Tο Netflix είναι το βασίλειο του true crime

Tο Netflix είναι το βασίλειο του true crime

Δύο must watch τίτλοι για τις τελευταίες μέρες του Νοέμβρη

Έχει περάσει καιρός από το Making a Murderer, το συνταρακτικό εκείνο crime docuseries που στοίχειωσε κάτι περασμένες παραμονές Χριστουγέννων μας. Ακολούθησαν άπειρα true crime ντοκιμαντερ στο ίδιο ύφος  - από το Keepers μέχρι το Staircase,  με κάποια από αυτά να είχαν παρόμοια επιτυχία και να ήταν το  ίδιο καλοφτιαγμένα, και άλλα όχι και τόσο. Καιρό είχε ωστόσο να σκάσει μύτη κάτι που να μας κάνει να θέλουμε να το συζητάμε για μέρες. Οι δύο επιλογές που προτείνω θα κάνουν ακριβώς αυτό. 

Tell Μe Who I am

Είναι μια ιστορία δύο δίδυμων αδερφών για την οποία όσο λιγότερα ξέρεις, τόσο το καλύτερο. Όταν ο ενάς παθαίνει μια σοβαρή αμνησία στα 18 του μετά από ένα ατύχημα, το μοναδικό σημείο αναφοράς του είναι ο δίδυμος αδερφός του, ο οποίος αναλαμβάνει να τον βοηθήσει να ξανακτίσει τις μνήμες του από την παιδική τους ηλικία αφου o ίδιος δεν μπορεί να θυμηθεί το παραμικρό. Τίποτα δεν είναι φυσικά αυτό που φαίνεται μιας και ο αδερφός του κρύβει ένα οικογενειακό μυστικό που αργά ή γρήγορα αποκαλύπτεται. Κρατώντας την περιγραφή όσο πιο spoiler-free μπορώ, ο μοναδικός ενδοιασμός που έχω για το one-off πρόσφατο απόκτημα του Netflix είναι λίγο ο ρυθμός του και το σημείο στο οποίο γίνεται η αποκάλυψη του τί τελικά συνέβη. Κατα τα άλλα, πρόκειται για μια σπαρακτικά τρομακτική ιστορία που μέχρι την κλιμάκωση και την επίλυση της on camera μεταξύ των δύο αδερφών, δεν μπορεί να σε αφήσει ασυγκίνητο. 

Who Killed Little Gregory?

Η δολοφονία ενός 4χρονου αγοριού στη Γαλλία πριν από 35 χρόνια απασχολεί τα πέντε επεισόδια αυτής της εξαιρετικής σειράς-ντοκιμαντερ που ανεβάζει και πάλι τον πήχη στο είδος. Το απόγευμα της 16ης Οκτωβρίου του 1984, το άψυχο σώμα του μικρού Gregory βρέθηκε δεμένο με σχοινιά στον ποταμό και ο δολοφόνος που βασάνιζε τους γονείς με απειλητικά τηλεφωνήματα και επιστολές χρόνια πριν, επιστρέφει αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Είναι ή δεν είναι μέλος της οικογένειας και ποιό ήταν το κίνητρο του; Η υπόθεση που σόκαρε την Γαλλία ξεδιπλώνεται μεθοδικά και σ’αφήνει τελικά με το στόμα ανοιχτό. 

Loader