Καραντίνα happy hour: Τι να δω αυτή τη βδομάδα;

Καραντίνα happy hour: Τι να δω αυτή τη βδομάδα;

Απολαύστε ελεύθερα

Η μέρα είναι Παρασκευή - έτσι μου είπαν, το γράφω με κάθε επιφύλαξη. Τώρα που η μια μέρα διαδέχεται την άλλη χωρίς να ξεχωρίζουν οι Κυριακές απ’τις Δευτέρες για όσους έχουν την τύχη να μην βρίσκονται στην πρώτη γράμμη - από γιατρούς και νοσηλευτές μέχρι ντελιβεράδες και υπαλλήλους σουπερμαρκετ - η δυνατότητα να λιώσουμε στον καναπέ με ταινίες και σειρές είναι μέσα στα καλά της τρέλλας που ζούμε. 

Τα καλά νέα της Παρασκευής: μόλις βγήκε η τρίτη σεζον του Ozark. Απολαύστε ελεύθερα μαζί με μερικές ακόμα προτάσεις. 

Unorthodox (Netflix)

Μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων βασισμένη στην αληθινή ιστορία του προσωπικού βιβλίου-memoir γραμμένο από την Deborah Feldman. Σε μια κοινότητα υπερ-θρησκευόμενων Εβραίων της Νέας Υόρκης, η σειρά ξεκινάει με την πρωταγωνίστρια Esty να δραπετεύει από την ζωή και τον άντρα που αναγκάστηκε να παντρευτεί στα 19 της χρόνια. Ξεφεύγοντας από το καταπιεστικό της περιβάλλον, ξεκινάει μια καινούρια ζωή στο Βερολίνο σ’ένα δραματικό θρίλερ τεσσάρων επεισοδίων που σε καθηλώνει τόσο με τον ωραίο ρυθμό του όσο και με την συγκλονιστική ερμηνεία της Ισραηλινής ηθοποιού Shira Haas. 

Tiger King (Netflix)

Μια σειρά ντοκιμαντέρ απ’αυτές που κατα κάποιο τρόπο έχουν γίνει σήμα κατατεθέν του Netflix - σε κάνουν να θέλεις να την δουν όλοι για να μιλάτε συνέχεια γι’αυτήν.  Δεν θα καταλάβεις πώς πέρασαν 7 ώρες binge watch χαζεύοντας έναν ημίτρελλο τύπο που δουλεύει στον ζωολογικό κήπο της Oklahoma, είναι εμμονικός με τις τίγρεις και δεν μπορώ να γράψω τίποτε άλλο δυστυχώς, αλλιώς θα δώσω καταλάθος spoilers. Αρκεί να σημειώσω μόνο αυτό:  είναι η μόνη σειρά ντοκιμαντέρ που υπάρχει εκεί έξω αυτή την στιγμή της οποίας η ιστορία, ξεπερνάει σε τρέλλα ακόμα και την πανδημία που ζούμε. 

The Death of Mr. Lazarescu (Netflix) 

Ένα βράδυ, ο ηλικιωμένος και μοναχικός κύριος Λαζαρέσκου αρχίζει να αισθάνεται πόνους και δυσφορία. Οι γείτονες του καλούν βοήθεια, το ασθενοφόρο φτάνει και τον οδηγεί στο νοσοκομείο. Εκεί ξεκινάει μια μεγάλη οδύσσεια. Αυτή η σπουδαία ταινία του ρουμάνικου σινεμά κέρδισε και το Un Certain Regard στις Κάννες πριν αρκετά χρόνια. Δεν την προτείνω για να βαρύνω την ατμόσφαιρα - ίσα, ίσα, έχει τόσο πολύ χιούμορ ως μια κατάμαυρη κωμωδία που αξίζει μια καλή ευκαιρία θέασης. 

Loader