Διατροφή 2020: Ποια φαγητά είναι της... μόδας

Διατροφή 2020: Ποια φαγητά είναι της... μόδας

Και το φαγητό έχει τα trends του στην εποχή που ζούμε κι αυτά αλλάζουν χρόνο με το χρόνο. Θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι τάσεις προσανατολίζονται στην υγιεινή διατροφή.


Αυτά είναι τα trends που οι ειδικοί του είδους λένε ότι θα κυριαρχήσουν φέτος. 

Βεγκανισμός
 

Το κίνημα έχει γίνει πιο δημοφιλές από ποτέ και πρόκειται για έναν όρο που εμφανίζεται από τη δεκαετία του '40 στην Αγγλία όταν και εκδόθηκε η εφημερίδα "The Vegan News". Βέγκαν σημαίνει αποκλείω τα γαλακτοκομικά, τα αυγά, τη γύρη, το μέλι, τα ιχθυέλαια, αλλά και δεν χρησιμοποιώ για την ένδυση ή την υπόδησή μου δέρμα ή μαλλί.

Οι «απαγορεύσεις» περιλαμβάνουν και τα καλλυντικά, τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής ή καθαρισμού, τα φάρμακα, τα έπιπλα, τα κεριά (αποκλείεται το μελισσοκέρι).


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Βιγκανισμός: Η διατροφή του μέλλοντος είναι ήδη εδώ


Keto

Η κετογονική διατροφή αφορά σε χαμηλής περιεκτικότητας υδατανθράκων και υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά διατροφή. Ο λόγος που έγινε trend είναι μάλλον γιατί την ακολουθούν διασημότητες. Η εν λόγω δίαιτα ουσιαστικά επικεντρώνεται στην στέρηση των υδατανθράκων σε μια προσπάθεια απώλειας βάρους.

Τα τρόφιμα που καταναλώνουν όσοι ακολουθούν τη διατροφή «κετό» περιλαμβάνουν τα ψάρια, το κρέας, τα λαχανικά χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες όπως είναι το σπανάκι ή το λάχανο, τα τυριά, τα αβοκάντο, τα αυγά, το γιαούρτι, τα καρύδια και τη μαύρη σοκολάτα.

Διαλειμματική δίαιτα ή αλλιώς νηστεία

Η διαλειμματική νηστεία / δίαιτα ή αλλιώς περιοδική νηστεία είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις σε θέματα υγείας και fitness παγκοσμίως.

Τα άτομα που ακολουθούν διαλειμματική νηστεία περιμένουν συνήθως 16-20 ώρες για να κάνουν ένα και μοναδικό γεύμα ή 2 μέσα σε ένα διάστημα 4-5 ωρών. Φυσικά κάποιες από αυτές κοιμούνται. Τις υπόλοιπες μπορεί να είναι στον χώρο εργασίας τους οπότε η διαλειμματική νηστεία μπορεί να είναι βολική λύση για περιπτώσεις ανθρώπων που δεν ευχαριστιούνται το φαγητό στην δουλειά.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Αυτή η διατροφή θα σώσει τον πλανήτη, λέει η Lancet


Κανναβιδιόλη (CBD)

Το CBD φαίνεται πως έχει αρχίσει να καταρρίπτει τους μύθους και την προκατάληψη που υπάρχει γύρω από την κάνναβη και έχει εξελιχθεί σε ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο στη διατροφή τους, προκειμένου να χαρίσουν στον οργανισμό τους τόνωση, ευεξία και καλύτερη υγεία.

H κανναβιδιόλη (CBD) λοιπόν είναι μια φυσική και φυτική ουσία, η οποία αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά της κάνναβης. Ανήκει στην οικογένεια των λεγόμενων ‘κανναβινοειδών’, τα οποία είναι με απλά λόγια τα συστατικά που απαρτίζουν την κάνναβη.

Η ουσία αυτή έχει αποτελέσει αντικείμενο εκτενών ερευνών και έχει αποδειχθεί πως η ευεργετική της δράση στη διατροφή μπορεί να προσφέρει τόνωση, ευεξία και προστασία του οργανισμού, ενώ παράλληλα μπορεί να αντιμετωπίσει μια εντυπωσιακή λίστα από ασθένειες και παθήσεις. 

Πηγή 

Loader