Σύναξη μέσα σε «υπόγειο» συνεργείο της Λεμεσού

Σύναξη μέσα σε «υπόγειο» συνεργείο της Λεμεσού

Τρία πολύ ενδιαφέροντα workshops - Την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, η τελευταία μέρα συμμετοχής

Μία πολύ ενδιαφέρουσα δράση που συναποτελείται από τρία διαφορετικά εργαστήρια θα πραγματοποιηθεί προσεχώς στην Υπόγεια Σκηνή/ Πολυχώρο Συνεργείο στην παλιά Λεμεσό.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της ομάδας που διαχειρίζεται τον χώρο, ο τρόπος διοργάνωσης της φετινής +αξης στο +εργειο, όπως έχει ονομαστεί η δράση, δίνει την ευκαιρία σε μέλη της κοινότητας να συνεργαστούν με ντόπιους καλλιτέχνες και να συνδημιουργήσουν έργα τα οποία θα παρουσιαστούν την πρώτη μέρα της Σύναξης στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, μέσα στο πλαίσιο του λεγόμενου "Reach Out".

Όλα τα εργαστήρια είναι δωρεάν ή έχουν ένα μικρό κόστος συμμετοχής το οποίο δεν ξεπερνά τα 20 ευρώ.

Ως τελευταία μέρα συμμετοχής έχει οριστεί η Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου.

 

Τα τρία εργαστήρια, αναλυτικά:

fafaf

Scrap flowers: Εργαστήρι κατασκευής λουλουδιών από ανακυκλωμένα υλικά

 

Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό από παλιοσίδερα και αποκόμματα απομειναριών σιδήρου, το εργαστήριο στοχεύει να καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες να φτιάξουν μια δέσμη λουλουδιών, τα οποία θα γίνουν μέρος ενός μίνι λιβαδιού με πολύχρωμα λουλούδια. Αυτό το πολύχρωμο λιβάδι θα εγκατασταθεί στις 15 Οκτωβρίου και θα είναι μέρος των εικαστικών εγκαταστάσεων στη «Σύναξη» η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15-17 Οκτωβρίου στον Πολυχώρο Συνεργείο.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται σε ομάδες των 2 ατόμων και θα διαρκέσει περίπου 3 ώρες στο στούντιο Copperlemon όπου θα καθοδηγηθείτε στη διαμόρφωση του μετάλλου και τη συγκόλληση των τεμαχίων μεταξύ τους. Κάθε λουλούδι μπορεί στη συνέχεια να βαφτεί χρησιμοποιώντας μια παλέτα χρωμάτων.

Έξι θέσεις είναι προς το παρόν διαθέσιμες. Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ ανά άτομο και κάθε συμμετέχων μπορεί να πάρει ένα λουλούδι μαζί του, αφήνοντας τα υπόλοιπα για την εγκατάσταση στην τριήμερη εκδήλωση. Στο τέλος της εκδήλωσης τα λουλούδια θα είναι διαθέσιμα προς πώληση και όλα τα έσοδα θα πηγαίνουν στον οργανισμό στήριξης μεταναστών “Agapi” στην Λεμεσό (agape.org.cy).

Το κόστος συμμετοχής δεν πρέπει να αποκλείει κανέναν. Εάν θέλεις να συμμετέχεις αλλά δεν μπορείς να διαθέσεις το πιο πάνω ποσό μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας.

Δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 22/9/21 στο [email protected]

Χώρος υλοποίησης: Copperlemon

Ακριβής ώρα και ημερομηνία υλοποίησης: θα αποφασίζεται μετά απο συνεννόηση των συμμετεχόντων με τον καλλιτέχνη. Ηλικία: 18 ετών και άνω. Γλώσσα: Αγγλικά/ελληνικά

**Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καλλιτέχνη/εμψυχωτή του εργαστηρίου και την δουλειά του μπορείτε να βρείτε εδώ:

 

κγκγκγ

Εργαστήρι θεάτρου "Στη γλώσσα των αισθήσεων"

Εμψυχώτρια: Αρίστη Σπύρου. Στο εργαστήρι "Στην γλώσσα των αισθησεων" θα έχουμε την ευκαιρία να ενεργοποιήσουμε τις 5 αισθήσεις - ακοή, όραση, όσφρηση, γεύση και αφή με απώτερο σκοπό την συνάντηση - δηλαδή την επαφή μεταξύ μας.

Ο τρόπος που θα δουλέψουμε με τις αισθήσεις είναι κυρίως μέσα από το θεατρικο παιχνίδι, βιωματικες ασκήσεις, αναμνήσεις που προκαλούν οι αισθήσεις ,καταγραφές εμπειριών, challenges ... ε το λες και one life experience. 

Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι 4 μέρες, από 3 ώρες την κάθε μέρα. Οι δύο μέρες θα είναι το Σαββατοκυρίακο 9-10 Οκτωβρίου και οι υπόλοιπες 2 μέρες θα αποφασιστούν εν συνεννόηση με τους συμμετέχοντες.

Στις 15 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί μια μικρή παρουσίαση 20' στα πλαίσια της καλλιτεχνικής εκδήλωσης "Σύναξη" από το υλικό που θα έχουμε μαζέψει.

Δήλωση συμμετοχής στο [email protected] μέχρι τις 22/09/21

Μέγιστος αριθμός ατόμων: 10

Ηλικία 18+

Στους συμμετασχοντες ίσως ζητηθεί να φέρουν μαζί τους κάποια προσωπικα αντικείμενα. Συνολικό κόστος συμμετοχής: 20 Ευρώ

 

fafafafaf

 

Μουσικό Εργαστήρι: Συχνότητες και Djing

Η μουσική είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στις σχέσεις που χτίζουμε με τους ανθρώπους αλλά και με το περιβάλλον γύρω μας γιαυτό και το εργαστήρι αυτό έχει ώς στόχο να μας κάνει να αντιληφθούμε ορισμένα βασικά στοιχεία που την αποτελούν.

Κατα τη διάρκεια δύο τρίωρων συναντήσεων στο εργαστήρι υπό το συντονισμό του Κάλαξ (Dj/ μουσικός) θα γίνει μια εισαγώγη για τη βασική κατανόηση των συχνοτήτων στη μουσική, μια γνώση σημαντική για οποιοδήποτε θέλει να ασχοληθεί με την τέχνη του Djing.

Εδώ ο όρος Djing αναφέρεται στην ψηφιακή (mp3s,wav,flac / Cdjs, Controllers) και όχι στην αναλογική του μορφή (vinyl/ turntables).

Ο κάθε συμμετέχοντας θα φέρει κάποια μουσικά αρχεία της αρεσκείας του και τελικός σκοπός θα είναι να προετοιμαστεί ένα ομαδικό Dj set το οποίο θα παρουσιαστεί δημόσια στη +αξη.

Επίσης αναλόγως χρόνου και συμμετοχών, υπάρχει και η δυνατότητα δημιουργίας μiας σύνθεσης με ηχητικά δείγματα-samples τα οποία θα επεξεργαστούν και θα αλλοιωθούν μέσω ηλεκτρονικών μηχανημάτων/drum machines όπου και θα τελειοποιηθεί η τελική σύνθεση.

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Τόπος υλοποίησης: Πολυχώρος Συνεργείο

Ώρες και μέρες συνάντησης θα καθοριστούν κατόπιν συνεννόησης με τους ενδιαφερόμενους

Δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου

Μέρα παρουσίασης 15 Οκτωβρίου το βράδυ.

Loader