Του Σαββάτου το κοκτέιλ: Cola de mono

Του Σαββάτου το κοκτέιλ: Cola de mono

Κάθε βδομάδα προτείνουμε μία συνταγή και λέμε Cheers

Το χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ της Χίλης φέρει το όνομα Cola de mono και φτιάχνεται με γάλα εβαπορέ, καφέ, ζάχαρη, μπράντι ή ρούμι και μπαχαρικά.

Υλικά: 

1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ

½ φλιτζάνι νερό

¼ φλιτζανιού ζάχαρη

3 καρφάκια γαρύφαλλο

1 ξυλάκι κανέλλας

1 κουτ. σούπας στιγμιαίο καφέ

1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι λευκό ρούμι ή μπράντι

λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση: 

Βάζεις σε κατσαρόλα το γάλα με το νερό, τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο και την κανέλλα. Τα ζεσταίνεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνεις μέσα τον καφέ και ανακατεύεις να διαλυθεί. Προσθέτεις τέλος το εκχύλισμα βανίλιας και το μοσχοκάρυδο και το αποσύρεις από τη φωτιά. Αφήνεις για 20 λεπτά να κρυώσει και στη συνέχεια αφαιρείς τα γαρύφαλλα και την κανέλλα. Ρίχνεις στο μείγμα το ποτό, ανακατεύεις, μεταφέρεις σε μπουκάλι που κλείνει και το παγώνεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρισμα. Όταν το βάλεις σε ποτήρια το γαρνίρεις αν θέλεις με τριμμένη κανέλα ή μοσχοκάρυδο.

Πηγή

Loader