Η σειρά Magpie Murders διαθέτει όλα τα φόντα για να μπει στη must-see λίστα σας

Η σειρά Magpie Murders διαθέτει όλα τα φόντα για να μπει στη must-see λίστα σας

Δύο παράλληλες ιστορίες που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον

Οι αστυνομικές σειρές αναμφισβήτητα ήταν, είναι και θα είναι πάντα μια καλή συντροφιά. Μπορούν να συνδυάζουν με αρκετά έξυπνο τρόπο το μυστήριο, τη δράση και το “κυνήγι” του ενόχου της κάθε ιστορίας κρατώντας το ενδιαφέρον του κοινού ζωντανό από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Μία τέτοια σειρά με ενδιαφέρουσα, πολυεπίπεδη πλοκή, αλλά και σύγχρονη ματιά, είναι και η τηλεοπτική σειρά Magpie Murders.

Η ιστορία ξεκινάει όταν η εκδότρια, Susan Ryeland, παραλαμβάνει το χειρόγραφο του τελευταίου μυθιστορήματος του συγγραφέα, Alan Conway, χωρίς όμως να γνωρίζει πόσο θα αλλάξει η ζωή της μετά από αυτό. Η δολοφονία του συγγραφέα των best sellers μυστηρίων, το ημιτελές χειρόγραφο και συγκεκριμένα η απουσία του τελευταίου κεφαλαίου - το οποίο αποκαλύπτει το μυστικό - θα κάνουν τη Susan να αναλάβει δράση και να μπει η ίδια για λίγο στο ρόλο του ντετέκτιβ για να εξιχνιάσει το τι ακριβώς συνέβη. 

3

Παράλληλα, η σειρά μάς μεταφέρει στο 1955, όπου παρακολουθούμε με προσοχή την πλοκή της φανταστικής ιστορίας του αστυνομικού βιβλίου που έγραψε ο Alan Conway, με πρωταγωνιστή τον φανταστικό ντετέκτιβ Atticus Pund. Οι εναλλαγές των δύο ιστοριών και εποχών γίνονται με αρκετά εύστοχο τρόπο, η χρήση ίδιων ηθοποιών τόσο στη σημερινή εποχή όσο και στο μυθιστόρημα, προσδίδει μια ιδιαίτερη γοητεία στην αφήγηση. Η αγωνία κορυφώνεται όταν η Susan καταφέρνει να φτάσει στα χνάρια των ζωντανών χαρακτήρων του μυθιστορήματος. Θα μπορέσει όμως να λύσει το μυστήριο και να μάθει ποιος ευθύνεται για τη δολοφονία του συγγραφέα και την απουσία του τελευταίου κεφαλαίου; 

Στη σκηνοθετική καρέκλα αυτής της έξυπνης αστυνομικής σειράς μυστηρίου κάθεται ο Peter Cattaneo, ενώ στο ρόλο της Susan Ryeland βρίσκεται η Lesley Manville

Την τηλεοπτική σειρά Magpie Murders φέρνει κοντά μας η Nova Cyprus από τη Δευτέρα 11 Απριλίου και κάθε Δευτέρα στις 22:00 αποκλειστικά στο Novacinema4!  

Loader