Οι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν πάρεις μία γρήγορη απόφαση

Οι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν πάρεις μία γρήγορη απόφαση

Για να πάρεις μία απόφαση συνήθως απαιτείται χρόνος.

Υπάρχουν όμως κι εκείνες οι αποφάσεις που πρέπει να παρθούν στα γρήγορα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, και είναι συνήθως αυτές που δυσκολεύουν τον περισσότερο κόσμο. 

Είναι όντως αυτές που δυσκολεύουν τον περισσότερο κόσμο που στόχο έχει να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα και να αναλάβει δράση.

Ωστόσο υπάρχει ένα τρικ μίας ομάδας τριών ερωτήσεων που είναι καλό να θέσει κάποιος στον εαυτό του πριν πάρει μία γρήγορη απόφαση:

1. Υπάρχει λύση στο πρόβλημα;

Ορισμένες καταστάσεις που μας πιέζουν, είναι πάνω από τις δυνάμεις μας. Για παράδειγμα, μπορεί να υπεραναλύουμε ένα τραυματικό περιστατικό από το παρελθόν μας. Αναγνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει τρόπος να διαγράψουμε κάτι που έχει συμβεί, κινούμαστε με πιο γρήγορα και στερεά βήματα προς την αποδοχή του και κάνουμε ένα δώρο στην ψυχική μας υγεία.

2. Αυτά που σκέφτομαι με βοηθούν να βρω τη λύση;

Ας υποθέσουμε ότι το πρόβλημα είναι πως ο σύντροφός σας απίστησε. Από την πλευρά σας μπορείτε είτε να τον συγχωρήσετε, είτε να τον χωρίσετε, είτε να συμφωνήσετε ότι θα προσπαθήσετε να το ξεπεράσετε μαζί, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην τα καταφέρετε. Αν εσείς έχετε εστιάσει στο πόσο άδικο ήταν αυτό που σας έκανε ή στο τι σκεφτόταν εκείνη την ώρα, στην πραγματικότητα απλώς βασανίζετε τον εαυτό σας.

3. Κερδίζω κάτι με αυτές τις σκέψεις;

Η ανάλυση ενός θέματος μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη αν αναζητάτε μια εναλλακτική προσέγγιση ή λύση. Αν όμως απλώς μπλέκεστε σε μοτίβα καταστροφολογικής σκέψης, εντέλει απλώς επιβαρύνετε την ψυχολογία σας, χωρίς το παραμικρό κέρδος.

Loader