Πηνελόπη Κωνσταντίνου: Η καλλιτέχνης θα συμμετέχει για δεύτερη φορά στη διεθνή έκθεση τέχνης στο Παρίσι

Πηνελόπη Κωνσταντίνου: Η καλλιτέχνης θα συμμετέχει για δεύτερη φορά στη διεθνή έκθεση τέχνης στο Παρίσι

Η Πηνελόπη Κωνσταντίνου έχει βραβευτεί στο εξωτερικό και έχει κάνει πάνω από 30 ατομικές εκθέσεις.

Η Κύπρια Εικαστικός Πηνελόπη Κωνσταντίνου έχει επιλεγεί να συμμετάσχει στο Salon International d’Art Contemporain Αrt3f 2022 που θα λάβει μέρος από τις 28-30 Ιανουαρίου 2022 στο Παρίσι. H διεθνής αυτή έκθεση συνεχίζεται για 8η χρονιά στο Παρίσι ελκύοντας χιλιάδες φιλότεχνους κάθε χρόνο. Ιδιοκτήτες διεθνώς διασήμων γκαλερί και καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη συναντιούνται στο Παρίσι για να παρουσιάσουν τα πιο πρόσφατα έργα τέχνης τους στον κόσμο της Τέχνης.

Η Πηνελόπη επιλέγηκε μαζί με άλλους Ιταλούς καλλιτέχνες μέσω της Ιταλικής Γκαλερί Queen Art Studio Gallery που βρίσκεται στην Πάντοβα, κοντά στην Βενετία και η οποία την αντιπροσωπεύει. Από την ίδια γκαλερί επιλέγηκε και τον Οκτώβρη του 2017 για την διεθνή έκθεση στο Carousel du Louvre στο Παρίσι. Στην παρούσα έκθεση επιλέγηκε ένα έργο της Πηνελόπης με τίτλο «Καρυάτις».

Η έκθεση θα λάβει χώρα στο Porte de Versailles, Pavilion 5 και ανοίγει την Παρασκευή στις 18:00. Θα συνοδεύεται με διάφορες εκδηλώσεις και πλειστηριασμό έργων τέχνης. Η Πηνελόπη συνεχίζει να δέχεται προτάσεις από διάφορους φορείς στο εξωτερικό για διεθνείς εκθέσεις στις οποίες λαμβάνει μέρος όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια όπως Βενετία, Νέα Υόρκη, Μαϊάμι, Βιέννη, Τορίνο, Μάντοβα, Λονδίνο.

' '

' '

 

Διάβασε Επίσης: Fengaros Reacts Vol.2: Με 10 νέα τραγούδια από τη Louvana Records 

Μερικές από τις συμμέτοχές της σε Διεθνείς εκθέσεις:

2017- Italy, Venice -CONSCIOUSNESS Palazzo Ca Zanardi,

July 13th -Sep 03rd

2017-Italy, Venice -AccorsiArte Gallery

2017 -Italy, Venice – 13 Sept -28 Nov , “Anima Mundi Visions” – Ca Zanardi

2017 -France, Paris – 20- 22 October Carrousel du Louvre

2017-Italy, Mantova- 4 -11 November Biennial Mantova

2017 – Italy, Torino – 2-11 November – AccorsiArte Gallery

2018 – USA , Ohaio – The Canton Museum of Art , 8 February

2018 - Italy, Venice – Dolomite –Associazione culturale Sei l’Arte FIERA, 14 february

2018 - Usa, New york – the artbox/projects, the armory weeks 5-16 March

2018 - Austria, Weiz – Associazione culturale Sei l’Arte-Kunst messe dolomiten- Kunst Haus, 13 April-5 may

2019 – USA, Miami– the artbox/projects –Miami 2.0 2-8 December

2022 - France, Paris, Salon International d’ Art Contemprain –art3f 2022, 28-30 January

H Πηνελόπη Κωνσταντίνου, ζωγράφος και προσωπογράφος είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας με καθηγητή τον Fernando Farulli. Δύο χρόνια μετά τις σπουδές της μετακόμισε στην Φλώριδα στις ΗΠΑ όπου έζησε μέχρι το 2005 που επέστρεψε στην Κύπρο. Διατηρεί το Art Studio/Gallery “Penelope Art Gallery” στην Λευκωσία, Αρμενίας 23c από το 2015. ‘Έχει στο ενεργητικό της πάνω από 30 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται σε πολλές χώρες του κόσμου. Έχει επίσης βραβευτεί στο εξωτερικό.

Με την τέχνη της η Πηνελόπη στοχεύει να επιφέρει μέσω της αισθητικής αλλαγή στον θεατή και να τον ανυψώσει πνευματικά. Εμπνέεται από τη ζωή και το Εlan Vital, την πνευματική δύναμη που υπάρχει στον άνθρωπο και τη δυνητική του να θέτει και να λύνει κάθε πρόβλημα επιβίωσης της ανθρωπότητας στην πορεία κατάκτησης του φυσικού σύμπαντος ως το «Άπειρο». Η τέχνη, μέσω της αισθητικής έχει την ικανότητα να αλλάξει την ζωή προς το καλύτερο.

Αγαπημένοι της καλλιτέχνες είναι, ο Mondigliani, Matisse, Miro, Kandinsky, Van Gogh, Salvador Dali,

Magritte, Chagall, Rothko, Picasso ανάμεσα σε πολλούς άλλους. Τα έργα της χωρίζονται σε διάφορες σειρές όπως « Αναζήτηση Ελευθερίας» , “ Infrared” “ Oxygen”

«Πνευματικότητα» «Οn my Soul’s walls” “Οι μούσες δημιουργούν ένα Νέο λαμπερό κόσμο» «Ιστορία».

Στόχος της Πηνελόπης είναι να συνεχίσει παρά κάθε αντιξοότητα και εμπόδια να εμφανίζεται στην Κύπρο και στο εξωτερικό συμμετέχοντας σε εκθέσεις. Εθνικός στόχος της είναι η Κύπρος με την ιστορική της υπόσταση να γίνει ένας διεθνής χώρος τέχνης και πολιτισμού από τους πιο σπουδαίους στον πλανήτη. Και τέλος ο ευρύτερος στόχος της Πηνελόπης είναι το όραμα της για ένα νέο λαμπερό Κόσμο σε ολόκληρο τον πλανήτη ένα κόσμο που θα ήταν ιδανικός για την ιδανική ζωή σε αυτό τον πλανήτη την ζωή που όλοι αξίζουμε να έχουμε. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει μια ιδανική ζωή και ότι μπορεί να δημιουργηθεί και ότι αυτό που ζούμε είναι απομάκρυνση και παραβίαση της ιδανικής ζωής. Πρέπει να βάλουμε ζωή και ενέργεια σε αυτό το όραμα. Θα είναι η δικαίωση της ανθρωπότητας. Αυτό θέλουμε όλοι.

Loader