Είναι το I May Destroy You η καλύτερη σειρά του 2020;

Είναι το I May Destroy You η καλύτερη σειρά του 2020;

ΝΑΙ!

H Michaela Coel (γνωστή απ’το Chewing Gum) είναι η δημιουργός, παραγωγός και συν-σκηνοθέτρια μιας σειράς που δεν μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι ή να μιλάς σε άλλους γι’αυτήν. Οι διθυραμβικές κριτικές που έχει λάβει της αξίζουν και με το παραπάνω μιας και έχουμε να δούμε κάτι τόσο καλό από τον τελευταίο κύκλο του Fleabag. Κοινός παρονομαστής των δύο; Ένα τρομερό σενάριο, αριστοτεχνικά δομημένοι χαρακτήρες και το Λονδίνο ως η πόλη στην οποία ζει και εργάζεται η κεντρική ηρωίδα. 

Η Arabella είναι ένα millenial κορίτσι της εποχής του. Μια ευφυής ανερχόμενη συγγραφέας και τρελό party girl. Όταν συνέρχεται ένα πρωί από μια έξοδο της με φίλους, συνειδητοποιεί ότι δεν θυμάται σχεδόν τίποτα από το προηγούμενο βράδυ και αισθάνεται περίεργα χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει το γιατί. Όταν αρχίζει σιγά σιγά να θυμάται ότι ένας άντρας μάλλον έβαλε κάτι στο ποτό της και την βίασε, η Arabella προσπαθεί να διαχειριστεί το τραύμα με τον δικό της τρόπο. 

Το I May Destroy You ακούγεται θεματικά βαρύ αλλά δεν είναι - μάλλον εδώ έγκειται και η επιτυχία στο όραμα που είχε η Coel δημιουργώντας το. Ο ρυθμός είναι καταιγιστικός, το χιούμορ διαπεραστικό και κάθε μα κάθε λεπτομέρεια της σειράς - από την χρωματική παλέττα μέχρι τα κοστούμια - είναι τόσο σωστά που το συνολικό αποτέλεσμα κρίνεται ως αξιοθαύμαστο. Υπάρχει δε μια σκηνή της πρωταγωνίστριας που προσπαθεί να κάνει σεξ με περίοδο μ’ ένα τύπο, που είναι ένα από τα ωραιότερα και πιο αληθινά πράγματα που έχω δει ποτέ στην τηλεόραση. 

Δεν χρειάζεται να ψάχνεις άλλο για το επόμενο σου binge watch. To Ι May Destroy You θα σε κάνει να χειροκροτάς όρθιος που υπάρχει τέτοιο επίπεδο τηλεόρασης στις μέρες μας. 

Loader