Η ιστορία του φαγητού του δρόμου στην Κύπρο

Η ιστορία του φαγητού του δρόμου στην Κύπρο

Σε βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα

Δίγλωσο βιβλίο (ελληνικά- αγγλικά) από την Πετρούλα Χατζηττοφή, αφιερωμένο στην ιστορία του φαγητού του δρόμου στην Κύπρο, εκτυπωμένο σε χαρτί πολυτελείας και με συνολικό αριθμό σελίδων 208, καθώς και με 89 σύγχρονες και σπάνιες ιστορικές φωτογραφίες, κυκλοφόρησε πρόσφατα.

"Το φαγητό του δρόμου" / "Street Food" πέρα από το κοινό της Κύπρου ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους ξένους επισκέπτες, που επιθυμούν να γνωρίσουν την τοπική κουλτούρα.

Το βιβλίο συμπεριλαμβάνει εισαγωγή και οκτώ ενότητες, στις οποίες παρουσιάζεται το φαγητό του δρόμου ως πολιτισμικό φαινόμενο, με επίκεντρο την Κύπρο από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα:

την ταυτότητα του φαγητού του δρόμου
τα είδη των εδεσμάτων και ποτών του δρόμου
τα μέσα και τα σύνεργα παρασκευής και πώλησής τους
τις εναλλαγές τους στον κύκλο του χρόνου
την ταυτότητα των πλανόδιων πωλητών
τις διαδρομές τους στον χώρο
τα διαλαλήματα ως μέσο διαφήμισης των προϊόντων τους
τη σύγχρονη μορφή του φαγητού του δρόμου

gagagaga

Σε παράρτημα της έκδοσης παρατίθεται εκτενής κατάλογος με διάφορα μέρη πώλησης φαγητού του δρόμου, κατηγοριοποιημένα ανά επαρχία της Κύπρου και ανά προσφερόμενο είδος (π.χ. παγωτό, ξηρούς καρπούς, αρτοποιήματα, ψωμιά, σουβλάκια, γύρο, πίτσα, χάμπουρκερ, ποτά, καφέ, σάντουιτς κ.ά .)

Συγγραφέας: Δρ Πετρούλα Χατζηττοφή, Ερευνήτρια στον κλάδο του Παραδοσιακού Πολιτισμού

Συγγραφέας παραρτήματος: Ξένια Τσιαμαντά

Πωλείται 25 ευρώ στα εξής βιβλιοπωλεία και Μουσεία :

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Σολώνειον, ΕΛΛΑΣ, ΑΓΡΟΤΗΣ, MAM, Rivergate, ΠΑΡΓΑ (Στρόβολος, Λατσιά, Αγλαντζιά), Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR) ,στην οδό Ερμού, MOUFFLON, Philippides PaperWorks
ΛΕΜΕΣΟΣ: ΚΠ ΚΥΡΙΑΚΟΥ , KYRIAKOU BOOKSHOPS LTD
ΕΡΗΜΗ: ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΟΙΝΟΜΟΥΣΕΙΟ
ΛΑΡΝΑΚΑ: ΠΑΡΓΑ, ACADEMIC & GENERAL BOOKSHOP
ΠΑΦΟΣ: ΠΑΡΓΑ , KYRIAKOU FULLPAGE BOOKSTORE
ΑΘΗΕΝΟΥ: Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο
ΦΡΕΝΑΡΟΣ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΥΛΟΙ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΚΗ

Διαδικτυακά

Loader