PICK OF THE DAY #5: Wanted

PICK OF THE DAY #5: Wanted

Το Thelma & Louise συναντά το The Fugitive σε μια αυστραλιανή σειρά δράσης με εξωφρενική πλοκή και ένα άπαιχτο πρωταγωνιστικό δίδυμο

Μένουμε που μένουμε σπίτι, ας βλέπουμε κάτι της προκοπής τουλάχιστον. Ακολουθεί η πρόταση της ημέρας από τον Μαρίνο Νομικό

Δύο γυναίκες περιμένουν στη στάση του λεωφορείου όπως κάνουν κάθε νύχτα. H Lola, μία σκληραγωγημένη, κυνική αλλά καλόψυχη και δίκαιη 50άρα ταμίας σούπερ μάρκετ με γιο στα καράβια και σκοτεινό παρελθόν και η Chelsea, ντροπαλή, συνεσταλμένη, ολίγον ψυχαναγκαστική και με daddy issues νεαρή λογίστρια, ύποπτη για υπεξαίρεση από την εταιρία της. Αν και συναντιούνται στην ίδια στάση κάθε βράδυ δεν γνωρίζονται μεταξύ τους ούτε μπαίνουν στον κόπο να το κάνουν. Μέχρι που τη μοιραία εκείνη νύχτα που γίνονται μάρτυρες ενός φόνου, καταλήγουν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου των δραστών κι από κει στην κορυφή της λίστας με τους πιο επικίνδυνους καταζητούμενους της Αυστραλίας όχι για μόνο για φόνο αλλά και τον μισό ποινικό κώδικα!

Σε σειρές σαν το Wanted δεν αναζητάς λογική, αληθοφάνεια ή συνοχή, ανεβαίνεις απλά στο τρενάκι του λούνα παρκ και απολαμβάνεις την κούρσα. Δημιούργημα της Rebecca Gibney που υποδύεται επίσης τη Lola, το Wanted παίζει σαν υβρίδιο του Thelma & Louise και του The Fugitive με τις δύο γυναίκες να τραβούν τα πάνδεινα προκειμένου πρώτα να επιβιώσουν και παράλληλα να αποδείξουν την αθωότητά τους για τα εγκλήματα που τις φορτώνουν ενώ παράλληλα χτίζεται μεταξύ των δύο διαμετρικά αντίθετων γυναικών ένας άρρηκτος δεσμός φιλίας που θα τις δυναμώσει περισσότερο και θα συμβάλλει καταλυτικά στην επιβίωση και την τελική δικαίωσή τους. 

Η σειρά γνώρισε τεράστια επιτυχία όταν πρωτομεταδόθηκε από το αυστραλιανό Seven Network το 2016 και αναδείχθηκε το δημοφιλέστερο πρόγραμμα εκείνης της σεζόν με μέσο όρο 1,5 εκατ. τηλεθεατές. Από την πολλή επιτυχία φαίνεται πως έπαθε Prison Break γιατί αντί να τελειώσει στην πρώτη σεζόν όπως όφειλε, συνεχίστηκε για άλλες δύο με τους σεναριογράφους να σκαρφίζονται ακόμα περισσότερες τραβηγμένες απ’ τα μαλλιά καταστάσεις προκειμένου η Lola και η Chelsea να διαφύγουν για αρκετό καιρό τη σύλληψη αλλά και να μπλέκουν στη μία επικίνδυνη κατάσταση μετά την άλλη (έχασα το μέτρημα πόσες φορές απέκτησαν, έχασαν και επανέκτησαν κάποιο πρόσωπο ή αντικείμενο ζωτικής σημασίας για την υπόθεση). 

Όμως όπως σας είπα, αυτά είναι ψιλά γράμματα. Από τη στιγμή που θα πατήσεις το play σε μπάζει κατευθείαν στη δράση, παραβλέπεις κάθε τραβηγμένη ανατροπή, αναληθοφανή εξέλιξη και κουλό σεναριακό εύρημα και μένεις για μια άκρως διασκεδαστική, ξέφρενη κούρσα με καταδιώξεις, φόνους, απαγωγές, διεφθαρμένους μπάτσους, συνωμοσίες αλλά και μπόλικο ανθρωποκεντρικό δράμα, εξαιρετική σκιαγράφηση χαρακτήρων (ειδικά με το background των δύο γυναικών), συγκινήσεις παντός είδους και καλοδεχούμενες πινελιές έξυπνου χιούμορ. Και στο επίκεντρο, η απίστευτη χημεία των Rebecca Gibney (Lola) και Geraldine Hakewill (Chelsea) που επισκιάζει αποτελεσματικά κάθε ατέλεια, ξεχείλωμα ή εξωφρενική απιθανότητα της πλοκής. Ναι, θα πελλάνεις, θα κάνεις facepalm, θα νευριάσεις, θα φωνάζεις κάθε τρεις και λίγο “άι σιχτίρ μας δουλεύουν’ αλλά, πιστέψτε με, θα θέλετε όλο και μεγαλύτερη δόση από Lola και Chelsea. (Netflix, 3 σεζόν των 6 επεισοδίων) 

Loader