Awake: H αστυνομική σειρά που θα σε καθηλώσει

Awake: H αστυνομική σειρά που θα σε καθηλώσει

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, καθώς είναι βασισμένη σε ένα σενάριο με πολλαπλά επίπεδα

Διαθέτει δηλαδή την πιο σημαντική προϋπόθεση για να κολλήσεις μαζί της.

 

Πρόκειται για μια σειρά, σερβικής παραγωγής, γνωστή και με την ονομασία Kljun, από το επίθετο της ηρωίδας. Η ιστορία έχει στο επίκεντρο τη Sonja. Mια νεαρή φιλόδοξη ντετέκτιβ, που θέλει να αποδείξει πάση θυσία πως το ένστικτό της είναι σωστό. Η ίδια είναι πεπεισμένη πως η φαινομενική αυτοκτονία στην ειρηνική πόλη Subotica κρύβει σοβαρά και ένοχα μυστικά, που δεν είναι ορατά με την πρώτη ματιά.

Η μετακόμιση της Sonja στη μέχρι πρότινος ήσυχη Subotica θα πυροδοτήσει μια χιονοστιβάδα γεγονότων,  που θα αποκαλύψουν βαθιά θαμμένα μυστικά που σχετίζονται με μια μυστηριώδη οργάνωση, αλλά και με το παρελθόν της ίδιας. To twist όμως στο "Awake" είναι ότι δε διαθέτει μόνο η Sonja μια αξιοθαύμαστη -και ακατανόητη- διαίσθηση. Παράλληλα, η 10χρονη κόρη της βλέπει τα ασυνήθιστα όνειρά της που σχετίζονται με τη δουλειά της μητέρας της, να γίνονται πραγματικότητα. 

awake

Από τα ατού της σειράς, η διαφορετικότητα μεταξύ της πραγματικότητας και των κρύων και σκοτεινών ονείρων της ανήλικης πρωταγωνίστριας. Τα πλάνα είναι εξίσου εντυπωσιακά, έχοντας στο κάδρο μια γραφική μικρή πόλη, στα μέσα του καλοκαιριού, ενώ το λεπτό και έξυπνο χιούμορ προσδίδει "χαρακτήρα" στο "Awake". H πραγματική ομορφιά όμως αυτής της σειράς έγκειται στο ότι υπάρχει και μια δευτερεύουσα πλοκή που σχετίζεται με τα προφητικά όνειρα και το πώς τα εκμεταλλεύτηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του "Awake", η έμπνευση ήρθε από τις πραγματικές προσπάθειες του γιουγκοσλαβικού στρατού, τη δεκαετία του 70', να αναπτύξει μια ειδική κατηγορία στρατιωτών με τηλεκινητικές δυνάμεις, θέλοντας έτσι να υπογραμμίσουν ότι πραγματικότητα μερικές φορές είναι αρκετά σουρεαλιστική.   

Mε τους Ivana Vukovic, Ljiljana Blagojevic, Drena Mrsic και Stefan Vukic.

Την τηλεοπτική σειρά Awake (Kljun) φέρνει κοντά μας η Nova Cyprus από την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου και κάθε Παρασκευή στις 22:00 αποκλειστικά στο Novacinema4! 

 

 

   

Loader