Μία ωραία πρωτοβουλία από το Μουσείο Παραμυθιού

Μία ωραία πρωτοβουλία από το Μουσείο Παραμυθιού

Εσύ ποιο ή ποια βιβλία θα επιλέξεις για να προσφέρεις φέτος τις γιορτές στα αγαπημένα σου πρόσωπα;

«Υπάρχουν περισσότεροι θησαυροί στα βιβλία από ό,τι σ’ ολόκληρη τη λεία των πειρατών στη Νήσο των Θησαυρών», είχε πει σε συνέντευξη του ο αγαπημένος Ουόλτ Ντίσνεϊ ενώ ο Αργεντινός συγγραφέας Χόρχε Λουίς Μπόρχες, μία από τις σημαντικότερες λογοτεχνικές μορφές του 20ού αιώνα φανταζόταν τον παράδεισο ως ένα είδος βιβλιοθήκης και ο πολυγραφότατος  Αμερικανός συγγραφέας Στίβεν Κινγκ θεωρούσε πως τα βιβλία είναι μια μοναδική, φορητή μαγεία.

Τα βιβλία, αποτελούν αναμφίβολα ένα κόσμο μέσα από τον οποίο ζωντανεύουν ήρωες, εικόνες και γεγονότα που μας ταξιδεύουν μέσα από τις λέξεις, τις φράσεις και τις περιγραφές τους. Το Μουσείο Παραμυθιού με την λειτουργία του τον Φεβρουάριο του 2017, έθεσε ως πρωταρχικό του στόχο την ανάπτυξη και καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας. Μέσα από τις δράσεις του και τα προγράμματα του επιχειρεί να αγαπήσουν τα παιδιά τον μαγικό κόσμο των βιβλίων και να αναπτύξουν την δημιουργικότητα και την φαντασία τους! 

Αυτά τα Χριστούγεννα... δωρίζω βιβλία! 

Με βάση τους πρωταρχικούς του στόχους για την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, την καλλιέργεια της αγάπης και τον σεβασμό προς το βιβλίο, το Μουσείο Παραμυθιού ανακοινώνει την έναρξη της καμπάνιας «Αυτά τα Χριστούγεννα... δωρίζω βιβλία!». Στόχος της καμπάνιας είναι να στηρίξουμε τον μαγικό κόσμο των βιβλίων, όλους εκείνους τους ανθρώπους που δίνουν την ψυχή τους για τη δημιουργία, τη συγγραφή, την εικονογράφηση, την παραγωγή και την έκδοση ενός βιβλίου. Όλους αυτούς που μας ταξιδεύουν και μας χαρίζουν γεναιόδωρα πλουμιστούς κόσμους και εικόνες που τώρα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας τις χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ άλλοτε. 

Αυτή την γιορτινή περίοδο των Χριστουγέννων το Μουσείο Παραμυθιού καλεί τον καθένα από εσάς να προσφέρει ως δώρο στα αγαπημένα του πρόσωπα ένα βιβλίο το οποίο είτε θα αγοράσει, είτε βρίσκεται σε κάποιο ράφι της βιβλιοθήκης του ή είναι ξεχασμένο σε κάποιο συρτάρι του σπιτιού. 

Η καμπάνια μας περιλαμβάνει δυο δράσεις ενώ θα υπάρξει στη συνέχεια και μία μεγάλη έκπληξη!  

Δράση πρώτη

Το Μουσείο Παραμυθιού μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, θα ξεκινήσει μία αλυσίδα βιβλίων, με στόχο να μεγαλώνει συνεχώς, γεμίζοντας τα timeline μας με εξώφυλλα βιβλίων ή φωτογραφίες μας με τα βιβλία που θα δωρίσουμε. To Μουσείο θα ξεκινήσει τη δράση ποστάροντας το βιβλίo ή τα βιβλία που θέλει να δωρίσει τα φετινά Χριστούγεννα, κάνοντας tag το άτομο ή τα άτομα στα οποία θα τα προσφέρει οι οποίοι με τη σειρά τους θα κληθούν να συνεχίσουν αυτό το challenge ποστάροντας με τη σειρά τους το βιβλίο ή τα βιβλία που θα δωρίσουν κάνοντας tag το άτομο ή τα άτομα που θα τα προσφέρουν. Εύχομαστε η διαδικασία να μας φέρει πιο κοντά στον κόσμο των βιβλίων και να γεμίσουμε τις καρδιές και το μυαλό μας φέτος τις γιορτές με υπέροχες εικόνες από αγαπημένα μας βιβλία.   

 

Δράση δεύτερη

Το Μουσείο Παραμυθιού μέσω της σελίδας του στο Facebook, θα προσκαλέσει παιδιά και γονείς, να αναρτήσουν κάτω από το ποστ της καμπάνιας ένα σχόλιο ή μία φωτογραφία με το βιβλίο ή τα βιβλία, καινούργια ή παλιά που θα προσφέρουν φέτος τα Χριστούγεννα σε αγαπημένα τους πρόσωπα κάνοντας τους tag. Στόχος να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα βιβλία που θα αποτελέσουν για όλους μας ένα μεγάλο ευρετήριο για πιθανά νέα αναγνώσματα. 

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι αλλιώτικα. Εκείνο που αναζητάμε είναι να ταξιδέψουμε με το μυαλό μας και να μεταφερθούμε σε κόσμους μαγικούς και ονειρεμένους. Επιθυμία μας είναι να έρθουμε σε επαφή με ήρωες και ηρωΐδες, να περιλανηθούμε στα μονοπάτια των λέξεων, της λογοτεχνίας, των παραμυθιών και των βιβλίων και όπως λέει και μία αραβική παροιμία  αναφερόμενη στο βιβλίο «να κουβαλήσουμε ένα κήπο στην τσέπη μας».

Αυτά τα Χριστούγεννα λοιπόν μην το σκέφτεσαι, δώρισε ένα βιβλίο στα αγαπημένα σου πρόσωπα.     

Loader