Nostalgia: Μεγαλώνοντας στις αλάνες της Κύπρου

Nostalgia: Μεγαλώνοντας στις αλάνες της Κύπρου

Δες σε video on demand το τρίτο επεισόδιο του Project Nostalgia

Οι γενιές που βιώσαμε την παιδική μας ηλικία πριν από την μεγάλη «έκρηξη» της τεχνολογίας, θα ανταλλάζαμε τα πάντα για ένα ακόμη απόγευμα στη γειτονιά με τους παιδικούς φίλους, παίζοντας τα παλιά αγαπημένα παιχνίδια.

Για ένα ακόμη αγώνα ποδοσφαίρου στο χωράφι που έχει πια μετατραπεί σε μοντέρνα οικοδομή. Για ένα ακόμη ραντεβού στο δεντρόσπιτο της γειτονιάς που κτίσαμε με τα χέρια μας έπειτα από μήνες σκληρής και ακατάπαυστης δουλειάς.  

12

Είχαμε λίγα, αλλά είχαμε τα πάντα. Κι αν μας έλειπε η μπάλα, ένα πατημένο τενεκεδάκι αναψυκτικού ήταν αρκετό για να μας ψυχαγωγεί μέχρι το σούρουπο. Όσο πιο λίγα τα υλικά αγαθά, τόσο περισσότερο δούλευε η φαντασία και η δημιουργικότητα. Γινόμασταν μηχανικοί, πελεκάνοι, ηλεκτρολόγοι και φτιάχναμε παιχνίδια που θα ζήλευε και ο πιο σπουδαίος κατασκευαστής παιχνιδιών.

Στους δρόμους της γειτονιάς φτιάξαμε φιλίες ζωής και μοιραστήκαμε εμπειρίες που θα μας συντροφεύουν για όσο ζούμε.

Μέσα από την πρωτοποριακή εκπομπή «Project Nostalgia» ταξιδέψαμε στο παρελθόν και νοσταλγήσαμε μνήμες από τις εποχές όπου η παιδική ηλικία βιωνόταν σε αλάνες, χωράφια, πλατείες της γειτονιάς και όχι πίσω από οθόνες.

Όπου τα χωράφια της γειτονιάς μετατρέπονταν σε αλάνες ποδοσφαίρου και τα παιδιά γύριζαν στο σπίτι με λασπωμένα ρούχα και ματωμένα γόνατα.

Θυμηθήκαμε τα παιχνίδια που παίζαμε μικροί όπως παίχτες, ππιριλλιά, λιγκρίν, σκατούλικα κ.α.

ΔΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΕΔΩ 

Loader