«Over the Limit»: Άψογα χορογραφημένο, μαγικό, σοκαριστικό

«Over the Limit»: Άψογα χορογραφημένο, μαγικό, σοκαριστικό

Το ντοκιμαντέρ αυτής της εβδομάδας από τη Digital - Tην Τετάρτη, 06/01 στις 21:00 και σε επανάληψη την Παρασκευή, 08/01 στις 21:30

Πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας και τους χιλιάδες θαυμαστές, η προετοιμασία της  πρωταθλήτριας ρυθμικής γυμναστικής, Rita Mamun, όπως παρουσιάζεται στο σοκαριστικό ντοκιμαντέρ «Over the Limit» γίνεται κάτω από συνθήκες ακραίας πίεσης.

Η Rita Mamun ωστόσο βρίσκεται σε κομβικό σημείο στην καριέρα της. Δεν πρόκειται να αποσυρθεί από το άθλημα εάν δεν εκπληρώσει έναν τελευταίο στόχο: να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς. 

Το ντοκιμαντέρ εξελίσσεται σε αγωνιώδες θρίλερ, καθώς φανερώνει τις επίπονες σωματικές και ψυχικές προσπάθειες που απαιτεί το αμείλικτο αυτό άθλημα, το οποίο ακμάζει χάρη στη λαμπερή εξωτερική αισθητική του.

Σύμφωνα με κριτική της Σοφίας Κυριλλίδου στο Cine Freaks, η  κάμερα είναι παρατηρητής και ακολουθεί την αθλήτρια παντού. Δεν υπάρχουν συνεντεύξεις με κάποιο από τα πρόσωπα και αυτό μερικές φορές σε κάνει να νιώθεις πως παρακολουθείς ταινία μυθοπλασίας. Μάλιστα, λόγω της άσχημης συμπεριφοράς των προπονητριών προς την κοπέλα, ο θεατής αισθάνεται πως είναι παρών μπροστά σε κάτι που δε θα έπρεπε. Αυτό λειτουργεί υπέρ της ταινίας. Ο θεατής συμπάσχει με τη Mamut, συγκινείται και ταυτόχρονα είναι ελεύθερος να εξαγάγει τα δικά του συμπεράσματα.

Άψογα χορογραφημένο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια, το «Over the Limit» μάς επιτρέπει μια σπάνια ματιά στον κόσμο του πρωταθλητισμού, που όσο μαγεύει μπροστά στις κάμερες άλλο τόσο σοκάρει με την ωμότητά του πίσω απ’ αυτές.

Over the limit 607

Over the limit 607

Πρωταγωνιστούν:

Margarita Mamun

Σκηνοθεσία: Marta Prus

Διάρκεια: 74'

Χρονολογία παραγωγής: 2018

hdhdhd

 Tην Τετάρτη, 06/01 στις 21:00 και σε επανάληψη την Παρασκευή, 08/01 στις 21:30 από τη Digital 

Loader