Τα έξι “κρυφά διαμάντια” της Ελλάδας που προτείνει η Guardian για διαφορετικές διακοπές

Τα έξι “κρυφά διαμάντια” της Ελλάδας που προτείνει η Guardian για διαφορετικές διακοπές

Διακοπές μακριά από τα συνηθισμένα

Έξι “κρυφά διαμάντια” της Ελλάδας καλεί η βρετανική εφημερίδα, Guardian, τους αναγνώστες της να ανακαλύψουν.

Είναι αρκετές οι φορές που η βρετανική εφημερίδα τίμησε την Ελλάδα με αφιερώματα για ελληνικούς προορισμούς. Αυτή τη φορά όμως η Guardian, προτείνει διακοπές πέρα από τα συνηθισμένα, σε ελληνικά νησιά που δεν είναι τόσο γνωστά όσο η Σαντορίνη ή η Μύκονος, αλλά μπορούν επίσης να προσφέρουν τον ήλιο, τη θάλασσα ή το βουνό, μακριά από τη βαβούρα των πολυσύχναστων νησιών. 

Διάβασε Επίσης: Οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι μετά από 28 χρόνια για την Ουκρανία

Η Guardian προτείνει διαφορετικές και ήρεμες διακοπές στους πιο κάτω προορισμούς 

Αλόννησος

3

Διάβασε Επίσης: Οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι μετά από 28 χρόνια για την Ουκρανία

Πηγή φωτογραφίας: www.ferryhopper.com

Η Αλόννησος είναι ένας προορισμός χαμηλών τόνων αλλά ιδανικός για ταξιδιώτες που θέλουν να περάσουν ήσυχες διακοπές και να έρθουν σε επαφή με τη φύση. Στην Αλόννησο βρίσκεται το πρώτο Θαλάσσιο Πάρκο της Ελλάδας -και το μεγαλύτερο της Ευρώπης- που περιλαμβάνει, εκτός από την Αλόννησο και τη θαλάσσια περιοχή, 6 μικρότερα νησιά (Περιστέρα, Κυρα-Παναγιά, Ψαθούρα, Πιπέρι, Σκάτζουρα και Γιούρα) και 22 ξερονήσια. Αυτό το σύμπλεγμα νησιών και βραχονησίδων αποτελεί ένα από τα λιγοστά καταφύγια της μεσογειακής φώκιας Monachus monachus.

Κύθνος

1

Πηγή φωτογραφίας: www.visitgreece.gr

Η Κύθνος θα σε γοητεύσει με την απλότητα,αλλά και τη μοναδική της ομορφιά. Οι παραλίες, τα γραφικά χωριά, τα ξωκλήσια και η Χώρα με την κυκλαδική της ομορφιά θα σε ενθουσιάσουν και θα σου δώσουν αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι. Ήρεμες διακοπές και απίστευτα μέρη που θα κάνουν τις διακοπές σου ονειρεμένες. Το νησί βρίσκεται μόλις δύο ώρες από το Λαύριο και τρεις ώρες από το λιμάνι του Πειραιά. 

Αστυπάλαια

1

Πηγή φωτογραφίας:travelvibe.eu

Σύμφωνα με την Guardian, το νησί μετατρέπεται σε πρότυπο βιωσιμότητας, αφού από φέτος βενζινοκίνητα, δημοτικά λεωφορεία, πυροσβεστικά και αστυνομικά οχήματα θα αντικαθιστούν από ηλεκτροκίνητα, ενώ ο δήμος της Χώρας στοχεύει να επεκτείνει το πρόγραμμα και στα ενοικιαζόμενα και ιδιωτικά οχήματα. Την ίδια στιγμή, το νησί αυτό θα σε κερδίσει με τις παρθένες και άγριες παραλίες του αλλά και την αυθεντική του φιλοξενία.

Γιάλοβα, Μεσσηνία

3

Πηγή φωτογραφίας

Η Γιάλοβα είναι το χωριό της Μεσσηνίας που αποτελεί πόλο έλξης για όσους βρίσκονται στην περιοχή. Μεταξύ άλλων είναι ξακουστή για την παραλία Βοϊδοκοιλιά, τα δεκάδες μνημεία που βρίσκονται γύρω της όπως τα Ανάκτορα του Νέστορα, το Παλιόκαστρο και το Νιόκαστρο της Πύλου. Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας είναι ένας εξαιρετικής ομορφιάς βιότοπος, ενώ παράλληλα αποτελεί τη μοναδική περιοχή της Ευρώπης όπου ζει ο σπάνιος αφρικανικός χαμαιλέοντας, που κινδυνεύει από εξαφάνιση.

Ιωάννινα

3

Πηγή φωτογραφίας

Τα ξακουστά Ιωάννινα είναι η πρωτεύουσα της Ηπείρου και ένας μοναδικός προορισμός. Συνδυάζει ιστορία, πολιτισμό, μαγευτική ομορφιά, φυσικό τοπίο και γαστρονομικές απολαύσεις. Σίγουρα θα έχεις ακούσει ξανά για τη Λίμνη Παμβώτιδα που είναι το στολίδι της πόλης και το νησάκι της, το οποίο μπορείς να επισκεφθείς με τα καραβάκια που φεύγουν από τον Μόλο. 

Άθως, Χαλκιδική

3

Πηγή φωτογραφίας

Η χερσόνησος του Άθω βρίσκεται στην ανατολική Χαλκιδική. Παρόλο που η περιοχή είναι περισσότερο γνωστή για το Άγιο Όρος, η μοναστική κοινότητα καλύπτει μόνο τα δύο τρίτα της χερσονήσου, ενώ το υπόλοιπο μέρος της όπου μπορούμε να πάμε είναι μοναδικό. Εκεί, θα ανακαλύψεις δεκάδες παραλίες, φυσικά μονοπάτια για πεζοπορία και αρχαιολογικούς χώρους όπως τα Στάγειρα. Κορυφαίο αξιοθέατο είναι το Άγιο Όρος και η Ουρανούπολη, ωστόσο στην περιοχή βρίσκεται και η Αμμουλιανή, ένα νησί με παρθένες παραλίες που λίγοι γνωρίζουν.

Πηγή

 

 

Loader