Mr: Μercedes: Μία από τις πιο συζητημένες σειρές τρόμου

Mr: Μercedes: Μία από τις πιο συζητημένες σειρές τρόμου

Βασισμένη σε έργο του κορυφαίου Αμερικανού συγγραφέα Stephen King

«Το Mr. Mercedes τα έχει όλα: άρτια σκηνοθεσία, εύστοχη μεταφορά μυθιστορήματος και απρόσμενα καλές ερμηνείες»

Χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο συζητημένες και must - see θρίλερ σειρές, τόσο από άποψη καστ και ερμηνειών όσο κι από άποψη σεναρίου. Βασισμένη σε έργο του τιτανοτεράστιου συγγραφέα Stephen King, θεωρείται μία από τις κορυφαίες μεταφορές έργου του στην οθόνη, με αναλλοίωτο το ξακουστό μαύρο του χιούμορ.

Άνεργοι άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, ταλαιπωρημένοι, απογοητευμένοι,  μια μάνα με το μωρό μαζί της…στην ουρά για το ανεργιακό, ξημέρωτα. Εκεί κάνει την εμφάνισή της μια γκρίζα Μερσεντές, στο τιμόνι ένας τύπος με μάσκα κλόουν, μαρσάρει, πατάει γκάζι, ακολουθεί αδιανόητο και ανείπωτο μακελειό.

Η εμβληματική σκηνή από τον Stephen King, ένα ολομέτωπο σχόλιο κόλαφος στη σύγχρονη πραγματικότητα, σε καθηλώνει από τα πρώτα λεπτά στην οθόνη.

ηδηδηδ

Από τα αρχικά λοιπόν πλάνα της σειράς, ο θεατής μεταφέρεται σε μια κόλαση ακραίων εικόνων, για να μεταφερθεί στη συνέχεια και για τα επόμενα τέσσερα περίπου επεισόδια σε μια διαδικασία γνωριμίας με τους χαρακτήρες με πρωτόγνωρες προεκτάσεις και χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις. Αποδομεί το αστυνομικό θρίλερ, μας συστήνει αμέσως τον ψυχοπαθή δολοφόνο και τον θέτει συμπρωταγωνιστή. Δεν στοχεύει στην απενοχοποίησή του, δίνει όμως στον θεατή τον χρόνο να επεξεργαστεί τα δεδομένα σε ένα σφαιρικό πλαίσιο, ενώ σε πολλές στιγμές καταφέρνει να διώξει το αίσθημα φόβου απέναντι στο πρόσωπο του δράστη. Με αυτόν τον τρόπο η σειρά δεν είναι απλά ένα θρίλερ, καθώς έχει μια πολύ έντονη ανησυχία κοινωνικής υπόστασης από την οποία πλήττονται με διαφορετικούς μηχανισμούς και οι δύο πρωταγωνιστές, σημειώνει η Τζίνα Κουβαρά για το MOVE IT.

Πίσω από το φρικιαστικό έγκλημα, ο διαβόητος ψυχοπαθής Mr Mercedes, μια διάνοια των υπολογιστών, ο ο οποίος δεν συλλαμβάνεται ποτέ για τον όλεθρο που προκάλεσε και συνεχίζει και προκαλεί χρόνια αργότερα τον αστυνόμο που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση. Η σειρά επικεντρώνεται σε αυτό το παιχνίδι γάτας - ποντικιού του δολοφόνου με τον συνταξιούχο, πλέον, αστυνομικό, αγγίζοντας, όμως πάρα πολλά άλλα θέματα, όπως, για παράδειγμα, την κατάθλιψη μετά τη συνταξιοδότηση. 

kgkgkg

Η σειρά έχει γυριστεί σε σκηνοθεσία Jack Bender και έχει μεταφερθεί από μυθιστόρημα σε σε σενάριο σειράς από τον David E. Kelley. Τον ντετέκτιβ Bill Hodges υποδύεται ο Brendan Gleeson, που εδώ αριστεύει ως πρωταγωνιστής, ενώ στον ρόλο του ψυχοπαθή δράστη έχουμε τον Harry Treadaway, ο οποίος, σύμφωνα με τις κριτικές, δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας. Δίπλα τους οι Kelly Lynch και Mary Louise Parker.

Μόνο και μόνο το όνομα του Stephen King μπορεί βέβαια να λειτουργήσει ως προϋπόθεση για επιτυχία, μπορεί όμως να λειτουργήσει και ως βαρίδι για ψηλές προσδοκίες και αποτυχία. Όπως ωστόσο φανερώνει η πλειοψηφία των κριτικών που έχουν δημοσιευτεί για τη σειρά, το συγγραφικό δαιμόνιο του King αναδεικνύεται και με το παραπάνω.

Το Mr. Mercedes τα έχει όλα: άρτια σκηνοθεσία από τον Jack Bender, εύστοχη μεταφορά μυθιστορήματος σε σενάριο σειράς από τον David E. Kelley και ερμηνείες απρόσμενα καλές από ολόκληρο το cast, έχει γράψει η Τζίνα Κουβαρά από το MOVE IT.

Ένας από τους καλύτερους horror συγγραφείς βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες φάσεις της ζωής του, γράφει από την πλευρά του ο Στέργιος Πουλερές στο Menshouse.gr. Εκείνος που καταφεύγει σε «τρελές» πράξεις, δεν είναι απαραίτητα τρελός, αναφέρει ενδεικτικά. «Η υπόλοιπη κοινωνία αποφάσισε να χαρακτηρίσει έτσι τέτοιες συμπεριφορές για να μην αποδεχτεί φανερά ότι η αποκαλούμενη τρέλα είναι μια πραγματικότητα της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης. Ότι υπάρχει μια πλευρά που άλλοι την καταπιέζουμε εύκολα και άλλοι το κάνουν τόσο πολύ που σπάνε τη διαύγεια τους». 

hdhdhdh

Αξιοσημείωτες στη σειρά είναι και οι μουσικές, έχει γράψει η Μαρία Μαρκουλλή για το Monopolis. «Από τα punk rock και metal  κομμάτια που συνοδεύουν την οργή και τη μανία του Brady μέχρι τα βινύλια που βάζει να παίζουν ευλαβικά σε κάθε επεισόδιο ο Bill Hodges. Από Drifters και Radiohead και T- Bone Burnett  και Cramps και Anti-Nowhere League και Sonic Youth, οι μουσικές στη σειρά Mr. Mercedes έχουν κυριολεκτικά κάτι για όλους».


Όλοι οι κύκλοι της συναρπαστικής σειράς θρίλερ – μυστηρίου «Mr. Mercedes» αποκλειστικά στο Nova On Demand της Νova Cyprus!

Η βασισμένη σε έργο του Stephen King σειρά θρίλερ – μυστηρίου, «Μr. Mercedes», κάνει πρεμιέρα ολόκληρη (και με τους τρεις κύκλους επεισοδίων), στην κατηγορία Box Set της υπηρεσίας Nova On Demand, από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, έτσι ώστε οι συνδρομητές να την απολαύσουν όποτε επιθυμούν και όπου και αν βρίσκονται.

Μην το σκέφτεσαι άλλο ! Η μοναδική εμπειρία On Demand σε περιμένει στην τηλεόραση σου!


 

Loader