Κοραλί Δημητριάδης: «Όι εν σου κάμνω καφέ!»

Κοραλί Δημητριάδης: «Όι εν σου κάμνω καφέ!»

Η αγαπημένη μας Αυστραλοκύπρια artist έχει διοργανώσει διαδικτυακό φεστιβάλ και το Σάββατο, 22 Αυγούστου είναι το πρώτο event

Η Αυστραλία βιώνει δύσκολες μέρες, καθώς το εκεί lockdown κράτησε για πολύ καιρό και η ιδιαίτερη Αυστραλοκύπρια ποιήτρια από τη Μελβούρνη, Κοραλί Δημητριάδης, αποφάσισε να  «επιστρέψει» στην αγαπημένη της Κύπρο, έστω και διαδικτυακά, μέσω ενός ετήσιου φεστιβάλ που ανέλαβε να πραγματοποιήσει η ίδια.

Το φεστιβάλ έχει ονομαστεί No, I am not washing your dirty plate Arts Festival και θα συμπεριλαμβάνει Κύπριους μουσικούς και ποιητές από όλο τον κόσμο.

«Σκέφτηκα να πραγματοποιήσω αυτό το φεστιβάλ εν μέσω αυτής της αβέβαιης περιόδου, όχι μόνο για να εκφράσω τον θυμό μου για την ανισότητα των φύλων και τις διακρίσεις που ως γυναίκες συνεχίζουμε να βιώνουμε ακόμη στις μέρες μας, ιδιαίτερα στις συντηρητικές κοινότητες της διασποράς, αλλά και επειδή ήθελα μια διέξοδο από την απομόνωση που βιώνουμε φέτος. Έχω μεγάλη ανάγκη να επικοινωνήσω και να συνδεθώ, αφού είμαι πολύ συνηθισμένη στο να ταξιδεύω. Στη Μελβούρνη όμως όπου μένω βρισκόμασταν και παραμένουμε σε καραντίνα για το μεγαλύτερο διάστημα της πανδημίας».

k;lkkl
Το πόστερ του φεστιβάλ

«Στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των τεχνών εξακολουθούν να κυριαρχούν σε μεγάλο βαθμό οι άντρες, οι οποίοι θεωρούνται θεοί, ενώ εμείς οι γυναίκες, αν εκφράσουμε ανοιχτά τη γνώμη μας, θεωρούμαστε τα κακά κορίτσια που πρέπει να συμμορφωθούν».

Το φεστιβάλ στοχεύει στο να φέρει κοντά καλλιτέχνες και διανοούμενους, δίνοντας έμφαση στην Κύπρια, Ελληνίδα, Ιταλίδα γυναίκα και γενικά σε οποιαδήποτε μη Άγγλο-Ευρωπαία γυναίκα καθώς και σε non-binary άτομα της διασποράς αλλά και στους υποστηρικτές και συμμάχους τους».

φαφαφα
Έργο τέχνης που φιλοτέχνησε η κόρη της Κοραλί

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει αναγνώσεις από την νικήτρια του βραβείου διηγήματος της Κοινοπολιτείας, Κωνσταντία Σωτηρίου (Κύπρος), η οποία θα συνοδεύεται από την τραγουδίστρια Χέλεν Γιώτης Πάτερσον (Αυστραλία).

Στο φεστιβάλ επίσης θα συμμετάσχουν οι: Μαρία Πετρίδη (Κύπρος), Μαρία Ιωάννου (Κύπρος), Μανουέλα Μαυρομιχάλη (Κύπρος), Μαρία Τέιλορ (ΗΒ), Μαρία Κούβαρου (Κύπρος), Λουκία Μπόρελ (ΗΠΑ), Αγγέλα Κωστή (Αυστραλία), Μαριλένα Ζακχαίου (Κύπρος), Μπαχριγιέ Κεμάλ (ΗΒ), Χέλενα Σπύρου (Αυστραλία), Ζωή Πιπονίδου (Κύπρος), Μαρία Πετρίδου (Κύπρος), Τάι Τζαβρινού (ΗΠΑ) και Ελπίδα Τσιβίκος (ΗΠΑ) καθώς και η ίδια η Κοραλία Δημητριάδη.

Το πρώτο event του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 22 Αυγούστου και έχει ως τίτλο «Όι εν σου κάμνω καφέ!»

Για να κρατήσετε θέση πατήστε εδώ

Loader