Mία λίστα με τις καλύτερες σειρές του 2019

Mία λίστα με τις καλύτερες σειρές του 2019

Αυστηρά υποκειμενική

Ο Δεκέμβρης είναι αυτή η εποχή του χρόνου που κάθομαι να γράψω τι μου άρεσε πιο πολύ. Φέτος, βρήκα και την αφορμή να συντάξω και μια δεκάδα με τις καλύτερες σειρές της δεκαετίας (coming soon). Η παρούσα λίστα είναι ασφαλώς αυστηρά υποκειμενική χωρίς να διεκδικεί κανένα αλάθητο και χωρίς επίκληση σε καμία αυθεντία. Είναι μια λίστα με μοναδικό κοινό παρονομαστή το προσωπικό μου γούστο, χρόνο να δω ό,τι έχω δει φέτος και διάθεση την ώρα που γράφονται αυτές οι αράδες.  

The Politician 

Οι σειρές του Ryan Murphy δεν είναι για όλους - και μάλλον ούτε και για μένα - ωστόσο το The Politician είναι τόσο εθιστικό, επιφανειακό και συγχρόνως πανέξπυνο, που με κάνει να αδημονώ για τον δεύτερο κύκλο. Επίσης αγαπώ την Gwyneth Paltrow και δεν θα απολογηθώ ποτέ και σε κανέναν γι’αυτό. 

 

Watchmen

Το επεισόδιο 5 είναι από τα καλύτερα πράγματα που θα δεις φέτος. Τολμηρή, ευφυής και καλογυρισμένη, η τηλεοπτική διασκευή του Watchmen από το HBO είναι σαν ένα περίτεχνο puzzle που σε καταπίνει ολόκληρο.  

 

Russian Doll

Δώσε πόνο Natasha Lyonne. Σε μια λούπα που επαναλμβάνει την τελευταία ημέρα της ζωής της, η πρωταγωνίστρια προσπαθεί να καταλάβει τί στο διάολο συμβαίνει. Αστείο, συγκινητικό και με ωραίο soundtrack. 

 

Our Boys

Αμερικανο-ισραηλινή παραγωγή του HBO με θέμα το αληθινό περιστατικό της δολοφονίας ενός Παλαιστίνιου εφήβου ως αντίποινο για την απαγωγή και την εκτέλεση τριών Ισραηλινών εφήβων από εξτρεμιστές της Χαμάς το 2014. Ο Netanyahu ζήτησε να μποϊκοταριστεί η σειρά που εκθέτει τις τραγικές συνέπειες του θρησκευτικού φανατισμού και της ρητορικής μίσους.

 

BoJack Horseman

Δεν υπάρχει καλύτερη σειρά για την μετα-#Metoo εποχή από την αιχμηρή σάτιρα του άλογου αντι-ήρωα που αγάπησα από την πρώτη σεζόν. 

 

Catastrophe

Η σειρά του Channel 4 που θα μου λείψει περισσότερο απ’οτιδήποτε άλλο έχω δει φέτος.   

 

Succession 

Μια εξωφρενικά ζάμπλουτη οικογένεια sociopaths τα μέλη της οποίας προσπαθούν να καταστρέψουν ο ένας τον άλλο.  Στο χάος που εκτυλίσσεται, οι ultra-powerful τερατώδεις χαρακτήρες της οικογένειας δεν είναι απλές καρικατούρες αλλά ενδιαφέροντες αντι-ήρωες με αλαζονικά θέλω. Bonus ότι έχει το καλύτερο μουσικό opening theme των τελευταίων χρόνων. 

 

Fleabag

“This is a love story,” μας δήλωσε η ηρωίδα της Phoebe Waller-Bridge στην αρχή της δεύτερης και τελευταίας σεζόν της πιο διαβολικά ανατρεπτικής dramedy των τελευταίων χρόνων κι εμείς, την πιστέψαμε. 

 

Unbelievable

Καλογυρισμένη, καλογραμμένη και με υπέροχες ερμηνείες που σε στοιχειώνουν ακόμα και μετά το φινάλε. 

 

When They See Us

Υπο τη σκηνοθετική ματιά της Ava Du Vernay, η σειρά καταφέρνει μέσα σε τέσσερα επεισόδια όχι μόνο να φωτίσει μια τρομακτική υπόθεση κακοδικίας και συστημικού ρατσισμού, αλλά και να προβάλλει απέναντι της το θάρρος και την αξία της ανθρώπινης ζωής. 

 

Εύφημος μνεία:

  • Undone
  • Chernobyl
  • Dickinson
  • PEN15
  • Good Trouble
Loader