Οι τροφές που είναι καλό να τρως αν έχεις την μετάλλαξη Όμικρον

Οι τροφές που είναι καλό να τρως αν έχεις την μετάλλαξη Όμικρον

Πάρε σημειώσεις

Τα κρούσματα κορωνοϊού είναι ακόμα σε έξαρση και ειδικότερα η μετάλλαξη Όμικρον. Ένα από τα συμπτώματα της Όμικρον είναι η απώλεια όρεξης, αλλά και ο πονόλαιμος που αρκετές φορές σε κάνουν να μην μπορείς να φας ορισμένες τροφές.

Ο Robert G. Lahita MD, Ph.D., Διευθυντής του Ινστιτούτου Αυτοάνοσων και Ρευματικών Νόσων στο Saint Joseph Health και συγγραφέας του Immunity Strong, συμβουλεύει τι να φας αν έχεις την μετάλλαξη Όμικρον

Γιαούρτι

Ένα από τα καλύτερα τρόφιμα που μπορείς να φας όταν έχεις την Όμικρον είναι το γιαούρτι. Είναι απαλό, κρύο, έχει καλή αίσθηση στο λαιμό και γεμάτο πρωτεΐνη για να σε κρατάει χορτάτο.

Παγωτό

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά το παγωτό μπορεί στην πραγματικότητα να σου γεμίσει το στομάχι, ενώ είναι εύκολο να το καταπιείς όταν έχεις έναν εξαιρετικά έντονο πονόλαιμο. Το παγωτό σε κρατάει χορτασμένο, ενώ παράλληλα διατηρεί το βάρος, δεδομένου ότι η σοβαρή απώλεια βάρους μπορεί να είναι μια παρενέργεια της μόλυνσης από έναν ιό λόγω της έλλειψης όρεξης.

Διάβασε Επίσης: “Σούπερ” ανοσία με εμβολιασμό και μόλυνση από κορωνοϊό

Ποτά με ηλεκτρολύτες

Τα υγρά είναι σημαντικά, ενώ ακόμη πιο ωφέλημα στην περίπτωση της Όμικρον είναι τα ποτά με ηλεκτρολύτες – ιδιαίτερα εάν έχεις διάρροια και κάνεις εμετό. Με τους ηλεκτρολύτες είναι βέβαιο ότι δεν πέφτουν τα επίπεδα καλίου σου, ενώ επίπεδα νατρίου παραμένουν φυσιολογικά.

Σούπες

Ένα άλλο εύκολο γεύμα για το λαιμό που μπορείς να φας είναι η σούπα. Η σούπα είναι πραγματικά ένα υπέροχο υποκατάστατο ηλεκτρολυτών. Εάν έχεις όρεξη, μια σούπα που περιέχει κάποιο είδος πρωτεΐνης και λαχανικών μπορεί να βοηθήσει στο να δώσει στο σώμα σου μερικά από αυτά τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ενώ καταπολεμά τη μόλυνση.

Shake πρωτεΐνης

Ένα shake πρωτεΐνης είναι ήπιο για το στομάχι σε σύγκριση με ένα smoothie. Ανακάτεψε την αγαπημένη σου σκόνη πρωτεΐνης με πάγο και γάλα για να ενισχύσεις την πρωτεΐνη σου και και για να πάρεις κάποια επιπλέον θρεπτικά συστατικά.

Πηγή

Πηγή Φωτογραφίας

 

Loader