'Reclaim the night': Το Street Parade για τα δικαιώματα των γυναικών

'Reclaim the night': Το Street Parade για τα δικαιώματα των γυναικών

“Για μάς η 8 του Μάρτη έννεν γιορτή. Για μάς εν διεκδίκηση!”

Ένα διαφορετικό Street Parade για τα δικαιώματα των γυναικών θα πραγματοποιηθεί σήμερα, ανήμερα της "Ημέρας της Γυναίκας", στις 18.30 στην Πλατεία Φανερωμένης όπου και θα στηθεί συμβολική έκθεση παπουτσιών ως ένδειξη σεβασμού στα θύματα των γυναικοκτονιών.

To “Reclaim the night' Street Parade” διοργανώνεται από τους “Συσπείρωση Ατάκτων/ Sispirosi Atakton” και “Κόρες Ξαπόλυτες”.

Διάβασε Επίσης: Νέες χαλαρώσεις από σήμερα - Αλλαγές σε SafePass και καραντίνα

3

Όπως αναφέρουν: 

"Για μάς η 8 του Μάρτη έννεν γιορτή. Για μάς εν διεκδίκηση!

Για μάς, η 8 του Μάρτη έννεν γιορτή για να δεχούμαστε τριαντάφυλλα τζιαι δώρα. Εν μια ακόμα υπενθύμιση της ανάγκης του φεμινιστικού κινήματος να αμφισβητήσει έμπρακτα τον ατομικισμό των νεοφιλελεύθερων κοινωνιών μεσ' τες οποίες ζιούμε.

Με το πέρασμα των χρόνων, τούτη την επέτειο ισοπέδωσέν την ο καπιταλισμός, τζαι έκαμεν την ακόμα μιαν μέρα κατανάλωσης - μιαν ευκαιρία για ξέπλυμα τζιαι εμπορευματοποίηση ούλλων τζείνων των αγώνων που επροηγηθήκαν για να έρτουν στην επιφάνεια τζαι να καταστούν ορατές οι γυναικείες διεκδικήσεις.

Πέρσι, μετά που διάφορες δημόσιες ομολογίες για περιστατικά κακοποίησης, βιασμών, σεξουαλικής εκμετάλλευσης που άτομα σε θέσεις εξουσίας (σε εκκλησίες, θέατρα, πανεπιστήμια κλπ), εσυνειδητοποιήσαμεν πόσο αναγκαία εν μια φωνή που τα κάτω, που να μπορεί να θέτει τούτα τα ζητήματα στην δημόσια σφαίρα, δίνοντας φωνή στες "αόρατες" διεκδικήσεις μας.

Διάβασε Επίσης: Σε αυτά τα σημεία θα γίνονται rapid σήμερα (8/3) - Πίνακας

Έτσι τζαι μεις στις 8 του Μάρτη:

Κατεβαίνουμε στους δρόμους επαναδιεκδικώντας το δικαίωμα να περπατούμε την νύχτα χωρίς να φοούμαστε. Κατεβαίνουμε στους δρόμους επαναδιεκδικώντας τον δημόσιο χώρο γιατί ανήκει μας. Κατεβαίνουμε στους δρόμους για να σταθούμε δίπλα σε κάθε καταπιεσμένο υποκείμενο, σε κάθε έμφυλη ταυτότητα που εν χωρεί στην ετεροκανονική νόρμα. Κάθε μετανάστρια, κάθε σεξεργάτρια, κάθε άστεγη τζαι τοξικοεξαρτημένη που εν έσχιει τα κοινωνικά ή ταξικά προνόμια να ακουστεί ηχηρά. Κατεβαίνουμε στους δρόμους προσπαθώντας να αλλάξουμε τον τρόπο που η κοινωνία βλέπει τις γυναίκες τζαι ακόμα, τον τρόπο που εμείς βλέπουμε τις εαυτές μας. Κατεβαίνουμε στους δρόμους γιατί εντέλει έχουμε ανάγκη να δημιουργήσουμε συλλογικές δομές τζιαι να κάμνουμε κάθε μέρα πράξη την αλληλεγγύη τζιαι την συντροφικότητα. Ελάτε τζαι 'σεις μαζί μας!

Συγκέντρωση την Τρίτη 8 του Μάρτη, η ώρα 18.30 στην Πλατεία Φανερωμένης, όπου εννά στηθεί συμβολική έκθεση παπουτσιών ως ένδειξη σεβασμού στα θύματα των γυναικοκτονιών. Μπορείτε να εμπλουτίσετε την έκθεση φέρνοντας παπούτσια, τα οποία στη συνέχεια θα δοθούν σε άτομα που τα έχουν ανάγκη. Ελάτε όπως είσαστε τζαι ντυθείτε όπως γουστάρετε, που ούλλα τα μέρη του νησιού, για να ακούσουμε τραούθκια, ρίμες τζαι ποιήματα, να χορέψουμε,να περπατήσουμε, να τραγουδήσουμε, να κάμουμε φασαρία τζιαι να ακουστούμε. Φέρτε μουσικά όργανα τζαι ό,τι άλλο νομίζετε ότι ταιρκάζει.

Δεν ξιάννουμε μάσκες τζαι κρατούμε αποστάσεις!

Κόρες Ξαπόλυτες & Συσπείρωση Ατάκτων"

Facebook event εδώ

Πηγή φωτογραφίας

Loader