Θεσσαλονίκη: Παρουσιάστηκε δράση από την Κύπρια περφόρμερ Έλενα Αγαθοκλέους

Θεσσαλονίκη: Παρουσιάστηκε δράση από την Κύπρια περφόρμερ Έλενα Αγαθοκλέους

Το βίντεο που θα προκύψει θα προβάλλεται μαζί με το project-ντοκιμαντέρ μικρού μήκους της έκθεσης «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα» στο «Ξυδάδικο», στη  Λεμεσό από τις 5 έως τις 7 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης του project «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα» της RUNONART, σε concept-σκηνοθεσία Έφης Σπύρου, παρουσιάστηκε στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, στις 25 Σεπτεμβρίου 2021 - σε συνεργασία με την BPRarts Cultural Management, μια μοναδική δράση από την performer Έλενα Αγαθοκλέους σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Έλενας Αντωνίου.

«Πού είναι το αληθινό σώμα σου; Είσαι ο μόνος που δεν μπορείς να δεις τον εαυτό σου, παρά μόνο ως μία εικόνα … ακόμα και ειδικά για το ίδιο το σώμα σου, είσαι καταδικασμένος στο ρεπερτόριο των εικόνων του» σημειώνει ο Roland Barthes στην αυτοβιογραφία του. Επιχειρώντας να διερευνήσουν τους όρους ανάγνωσης της ανθρώπινης εικόνας μέσα από τη ματιά των άλλων, η Έλενα Αγαθοκλέους και η Έλενα Αντωνίου παρουσίασαν την περφόρμανς “IN BETWEEN" ως μια νέα συνθήκη που δίνει χώρο και χρόνο ανάμεσα στη δυναμική σχέση δρώντα και θεατή.

Η περφορμανς «IN BETWEEN» βιντεογραφήθηκε σε σκηνοθεσία  Έφης Σπύρου. Το βίντεο που θα προκύψει θα προβάλλεται μαζί  με το project-ντοκιμαντέρ μικρού μήκους της έκθεσης «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα» στο «Ξυδάδικο», στη  Λεμεσό από τις 5 έως τις 7 Νοεμβρίου.

φαφαφα
Φωτογραφία Emma Louise Charalambous

Στο project-ντοκιμαντέρ μικρού μήκους παρουσιάζονται σε μορφή εγκατάστασης οι περφορμανς των καλλιτέχνιδων:  Τζένης Αργυρίου, Μαριάννας Καβαλλιεράτου, Βιργινίας Μαστρογιαννάκη, Μαρίας Σιδέρη και Ελίζας Σόρογκα. 

 

Η Τζένη Αργυρίου διαπραγματεύεται τη σχέση με την τεχνολογία και την ανθρώπινη υπόσταση στον ψηφιακό κόσμο, η Μαριάννα Καβαλλιεράτου δοκιμάζει τα παπούτσια των άλλων σε πληθυντικές διαδρομές της καθημερινότητας, η Βιργινία Μαστρογιαννάκη αγγίζει το θέμα της διαφορετικής εικόνας ανά ηλικία και επιχειρεί την επιστροφή στη νεότητα, η Μαρία Σιδέρη διερευνά τα όρια ευεργετικότητας και τοξικότητας, με γνώμονα τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης και η Ελίζα Σόρογκα ενδύεται πολλαπλές επαγγελματικές ταυτότητες σε συνεντεύξεις εργασίας.  

ηδφηδξδξ

 

Έκθεση «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα» +

 

Παραγωγή-Οργάνωση: RUNONART και BPRarts Cultural Management

Σύλληψη-σκηνοθεσία-επιμέλεια project-ντοκιμαντέρ «Identity in Between» & Βίντεο «In Between» : Έφη Σπύρου

Σύλληψη-χορογραφία των περφορμανς του ντοκιμαντέρ «Ιdentity in Between»: Τζένη Αργυρίου, Μαριάννα Καβαλλιεράτου, Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Μαρία Σιδέρη, Ελίζα Σόρογκα  

Καλλιτεχνική Επιμέλεια της περφόρμανς «In Between»:  Έλενα Αντωνίου 

Περφόρμερ «In Between»:  Ελενα Αγαθοκλέους

Φωτογραφία «In Between»: Αναστασία Παπαδάκη

Συντονισμός της Έκθεσης στην Κύπρο: Κατερίνα Νικήτα (BPR ARTS)

 

Την Έκθεση  επιχορηγούν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου (ΥΠΠΑΝ)

Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «ΙDENTITY IN BETWEEN» πραγματοποιήθηκε με την χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ελλάδος και την υποστήριξη του οργανισμού πολιτισμού και ανάπτυξης ΝΕΟΝ

Loader