Τα 9+1 ακριβότερα εστιατόρια με αστέρια Michelin

Τα 9+1 ακριβότερα εστιατόρια με αστέρια Michelin

Το πιο ακριβό μενού γευσιγνωσίας σε ολόκληρο τον κόσμο κοστίζει 1.740 δολάρια ανά άτομο για ένα γεύμα 20 πιάτων - Σε ποια χώρα βρίσκεται το εστιατόριο που το προσφέρει

Είναι γεγονός πως για να δειπνήσει κανείς σε κάποιο βραβευμένο εστιατόριο με ένα ή και περισσότερα αστέρια Michelin, θα πρέπει … να βάλει αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Οι τιμές για ένα μόνο πιάτο, σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, ξεπερνούν τα 300 ακόμη και 400 δολάρια. 

Σύμφωνα με το CNBC, το γνωστό περιοδικό γαστρονομίας, Chef’s Pencil το οποίο αποτελεί συμβουλευτικό οδηγό για τους περισσότερους σεφ σε ολόκληρο τον κόσμο, μπόρεσε να εντοπίσει τα εστιατόρια με τις πιο αστρονομικές τιμές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αφού ερεύνησε τα μενού περίπου 500 βραβευμένων με αστέρια Michelin εστιατορίων, αποκαλύπτει τα 10 πιο ακριβά. Η κατάταξη διαμορφώθηκε με βάση τις τιμές των μενού που προσφέρουν τα συγκεκριμένα εστιατόρια. Κάθε μενού μπορεί να αποτελείται από οκτώ έως και δώδεκα πιάτα.

Το top 10 των ακριβότερων εστιατορίων με αστέρι Michelin

1. Sublimotion, Ίμπιζα, Ισπανία – 1.740 δολάρια

2. Ultraviolet, Σαγκάη, Κίνα – 1.422 δολάρια

3. Kitcho Arashiyama Honten, Κιότο, Ιαπωνία – 910 δολάρια

4. Azabu Kadowaki, Τόκιο, Ιαπωνία – 825 δολάρια

5. Masa, Νέα Υόρκη, Ηνωμένες Πολιτείες – 800 δολάρια

6. Joel Robuchon, Τόκιο, Ιαπωνία – 637 δολάρια

6. Kikunoi Honten, Κιότο, Ιαπωνία – 637 δολάρια (Ισοπαλία)

6. Gion Maruyama, Κιότο, Ιαπωνία – 637 δολάρια (Ισοπαλία)

9. Guy Savoy, Παρίσι, Γαλλία – 615 δολάρια

10. Piazza Duomo, Alba, Ιταλία – 580 δολάρια

* Στην τιμή ανά άτομο, συνήθως δεν περιλαμβάνονται τα ποτά και οι χρεώσεις υπηρεσιών.

Αξίζει να αναφερθεί στο σημείο αυτό, πως η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα η οποία εμφανίζεται περισσότερες από μία φορές στην παραπάνω λίστα. Υπογραμμίζεται ακόμη, πως το μόνο εστιατόριο των Ηνωμένων Πολιτειών που φιγουράρει ανάμεσα στα 10 πιο ακριβά εστιατόρια του πλανήτη με αστέρι Michelin, το Masa, είναι ένα εστιατόριο με ιαπωνική κουζίνα.

Παρά τη σαρωτική παρουσία Ασιατικών εστιατορίων στη συγκεκριμένη λίστα, το ακριβότερο εστιατόριο του κόσμου βρίσκεται στην Ισπανία και πιο συγκεκριμένα, στην Ίμπιζα με το πλήρες μενού του να κοστίζει 1.500 ευρώ ανά άτομο.

Γεύμα 1.740 δολαρίων

Το πιο ακριβό εστιατόριο στη λίστα του Chef Pencil βρίσκεται στην Ίμπιζα. Το Sublimotion είναι η πρώτη «γαστρονομική παράσταση» στον κόσμο, δήλωσε ο ιδρυτής του, Εντουάρντο Γκονζάλες.

Το πιο ακριβό μενού γευσιγνωσίας κοστίζει 1.740 δολάρια ανά άτομο για ένα γεύμα 20 πιάτων. Με 12 θέσεις κάθε φορά, το εστιατόριο αξιοποιεί τη δύναμη της εικονικής πραγματικότητας με εντυπωσιακά ειδικά εφέ – διαφορετικά κάθε φορά – να προσθέτουν στοιχεία φωτός και ήχου στο γεύμα, είπε.

Εκτός από τους σεφ, μια ομάδα μηχανικών, σεναριογράφων και συνθετών συνεργάστηκαν «για περισσότερα από 10 χρόνια με στόχο να μεγιστοποιήσουν την ευχαρίστηση να κάθεσαι στο τραπέζι», υποστηρίζει ο Γκονζάλες. Το εστιατόριο που άνοιξε τις πύλες του στο ευρύ κοινό το 2014, διευθύνεται από τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ, Πάκο Ρονσέρο.

Πηγή 

Loader