Πήγαμε για φαγητό στο Black Rabbit στη Λεμεσό

Πήγαμε για φαγητό στο Black Rabbit στη Λεμεσό

Ο λόγος για το νέο gourmet εστιατόριο της πόλης

Ένα νέο γκουρμέ εστιατόριο άνοιξε πρόσφατα στη Λεμεσό και ως ήταν αναμενόμενο δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε από εκεί.

Γράφει η Μαρία Πρατσή 


Το Black Rabbit βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στο παλιό λιμάνι στην οδό Αγίου Αντωνίου. Ήταν η δεύτερη φορά που προσπάθησα να κλείσω τραπέζι, καθώς κάθε σαββατοκύριακο γίνεται χαμό, κι όχι άδικα.

Βλέπεις, πέρα από το πεντανόστιμο φαγητό, υπάρχει και live μουσική που δίνει μια διαφορετική νότα στη βραδιά σου.

' '

Αποφάσισα να το επισκεφθώ, τώρα, τη γιορτινή περίοδο του χρόνου γιατί υπάρχει ένα ειδικό μενού έξι πιάτων. Αν και το γουρμέ φαγητό συνήθως είναι σε μικρές μερίδες, στο συγκεκριμένο εστιατόριο, κάθε πιάτο ήταν χορταστικό. 

' '

Το μενού περιελάβανε για πρώτο πιάτο την Burrata, ένα πιάτο σκέτο όνειρο.

Υπήρχαν υφές ντομάτας, πέρλες βαλσάμικο, κρύα βελουτέ κολοκύθα και αρωματικό λάδι, όπως μας εξήγησαν. Ήταν ένα πολύ ελαφρύ πιάτο για αρχή και αρκετά γευστικό. 

' '

Στη συνέχεια, δοκίμασα το Crispy rock shrimp. Το λέει και το όνομα του, γαρίδες με κουρκούτι, καπνιστό ταραμά, sponge cake με φύκια Wakame και αβγά χελιδονόψαρου. Επίσης ένα απλό, αλλά συνάμα πεντανόστιμο φαγητό. 

' '

Για τρίτο πιάτο, μας σέρβιραν ένα Chicken Anticucho με teriyaki, καβουρδισμένο σισάμι και σχοινόπρασο. Το κοτόπουλο ήταν άψογα ψημένο και εξαιρετικά μαλακό. 

' '

Ακολούθησε ένα Wild mushroom risotto με άγρια μανιτάρια, πεκορίνο, cracker, aioli δενδρολίβανο. Ήταν ίσως το ωραιότερο ριζότο που έχω δοκιμάσει. Παρόλο που είχε πολλά συστατικά μέσα και μπαχαρικά, δε σε βάραινε καθόλου.  

' '

Το τελευταίο φαγητό που ήρθε ήταν ένα Iberico Frenched rack chop. Μία χοιρινή αργοψημένη μπριζόλα με πουρέ καρότου, ξεροψημένες πατάτες και γλάσο calvados.

Φρέσκο το κρέας και οι πατάτες, ενώ ο πουρές στο πιάτο έδινε μια πιο ελαφριά γεύση στο στόμα.  

' '

Η βράδια έκλεισε με το επιδόρπιο, ένα Bomba de chocolate.

Δε χρειάζεται να πω πολλά, ήταν όντως... μπόμπα.  Όσοι είστε λάτρεις της σοκολάτας, πιστέψτε με θα ξετρελαθείτε. Ζεστά, σοκολατένια, λαχταριστά brownies με καραμελωμένα καρύδια, παγωτό βανίλια και αλατισμένη καραμέλα. Ο απόλυτος σοκολατένιος πειρασμός. 

' '

' '

Το Black Rabbit είναι διώροφο εστιατόριο έχει και εξωτερικό χώρο με σόμπες.

Μέσα θα βρεις ένα μεγάλο μπαρ με ποικιλία ποτών. Λόγω χριστουγέννων το εστιατόριο ήταν στολισμένο καταλλήλως. Κάτι το οποίο μου έκανε τρομερή εντύπωση ήταν ότι το προσωπικό ερχόταν και ρωτούσε αν είμαστε εντάξει και αν το φαγητό ήταν ωραίο. Υπήρχε συνεχώς αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους του χώρου.

Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη και αν και δεν συνηθίζω να πηγαίνω σε ίδια μέρη, το Black Rabbit σίγουρα θα το επισκεφθώ ξανά. Σας το συστήνω, θα μείνετε σίγουρα ικανοποιημένοι απ' όλες τις απόψεις.

Τηλέφωνο κράτησης: 25 588586

 

Loader