Ίσως η καλύτερη ερμηνεία της Τζένιφερ Λόπεζ

Ίσως η καλύτερη ερμηνεία της Τζένιφερ Λόπεζ

Μπορεί να μην προτάθηκε τελικά για τα Όσκαρ, η εμφάνιση όμως της JLO στη φαντασμαγορική ταινία Hustlers απέσπασε διθυραμβικές κριτικές

Μια ταινία ύμνος στο φεμινισμό και στη θηλυκότητα που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και απαρτίζεται από ένα all star cast γυναικών, με πρωταγωνίστρια τη μοναδική Jennifer Lopez

Μια παρέα από strippers στη Νέα Υόρκη, με αρχηγό την έμπειρη Ραμόνα (JLO) καταστρώνουν ένα περίτεχνο σχέδιο για να «ξαλαφρώνουν» τους εύπορους πελάτες τους, golden boys της Wall Street.

Χρονικά η ταινία τοποθετείται κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης του 2008 και όπως η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, παραμοίως και οι γυναίκες στρίπερ βλέπουν τους πελάτες τους και τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται. Με αρχηγό τη φιλόδοξη χωρισμένη μητέρα Destiny και με τη βοήθεια της βετεράνου στρίπερ Ραμόνα (Jennifer Lopez) θεσπίζουν ένα ανατρεπτικό σχέδιο εξαπατώντας πλούσιους άντρες της Wall Street. Το σχέδιο τους δουλεύει με μεγάλη επιτυχία μέχρι που τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου.

vzvzvzv

Tο συναρπαστικό ταξίδι της απάτης που σχεδιάζει η ομάδα των γυναικών με αρχηγό την Ραμόνα είναι η απάντησή τους απέναντι στο διεφθαρμένο σύστημα που τις άφησε στον πάτο της ανδροκρατούμενης ιεραρχίας. Oι αγώνες που κάνουν οι “Επικίνδυνες Κυρίες” για να πολεμήσουν το σύστημα έχουν απήχηση, γιατί όπως όλοι, αυτό που θέλουν είναι να φροντίσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους και να ζήσουν το αμερικάνικο όνειρο που φαντάζει όλο και πιο απόμακρο, σημειώνει σε κριτική του για την ταινία ο Παναγιώτης Πυλαρινός από το Cinemafiles.

Σ’ έναν ρόλο - σταθμό στην καριέρα της, η JLO (Ραμόνα) είναι η αδίστακτη επικεφαλής της ομάδας αλλά παράλληλα είναι μητέρα και μέντορας. Μια ενέργεια που ενσωματώνει πλήρως όλες τις αντιφάσεις και τις πολυπλοκότητες του χαρακτήρα της. Μάλιστα ο δεσμός ανάμεσα σε αυτούς τους δύο χαρακτήρες – η προστατευτική τους “αδελφότητα” σε έναν κόσμο γεμάτο από θηρευτές – γίνεται απροσδόκητα ουσιαστική μέχρι το τέλος.

φαφαφαωζω

Αστέρες της μουσικής και του σινεμά ενώνονται για τη μεταφορά μιας αληθινής ιστορίας με strippers που δρουν ως μοντέρνες Ρομπέν των Δασών και κλέβουν εντυπώσεις ως η κινηματογραφική έκπληξη της σεζόν. Μετά την πρεμιέρα της ταινίας σε σκηνοθεσία Λορέν Σκαφάρια στο Φεστιβάλ του Τορόντο, οι κριτικοί υποκλίθηκαν στη μοντέρνα ιστορία γυναικείας ενδυνάμωσης που εμπνέεται από το άρθρο The Hustlers at Scores που δημοσιεύτηκε στο New York Magazine, σημειώνεται σε άλλη κριτική.

Οι κριτικές μιλούν για την καλύτερη στιγμή της κινηματογραφικής καριέρας της Τζένιφερ Λόπεζ, όπου η λαμπερή σούπερσταρ είναι ταυτόχρονα σέξι, δυναμική, τρομακτική, συγκινητική - όλα όσα δηλαδή κάνουν μια ερμηνεία... οσκαρική.

«Συνειδητοποιείς πως θέλεις την αποδοχή του κόσμου. Θέλεις οι άνθρωποι να λένε πως έκανες καλή δουλειά. Κάνω αυτή τη δουλειά επειδή την αγαπώ. Δεν χρειάζομαι κάποιο βραβείο για να νιώσω επαρκής» είχε δηλώσει η ίδια η JLO στο show της Οprah πρόσφατα, όταν είχε ρωτηθεί για το πώς αισθάνεται που τελικά δεν προτάθηκε για Όσκαρ.

fafafa

Σε κριτική του στη LiFO, ο Θοδωρής Κουτσιογιαννόπολους, έγραψε: «Η ταινία που εμπνέεται από την πραγματική ιστορία της Σαμάνθα Μπάρμπας και βασίζεται σε ένα άρθρο-συνέντευξη της δημοσιογράφου Τζέσικα Πράισλερ στο New York Magazine, δεν ψυχαγωγεί απλώς αλλά κρατά το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, με την καλύτερη και σίγουρα εντυπωσιακότερη ερμηνεία (αλλά και εμφάνιση) της Τζένιφερ Λόπεζ στην καριέρα της, πάνω στον στύλο και στο έδαφος, και ισάξιο αντίβαρο την εύθραυστη, έξυπνη πρωταγωνιστική πυξίδα, την Κόνστανς Γου».  

Και μπορεί να μην πήγε Όσκαρ, η ταινία όμως κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της καριέρας της JLO τις φετινές υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και SAG Β' Γυναικείου Ρόλου. Την Τζένιφερ Λόπεζ πλαισιώνουν οι Κόνστανς Γου, Τζούλια Στάιλς και Μέτε Τόουλι, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει η Λορίν Σκαφαριά.

Στην Κύπρο, η ταινία «Επικίνδυνες Κυρίες» («Hustlers») με την Τζένιφερ Λόπεζ κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά και σε Α' τηλεοπτική προβολή την Κυριακή 17 Μαΐου, στις 22:00, στο Νovacinema1HD ενώ στη συνέχεια θα προβληθεί και από το νέο pop up κανάλι NovacinemaExtraHD: Υπόθεση Ληστεία.

Να σημειωθεί πως από τη Δευτέρα 4 Μαΐου και κάθε βράδυ, στις 21:00, μέχρι το τέλος του μήνα, στο νέο κανάλι NovacinemaExtraHD:Υπόθεση Ληστεία θα προβάλλονται δύο ταινίες με θέμα τις ληστείες.

Ταινίες όπως «A Fish Called Wanda» «Dog Day Afternoon»,«The Thomas Crown Affair» , «Η Κομπίνα»,«Ocean’s Eleven» , «King of Thieves», «Museo».   

Οι ταινίες, αλλά και η συναρπαστική σειρά «Jett» με την Κάρλα Γκουτζίνο, θα είναι διαθέσιμες και στην ειδική κατηγορία «Υπόθεση Ληστεία» στην υπηρεσία Νova On Demand, έτσι ώστε οι συνδρομητές της Nova Cyprus να έχουν την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν όποτε το επιθυμούν! 

Μπείτε στο κόλπο και απολαυστε τις πιο έξυπνες, αστείες και επικίνδυνες ληστείες στη Nova Cyprus !

Κάνετε Like στη σελίδα της NovaCyprus για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα όλων των καναλιών της Nova Cyprus και μπείτε στο www.novacyprus.com για να βλέπετε το ανανεωμένο πρόγραμμα.

Loader