Fires: Αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων που αναγκάστηκαν να πάρουν αδιανόητες αποφάσεις

Fires: Αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων που αναγκάστηκαν να πάρουν αδιανόητες αποφάσεις

Μία εξαιρετική σειρά, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, που αξίζει να δεις

Κάθε επεισόδιο βασίζεται στις μαρτυρίες καθημερινών ανθρώπων και παρουσιάζει αυτό που όλοι φοβόμαστε: Να έρθουμε αντιμέτωποι με την φύση

Ιστορίες εμπνευσμένες από τα μαύρα καλοκαιρία του 2019-2020 φέρνει κοντά μας η νέα δραματοποιημένη παραγωγή της τηλεόρασης του ABC TV. Χωρισμένη σε έξι αυτοτελή επεισόδια, με ένα σφιχτό θεματικό κρίκο να τα ενώνει, η σειρά “Fires” συγκλονίζει με την δημιουργικότητα της όσον αφορά στην αφήγηση αλλά, περισσότερο, με τις αλήθειες που αναδεικνύει. 

Μέσω του Fires ακολουθούμε δύο νεαρούς εθελοντές πυροσβέστες από το Queensland καθώς οδεύουν νοτιότερα για να βοηθήσουν με την κατάσβεση των φωτιών που είχαν ξεσπάσει στα New South Wales και Victoria. Οι αληθινές ανθρώπινες ιστορίες, με όλο τον πόνο και την δύναμη που μπορεί να κουβαλούν, υφαίνουν τους χαρακτήρες της σειράς και, βασισμένες στα πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν κατά την διάρκεια των μεγαλύτερων φωτιών του αιώνα, συνεπαίρνουν τον θεατή. 

 

34

Με όλα τα σπουδαία και συγκλονιστικά χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει ένα τηλεοπτικό δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, το Fires μάς φέρνει αντιμέτωπους με αληθινά περιστατικά από φωτιές ενώ εστιάζει ιδιαίτερα στην περίπτωση της Αυστραλίας και του τρομακτικού μαύρου καλοκαιριού που η ήπειρος είχε περάσει. 

 

Διατηρώντας όλα τα καλά στοιχεία μιας αφηγηματικής ιστορίας, το κάθε επεισόδιο ξεχωριστά δεν μας επιτρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή αφορά μία τρομακτική περιβαλλοντική καταστροφή. Οι απορίες είναι πολλές, μετά από μία θανατηφόρα και καταστροφική πυρκαγιά όπως αυτές στην Αυστραλία, και τα δεδομένα που μένουν πίσω συνεχίζουν για αρκετό καιρό αργότερα να στιγματίζουν τους ανθρώπους και τις μαύρες σελίδες της ιστορίας. 

H σειρά Fires έρχεται αποκλειστικά  στο κανάλι Novacinema4 από τη Nova Cyprus από την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου (Πρεμιέρα) και κάθε Πέμπτη στις 21:00. 

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι, σε πολλές περιπτώσεις, οι καταστροφές από τις πυρκαγιές μεταξύ 2019 και 2020, έχουν χαράξει ένα νέο τρομακτικό κεφάλαιο που έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή ενώ για όσους τις βίωσαν ή τις βιώνουν ως συνέπεια άφησαν πίσω τους ένα ανοιχτό τραύμα. 

Η εξαίρετη αυτή σειρά φέρει την σκηνοθετική υπογραφή των Michael Rymer, Ana Kokkinos και Kim Mordaunt και συναρπάζει τόσο με τις εναέριες όσο και με τις επίγειες λήψεις της. Λήψεις που πολύ συχνά θυμίζουν περισσότερο κινηματογραφική ταινία παρά τα ντοκιμαντέρ όπως τα ξέρουμε. 

  45

Ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με την συνείδησή του αλλά και, αβίαστα, έχει να διαχειριστεί και την αντίληψη του εύρους της καταστροφής. 

Οι διηγήσεις των ανθρώπων που πρωταγωνιστούν, κρατούν στα χέρια τους ένα κοινό κλειδί που δεν είναι άλλα από την ουσία εκείνης της κρίσιμης ώρας που πρέπει να παρθεί μία απόφαση. Τα διλήμματα των ανθρώπων, που βλέποντας την περιουσία και τις αναμνήσεις τους να καίγονται και πρέπει να αποφασίσουν αν θα ρισκάρουν την ίδιά τους τη ζωή γι’ αυτά. 

  34567

Οι προσπάθειες των εθελοντών πυροσβεστών καταγράφονται με τους ίδιους να μαρτυρούν ότι είναι προσωπική τους απόφαση να λαμβάνουν μέρος σε τέτοιες επιχειρήσεις έχοντας κατά νου την περιβαλλοντική και άλλη καταστροφή που αυτές κουβαλούν. 

Η τηλεοπτική σειρά Fires, με όλους τους λόγους που μπορεί να χαρακτηριστεί συγκλονιστική, αποτελεί ένα κρεσέντο σκέψης και προβληματισμού. Και μαζί μάς προσφέρει απλόχερα μία δυνατότητα: Να υμνήσουμε ξανά την ανθρώπινη αποφασιστικότητα και ανθεκτικότητα που προκύπτει μέσα από το συλλογικό πνεύμα και την συνεργασία.


H σειρά Fires έρχεται αποκλειστικά  στο κανάλι Novacinema4 από τη Nova Cyprus από την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου (Πρεμιέρα) και κάθε Πέμπτη στις 21:00. 

Το Νοvacinema4 είναι το κανάλι στο οποίο οι λάτρεις των σειρών μπορούν καθημερινά να απολαμβάνουν την αγαπημένη τους πρεμιέρα κάθε βράδυ στις 21.00. 

Επιπλέον, το Novacinema4 δίνει καθημερινά τη δυνατότητα παρακολούθησης προηγούμενων επεισοδίων, ενώ προβάλλει κατά διαστήματα 4 επεισόδια μαζί, καθώς επίσης και μαραθωνίους κύκλων, έτσι ώστε οι συνδρομητές να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη σειρά που τους ενδιαφέρει σε περίπτωση που την έχουν χάσει ή που δεν έχουν προλάβει τα πρώτα επεισόδια.

Loader