Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η Digital Tree Media

Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η Digital Tree Media

Σύμφωνα με τις πιστοποιημένες μετρήσεις Κυπριακού Οργανισμού Εκδοτών Διαδικτύου (ΚΟΕΔ)

 Στόχος του Ομίλου  να συνεχίσει την ανοδική του πορεία με βάση την καινοτομία και το ποιοτικό, έγκυρο και πρωτογενές περιεχόμενο.

To portfolio των media του Ομίλου της Digital Tree (Kerkida.net, Offsite, Brief, MyLifeavant-gardeErgodotisi) συνεχίζει να καταγράφει ανοδικά νούμερα επιβεβαιώνοντας την προτίμηση του αναγνωστικού κοινού. 

 

Σύμφωνα με τις πιστοποιημένες μετρήσεις Κυπριακού Οργανισμού Εκδοτών Διαδικτύου (ΚΟΕΔ), του οποίου ο Όμιλος είναι συν-ιδρυτικό μέλος,  η Digital Tree Media κατέγραψε 327,373,578 pageviews τo 2021,  αποτέλεσμα που την κατέταξε στην 1η θέση. H πρωτιά συνεχίστηκε και τον Ιανουάριο του 2022,  με την καταγραφή 30,511,071 pageviews. 

Τα νούμερα αυτά μεταφράζουν την εμπιστοσύνη και προτίμηση των επισκεπτών των ιστοσελίδων μας αφού ο αριθμός των «pageviews» αντανακλά το κατά πόσο το περιεχόμενο τους προσελκύει τους επισκέπτες τους.  Τα pageviews δηλώνουν τον αριθμό των φορών που μια σελίδα «φορτώθηκε» από έναν browser, αποτελούν δηλαδή το συνολικό αριθμό σελίδων που εμφανίστηκαν.  Αν δηλαδή κάποιος επισκέπτης/χρήστης μπει σε μία από ιστοσελίδες του Ομίλου και ανανεώσει τη σελίδα που βρίσκεται στον browser, θα μετρήσει για 2 pageviews. Αν επισκεφτεί μία σελίδα, μετά μια άλλη και επιστρέψει στην αρχική, αυτό θα ισοδυναμεί με 3 pageviews. 

Σημειώνουμε ότι η εταιρεία μας χρησιμοποιεί τα pageviews από τα στατιστικά στοιχεία των διεθνώς αναγνωρισμένων  Google Analytics που έχουν  υιοθετηθεί από τα μέλη του ΚΟΕΔ,  για την απεικόνιση της επιτυχίας των ιστοσελίδων της,  επειδή είναι η πιο ακριβής και δίκαιη μονάδα μέτρησης.  Όπως αναφέραμε παραπάνω τα pageviews δίνουν την ορθή εικόνα της δυναμικής των διαδικτυακών εκδόσεων.  

Εάν για παράδειγμα χρησιμοποιούσαμε τον αριθμό μοναδικών επισκεπτών (unique visitors), αυτό δεν θα ήταν ακριβές. Οι μοναδικοί επισκέπτες ορίζονται από το μοναδικό ID που δίνει η Google σε κάποιον όταν επισκεφθεί κάποια ιστοσελίδα και τον αναγνωρίζει κάθε φορά που επιστρέφει σε αυτή. Το “πρόβλημα” με αυτή την μέτρηση είναι ότι εάν το ίδιο άτομο επισκεφθεί την ιστοσελίδα π.χ. από τον υπολογιστή της δουλειάς και μετά από το κινητό στο σπίτι ή από τον υπολογιστή της δουλειάς με άλλο browser από αυτόν που είχε χρησιμοποιήσει αρχικά, τότε δημιουργούνται 3 διαφορετικά ID’s, συνεπώς το ίδιο άτομο καταγράφεται ως 3 μοναδικοί επισκέπτες, αριθμός που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα επισκεψιμότητας.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η συνεχής καταγραφή υψηλών στατιστικών αποτελεσμάτων της εταιρείας  μας δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς τόσο των αξιόπιστων και δημιουργικών δημοσιογραφικών της ομάδων όσο και της σύγχρονης τεχνολογικής υποδομής και συνεχούς αναβάθμισης των ιστοσελίδων μας, συνδυασμός που δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον ενημέρωσης για τους αναγνώστες και διαφήμισης για τους πελάτες. 

Είναι όμως και αποτέλεσμα μιας προσεκτικά μελετημένης στρατηγικής που διαφοροποιεί τα Media μας από τον ανταγωνισμό. Σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική - τη  χρήση  κοινού url για όλες τις επιμέρους ιστοσελίδες- ο Όμιλος της Digital Tree υιοθέτησε  εξαρχής  τον θεματικό διαχωρισμό των ιστοσελίδων του και την  παραγωγή εξειδικευμένου πρωτογενούς περιεχομένου που αντιστοιχεί σε στοχευμένα διαφορετικά κοινά, καλύπτοντας τόσο τις ανάγκες των αναγνωστών όσο και των συνεργατών του.  

Στόχος του Ομίλου  να συνεχίσει την ανοδική του πορεία με βάση την καινοτομία και το ποιοτικό, έγκυρο και πρωτογενές περιεχόμενο.

 

Loader