Καλλιτέχνες από Κύπρο ετοιμάζουν έκθεση στο ίντερνετ

Καλλιτέχνες από Κύπρο ετοιμάζουν έκθεση στο ίντερνετ

Με τίτλο Together/Apart: Going New Places

Μια πρωτοβουλία της σκηνογράφου Μαρίνας Χατζηλούκα και του Πολιτιστικού Τμήματος της Ύπατης Αρμοστείας της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι παρούσες συνθήκες καραντίνας και κοινωνικής απόστασης έχουν δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα στην οποία καλούμαστε να ανταποκριθούμε, περιορισμένοι στα φυσικά όρια του προσωπικού μας χώρου. Η σκηνογράφος Μαρίνα Χατζηλούκα και το Πολιτιστικό Τμήμα της Ύπατης Αρμοστείας της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο προσκαλούν τους Κύπριους καλλιτέχνες Χουν Αδάμογλου, Μιχάλη Χαραλάμπους, Δήμητρα Καλλίτση, Παναγιώτη Μηνά, Αλέξανδρο Πισσούριο, Μάλα Σιαμπτάνη και Νάταλι Γιαξή, να συμμετάσχουν στη διαδικτυακή ομαδική έκθεση “Together/Apart: Going New Places”, με έργα, τα οποία ανταποκρίνονται στην παρούσα κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. 

Η έκθεση διερευνά καταστάσεις όπως «σύμπνοια», «αποξένωση», «απόσταση», «δημόσιος και ιδιωτικός χώρος», καθώς και καινούργιες ερμηνείες που πιθανόν έχουν ενδυθεί αυτές οι έννοιες την τελευταία περίοδο. Οι επτά καλλιτέχνες καλούνται να δημιουργήσουν, χρησιμοποιώντας ποικιλία σύγχρονων εικαστικών μέσων και αξιοποιώντας τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας. 

H διαδικτυακή έκθεση θα είναι διαθέσιμη μεταξύ 8 Μαΐου - 30 Ιουνίου, 2020, στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: www.culturalchc.co.uk/togetherapart

Την έκθεση συμπληρώνουν δύο παράλληλες δράσεις:  μια διαδικτυακή συζήτηση ανάμεσα στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες για το πάντα επίκαιρο ζήτημα της κινητικότητας των τεχνών και μια διαδικτυακή συζήτηση ανάμεσα σε ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες από τον χώρο των τεχνών για τις παρούσες δραστικές αλλαγές στον δημόσιο χώρο και τις επιπτώσεις της κοινωνικής απόστασης στη δημόσια τέχνη. Περισσότερες πληροφορίες για το πότε και πώς μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τις παράλληλες δράσεις θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα της έκθεσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

kgkgkgg

H ΑVANT GARDE σας παρουσιάζει αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες από τη δουλειά του κάθε καλλιτέχνη:

gsgs
Αλέξανδρος Πισσούριος
Στιγμιότυπο απο το έργο “I’ve never seen a horizon like this”,
2019

 
ghdhdh
Demetra Kallitsi 'Reporting live from my Fortress of Solitude’,
2020, Nicosia, Cyprus


​​​​​
gsgsgsgs
Hun Adamoglu / A Nap
Oil on Canvas
80 x 60 cm
2017 

 
gsgsgsgs
Bio-thematic, της Μάλας Σιαμπτάνη  
Photographer: Nikolas Louka

 
fsgsgsgsgs
Michalis Charalambous
In praise of Light

 

vzgzgzgzgzgz
Στιγμιότυπο από το εικαστικό βιβλίο καθώς και από το video Hyperflâneur της Ναταλί Γιαξή

 

gsgsgsgsgsgsgsgsg
“A music thats not our own”
Φωτογραφία βγαλμενη κατα της διάρκεια της καραντίνας.
Σέλφι πορτρέτο με κείμενο, πάνω σε καθρέπτη.
Απρίλιος, 2020

 

Together/Apart: Going New Places

Επιμελήτρια: Μαρίνα Χατζηλούκα 

8 Μαΐου – 30 Ιουνίου, 2020

www.culturalchc.co.uk/togetherapart

Συντονιστής: Μάριος Ψαράς  

Η διαδικτυακή έκθεση διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Τμήμα της Ύπατης Αρμοστείας της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο και επιχορηγείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες – ΥΠΠΑΝ.

 

Loader