Maid: H σειρά που δείχνει ότι η συναισθηματική κακοποίηση, είναι κακοποίηση. Τελεία

Maid: H σειρά που δείχνει ότι η συναισθηματική κακοποίηση, είναι κακοποίηση. Τελεία

Σε όσους σπεύσουν μόλις ακούσουν για ένα περιστατικό βίας να θέσουν την τάχα «αθώα» ερώτηση: «γιατί δεν έφυγε τόσο καιρό», πείτε τους απλά να δουν αυτή τη σειρά

Βασισμένη στο best seller βιβλίο της Stephanie Land «Maid: Hard Work, Low Pay and a Mother's Will to Survive», που αφήγείται τη δική της πραγματική ιστορία.

Όπως συμβαίνει στις πλείστες σειρές που είναι βασισμένες σε αληθινές ιστορίες, υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις. Το «Maid» δεν αποτελεί εξαίρεση, που έχει ως αφετηρία ένα σημείο -καμπή στη ζωή της  25χρονης Άλεξ, η οποία αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να ξεφύγει από τον κακοποιητικό σύντροφό της. Η Άλεξ έχει ως κινητήριo δύναμη την 3χρονη σχεδόν κόρη της.   

Διάβασε Επίσης: Κλοπή 150.000 λιρών από το πλατό του The Crown 

H σειρά βάζει στο επίκεντρο τις προεκτάσεις της ενδοοικογενειακής βίας, ενώ παράλληλα «αγγίζει» τις συνθήκες ακραίας φτώχειας στην Αμερική και το προβληματικό κρατικό σύστημα της χώρας. Εύλογα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς ως αριστοτεχνική την προσέγγιση της συναισθηματικής βίας και πώς η πρωταγωνίστρια πέφτει θύμα για άλλη μια φορά, αυτή τη φορά του δικαστικού και κρατικού μηχανισμού, αλλά και του περίγυρου της. Και όλα αυτά επειδή δεν φέρει μελανιές που να «πιστοποιούν» στα μάτια τους την επαναλαμβανόμενη κακοποίηση από τον σύντροφό της και πατέρα της κόρης της. Η Margaret Qualley καταφέρνει, χωρίς να γίνεται μελό, να δείξει πως τα σημάδια της ψυχής είναι ανεξίτηλα. Πέρα από τη δική της εξαιρετική ερμηνεία, αξιοθαύμαστη είναι και η Andie MacDowell στο ρόλο της ψυχικά ασταθούς μητέρας της. Το δέσιμο μεταξύ τους δεν αποτελεί έκπληξη μόλις μάθεις ότι η νεαρή ηθοποιός είναι και στην πραγματικότητα η κόρη της χολιγουντιανής star.  

Διάβασε Επίσης: Η Μαρίνα Βρόντη θα ήθελε ιδανικά να γεράσει μέσα στο θέατρο 

Oπότε, αν ψάχνεις τι νέο να δεις στο Netflix, η απάντηση είναι το «Maid».  

 

Loader