«Θαλάσσιο Τείχος» από τη θεατρική ομάδα Μαρίας Καρολίδου

«Θαλάσσιο Τείχος» από τη θεατρική ομάδα Μαρίας Καρολίδου

Η Θεατρική Ομάδα Μαρίας Καρολίδου παρουσιάζει σε παγκύπρια πρώτη το έργο του Βρετανού συγγραφέα Σάιμον Στίβενς «Θαλάσσιο Τείχος».. Το έργο πρωτο-ανέβηκε το 2008 στο θέατρο Bush Theatre στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της Σεζόν «Broken Space Season.»

Το κείμενο επιχειρεί μια ειλικρινή, αφοπλιστική και ανερυθρίαστη εξερεύνηση στο θέμα της απώλειας από την πλευρά ενός πατέρα και συζύγου. Η αφήγηση ακουμπάει με ιδιαίτερη ευαισθησία, χιούμορ και διεισδυτικότητα τις προκλήσεις και τη χαρά της πατρότητας, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τα μεγάλα θέματα της ύπαρξης όπως: τη γέννηση, τον θάνατο, την αγάπη, την απουσία, τον φόβο, τον πόνο, τον προβληματισμό για αυτό που ονομάζουμε Θείο και όλα όσα σχετίζονται με αυτό που αποκαλούμε  «ανθρώπινη κατάσταση». Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η εξιστόρηση γίνεται από έναν άντρα, ο οποίος, μέσα στα πλαίσια του βιολογικού και κοινωνικού του φύλου, επιχειρεί ένα ταξίδι στην ανθρώπινη αδυναμία και ευθραυστότητα.

φαφαφαφ

Ο συγγραφέας Σάιμον Στίβενς είναι από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς συγγραφείς της σύγχρονης Αγγλικής δραματουργίας, που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μετά την πολύ επιτυχημένη θεατρική διασκευή που έκανε στο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» (The Curious Incident of the Dog in the Night-Time).


Παραστάσεις: 
5, 6, 7, 12, 13, 14, 19 Δεκεμβρίου στις 7.15


Aιγαία Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών
Αγίων Ομολογητών 81, Λευκωσία 1081.

Το έργο είναι κατάλληλο για άτομα άνω των 12 ετών.


Συντελεστές:

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Μαρία Ιόλη Καρολίδου
Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Γεωργίου
Σχεδιασμός ήχου: Χριστίνα Γεωργίου
Κινησιολογία: Παναγιώτης Τοφή
Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης
Οπτική επικοινωνία: Χριστιάνα Κωνσταντίνου
Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπ.Π.Π.Α.Ν.
Χορηγός Επικοινωνίας: ΡΙΚ

Επί σκηνής ο Πάνος Μακρής. 

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 97715441

Εισιτήρια: €12, €10 μειωμένο

Διάρκεια: 40 λεπτά

Loader