Σφαιριστήριον... ένα στέκι για τους lovers των 90's!

Σφαιριστήριον... ένα στέκι για τους lovers των 90's!

Η αρχική ιδέα ήταν να βρίσκεται κοντά στο παλιό Piccaddily, πασίγνωστο στέκι δεκαετίας των 90’s

Εσύ γνωρίζεις το Σφαιριστήριον; Εάν είσαι λάτρης των επιτραπέζιων παιχνιδιών, των ηλεκτρονικών μηχανών (γνωστές και ως φλιπεράκια) και της καλής μπύρας με τη παρέα σου, τότε αυτό το στέκι είναι ιδανικό για σένα.

Γράφει η Κατερίνα Χριστοδούλου

Το στέκι, ολοκληρώνει σχεδόν δύο χρόνια ζωής και μιλώντας με τους ιδιοκτήτες, συγκεντρώσαμε όλες τις πληροφορίες που κρύβονται πίσω από τη φιλοσοφία του μαγαζιού που προσφέρει όμορφες στιγμές σε παρέες κάθε ηλικίας, αλλά ειδικά, των νοσταλγών των 90’s. 

Όλα ξεκίνησαν με τη γνωριμία των δύο ιδιοκτητών πριν από μερικά χρόνια στο εξωτερικό. Ο ένας είχε πολλές ιδέες και ο άλλος ήθελε να τις κάνει πράξη. Μετά από ένα διάστημα που χρειαζόντουσαν και οι δύο ώστε να σταθεροποιηθούν στην Κύπρο, ξεκίνησαν να συζητούν τις δημιουργικές τους ιδέες στο πλαίσιο της νεανικής επιχειρηματικότητας, έχοντας πολλά κόνσεπτ κατά νου. 

tgtref

Τελικά, αποφάσισαν ότι η δημιουργία ενός καφέ-μπαρ που θα συνδυάζει τη ψυχαγωγία με παιχνίδια μιας παλιότερης δεκαετίας ήταν η ιδανική. 

Η φιλοσοφία του μαγαζιού κρύβεται στο ότι και οι δύο εκνευρίζονταν με το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια οι νέες γενιές όταν βγαίνουν έξω είναι όλοι στα κινητά αντί να συζητήσουν και να περάσουν όμορφα με δια ζώσης επικοινωνία. 

Έτσι, θέλοντας να σπάσουν αυτό το κλίμα, σκέφτηκαν ότι η εγκατάσταση ομαδικών παιχνιδιών που απαιτούν τη φυσική παρουσία, θα ήταν το ιδανικό κόνσεπτ για να αποδεσμεύσουν τον κόσμο από τα κινητά και για όμορφες στιγμές ψυχαγωγίας, σε ένα στέκι, κάπου στην παλιά Λευκωσία! 

th5t

Τα παιχνίδια είναι κυρίως εκείνα που παίζονταν κατά τη δεκαετία των 90’s, την παιδική δηλαδή ηλικία των ιδιοκτητών. Στόχος ήταν με αυτό τον τρόπο να προσελκύσουν και το κοινό αυτής της ηλικίας που είναι νοσταλγοί της τότε εποχής. 

Τελικά, με πολλή δουλειά αλλά και πολύ μικρή χρηματοδότηση, έψαξαν χώρους παντού, καταλήγοντας στην οδό Πειραιώς 27Α στην παλιά Λευκωσία. Η αρχική ιδέα ήταν να βρουν κάτι κοντά στο παλιό Piccaddily (χρυσό στέκι δεκαετίας 90’s) στο κέντρο της Λευκωσίας, αλλά τελικά δεν υπήρχε κάτι κατάλληλο εκεί. 

Σε ό,τι αφορά στο όνομα, αρχικώς υπήρχαν πολλές σκέψεις, όπως το “Barcade”, το οποίο όμως υπήρχε ήδη στην Αμερική, κάτι που προκάλεσε ενδοιασμούς. Τελικά, μετά από πολλή σκέψη, κατέληξαν στο όνομα “Σφαιριστήριον”

g4te

Οι καταβολές της λέξης λένε ότι το Σφαιριστήριο είναι αίθουσα, κατάστημα ή άλλος ειδικός χώρος στον οποίο παίζεται μπιλιάρδο. Στην περίπτωση αυτού του μαγαζιού, δεν είναι μόνο το μπιλιάρδο αλλά και μια γκάμα άλλων παιχνιδιών όπως pinball tables - φλιπεράκια, παιχνίδια με χαρτιά, επιτραπέζια. 

Στο opening υπήρχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση και το κοινό αγκάλιασε απ' την αρχή το νέο μαγαζί. Ο κόσμος έδωσε στους δύο νέους την ώθηση να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν, προσφέροντας υπέροχες στιγμές ψυχαγωγίας και διασκέδασης, σε μια πολύ όμορφη διακόσμηση κλίματος 90’s.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Σεπτέμβρη του 2018, οπότε και λειτούργησε το μαγαζί, ο χώρος παρέχεται και για βραδιές «Games Night» σε ξένους φοιτητές Εράσμους που έρχονται στην Κύπρο για σπουδές μικρής διάρκειας. 

i65ju

Υπάρχει επιπλέον μια ιδέα για να δημιουργηθεί «αδελφάκι» του «Σφαιριστηρίου» σε άλλη περιοχή. Ωστοσο,αυτό είναι κάτι που θα ανακαλύψουμε σύντομα αν θα υλοποιηθεί τελικά ή όχι, αφού λόγω της πανδημίας, η ιδέα έμεινε λίγο πίσω. 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ

Επικοινωνία: 97 850557

tgwer

*Ευχαριστούμε πολύ τους ιδιοκτήτες, Αντρέα Χαραλάμπους και Γιώργο Ροτσίδη για την φιλοξενία.

dsA

Loader