Προβολή ντοκιμαντέρ και πάνελ με Νιαζί Κιζίλγιουρεκ

Προβολή ντοκιμαντέρ και πάνελ με Νιαζί Κιζίλγιουρεκ

Το ντοκιμαντέρ COLORS OF TOBI διεισδύει στην καθημερινότητα ενός διεμφυλικού ατόμου σε επαρχία της Ουγγαρίας

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το πρόγραμμα της Παρασκευής, 9 Σεπτεμβρίου, στο Queer Wave film festival

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το πρόγραμμα αυτής της Παρασκευής, 9 Σεπτεμβρίου, στο φεστιβάλ Queer Wave, καθότι θα προβληθεί το ουγγρικής παραγωγής ντοκιμαντέρ COLORS OF TOBI και θα ακολουθήσει ζωντανή συζήτηση με τον Κύπριο ευρωβουλευτή, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.

Σε μια εποχή όπου η Ουγγαρία έχει γίνει επανειλλημένα θέμα τόσο σε ΜΜΕ όσο και εντός του ευρωκοινοβουλίου για τις κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ειδικότερα (παραβιάσεις που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές και της αξίες της ΕΕ της οποίας η Ουγγαρία είναι υποτίθεται πλήρες μέλος) το φετινής παραγωγής ντοκιμαντέρ COLORS OF TOBI επιχειρεί μία καταγραφή της καθημερινότητας ενός διεμφυλικού ατόμου σε επαρχιακό μέρος της χώρας.

Το ντοκιμαντέρ της Alexa Bakony έχει διάρκεια 81 λεπτά και θα προβληθεί στο Θέατρο Πόλης τόσο με ελληνικούς όσο και με αγγλικούς υπότιτλους.

φαφαφ

 

 

Colors of Tobi - OFFICIAL TRAILER from filmfabriq on Vimeo.

Tης προβολής του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει πάνελ με τίτλο Gender fluidity in the EU: navigating its social and legal dimensions.

Το πάνελ θα αποτελείται από:

Δρ. Dr. Niyazi Kızılyürek (Κύπριος ευρωβουλευτής)

Al Davidian (trans activist)

Δρ. Νάγια Καμένου (ακαδημαϊκός)

Ο συντονισμός της συζήτησης θα πραγματοποιηθεί από τον νομικό Αλέξανδρο Ευσταθίου ενώ η όλη εκδήλωση της Παρασκευής στο Queer Wave γίνεται με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο.

 

Να σημειωθεί πως από τις 11:30 και μετά θα ακολουθήσουν ποτά και μουσική με τον DJ Scoulos στο Καφενείον Χαράτσι!

 

Loader