Το Queen’s Gambit είναι η μίνι-σειρά που αγαπήσαμε

Το Queen’s Gambit είναι η μίνι-σειρά που αγαπήσαμε

Νέα μίνι σειρά εφτά επεισοδίων στο Netflix

‘Aραγε πόσοι θα βρουν μια ωραία ξύλινη σκακιέρα κάτω από το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο μετά το Queen’s Gambit; Η μίνι σειρά εφτά επεισοδίων που έσκασε πολύ πρόσφατα στην πλατφόρμα, μας ξεναγεί στα άδυτα του αναπάντεχα συναρπαστικού και τηλεοπτικά ανέγγικτου κόσμου του σκακιού, μέσα από τα μάτια μιας μικρής ιδοφυΐας που καταφέρνει να φτάσει στην κορυφή του ιδιοσυγκρασιακού αυτού αθλήματος.  

Η Βeth είναι ένα 9χρονο κοριτσάκι που καταλήγει σ’ένα ορφανοτροφείο μετά τον θάνατο της μητέρας της. Στα δύο πρώτα επεισόδια, το flashback στην παιδική ηλικία μας βοηθάει να συμπληρώσουμε την εικόνα του ξεκινήματος της ηρωίδας μας, αυτής της τρομερής παίκτριας που έμαθε να παίζει σκάκι μαζί με τον επιστάτη στα ιπόγεια του ιδρύματος που την φιλοξενεί μέχρι να βρεθεί κάποια οικογένεια να την υοθετήσει.

Κουβαλώντας όλα τα τραύματα της παιδικής ηλικίας που δεν έζησε και την ροπή της προς τον εθισμό και τις καταχρήσεις, η Beth καλείται να κατακτήσει το όνειρο της με το να γίνει αυτό που πάντα προοριζόταν να είναι, όσο και αν οι συνθήκες και οι προσωπικοί της δαίμονες θα προσπαθήσουν να την εμποδίσουν στην πορεία. 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο mini lockdown βλέπουμε νέα σεζόν The Crown


Το Queen’s Gambit είναι βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Walter Tevis, σε μια τηλεοπτική διασκευή που μπορεί να αισθάνεται υπερήφανη για το αποτέλεσμα. Ένα καλοκεντημένο σενάριο που μας παραδίδει εφτά επεισόδια που ρυθμικά ρέουν σαν ένα καλό παιχνίδι στο σκάκι για τους απανταχού λάτρεις - και για όσους δεν έχουν παίξει ποτέ, το βέβαιο είναι οτι η σειρά θα γεννήσει την επιθυμία να μυηθούν σ’αυτό. 

Η μεγαλύτερη αποκάλυψη βέβαια που κάνει την σειρά αυτή τόσο εθιστική είναι η πρωταγωνίστρια της. H Anya Taylor-Joy που έχει κάνει περάσματα και από το Peaky Blinders και πιο πρόσφατα πρωταγωνίστησε σε μια κινηματογραφική μεταφορά της Ωστινικής Emma, έχει συλλάβει τον ρόλο της με αριστοτεχνική ακρίβεια. Μοιάζει με βιολογική διασταύρωση της Amelie με την Emma Stone παραδίδοντας μας έναν υπέροχο, πολύπλοκο χαρακτήρα που μας καθήλωσε από τα πρώτα μόλις λεπτά της σειράς. Ένα υποκριτικό check mate στον θεατή - από αυτά που σπανίζουν. 

Loader