσερβατουάρ της Νέας Αγγλίας και το Brandeis University στη Βοστώνη, ο Μαννούρης έχει εμφανιστεί σε μερικές εκ των σημαντικότερων σκηνών της Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής. Εκτός από πιανίστας, ο Γιώργος είναι επίσης βραβευμένος ποιητής και ιστορικός μουσικολόγος, έχοντας ήδη παρουσιάσει σειρά διαλέξεων στο κίνημα του Ρομαντισμού, τον Liszt, τον Wagner, την όπερα του δέκατου ένατου αιώνα, τη διάδραση μουσικής και φιλοσοφίας, και τη μουσική αισθητική.

Διάβασε Επίσης: Ο Ιούνιος σηματοδοτεί την έναρξη των καλοκαιρινών φεστιβάλ!

Ο Μαννούρης επέλεξε να αρχίσει το πρόγραμμά του με πέντε δεξιοτεχνικές σπουδές του Ούγγρου συνθέτη Franz Liszt, οι τρεις εκ των οποίων πηγάζουν από μια σειρά δώδεκα συνθέσεων, την οποία ο Liszt τιτλοφόρησε ως Σπουδές Υπερβατικής Δεξιοτεχνίας. Οι τρεις σπουδές, αρ. 10 σε Φα ελάσσονα, αρ. 11 «Εσπερινές Αρμονίες» και αρ. 12 «Χιονοθύελλα» εναλλάσσονται με δύο άλλες σπουδές η μία με τίτλο «Ψίθυροι στο Δάσος» που προέρχεται από τη σειρά Δύο Σπουδών Κοντσέρτου, ενώ η δεύτερη «Ένας Αναστεναγμός» από τη σειρά Τριών Σπουδών Κοντσέρτου. 

Συνέχεια έχει η Δεύτερη Σονάτα για Πιάνο του Πολωνού συνθέτη Fryderyk Chopin. Πρόκειται για μια από τις σπουδαιότερες σονάτες της πιανιστικής λογοτεχνίας. Η Σονάτα έχει ως κέντρο το διάσημο πένθιμο εμβατήριο, η σύνθεση του οποίου προηγείται αυτής των υπόλοιπων κινήσεων. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τη Δεύτερη Σονάτα για Πιάνο του Ρώσου Sergei Rachmaninoff, ένα έργο το οποίο ο συνθέτης εμπνεύστηκε από τη Δεύτερη Σονάτα του Chopin. Τα δύο έργα μοιράζονται και την ίδια τονικότητα της Σι ύφεση ελάσσονος. 

Διάβασε Επίσης: Της χάρισαν καναπέ και βρήκε 36.000 δολάρια μέσα

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 

www.soldoutticketbox.com | καταστήματα Stephanis

PIANOFEST2

Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

99744227

[email protected]

www.ledramusic.org

LMS Facebook

Loader