5 αγαπημένα στέκια για φρέσκο ψάρι στον Πρωταρά

5 αγαπημένα στέκια για φρέσκο ψάρι στον Πρωταρά

Αυτό το σαββατοκύριακο απολαμβάνουμε νόστιμα ψάρια και θαλασσινά στις ψαροταβέρνες του Πρωταρά

Αυτό το σαββατοκύριακαμε πάμε προς Πρωταρά και απολαμβάνουμε φρέσκο ψάρι στο τηγάνι, σπιτική ταραμοσαλάτα, πλούσιο ψαρομεζέ, μακαρονάδες με θαλασσινά και ό,τι βγάζει η θάλασσα σε πέντε φημισμένες ψαροταβέρνες της περιοχής.

7

Καλαμιές

Μία ψαροταβέρνα με ιστορία, ιδιαίτερα δημοφιλής τόσο στον Πρωταρά όσο και σε ολόκληρη την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Βρίσκεται σε ένα ειδυλλιακό κολπίσκο, πάνω στο κύμα, με θέα τη θάλασσα και το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Εδώ εκτός από μπάνιο, ωραίες φωτογραφίες θα γευτείς και νόστιμα πιάτα από φρέσκο ψάρι, θαλασσινά αλλά και ένα πλούσιο ψαρομεζέ από 24 πιάτα. 

Δευτέρα-Κυριακή 9:00-23:00, Ελλήνων 43, Περνέρα, Πρωταράς. Τηλ:. 23831145. 

Σπαρτιάτης 

Μία ακόμα κλασική και διαχρονική ψαροταβέρνα του Πρωταρά που σερβίρει νόστιμα πιάτα με ψάρια και θαλασσινά στον Πρωταρά. Ένα ευρύχωρο εστιατόριο με θέα τη θάλασσα που βάζει στο τηγάνι φρέσκο ψάρι της βάρκας και σερβίρει πλούσιο ψαρομεζέ με 24 πιάτα. Εδώ δεν πρέπει να παραλείψεις να δοκιμάσεις το ψάρι στον φούρνο σαγανάκι μαζί με παγωμένη μπίρα για να σβήσεις τη δίψα σου πλάι στο κύμα. 

Δευτέρα-Κυριακή 11:30-22:30, Κόννου 79, Πρωταράς. Τηλ:. 96240885.

Καράς 

Μία ακόμη πολύ καλή επιλογή για φρέσκο ψάρι στον Πρωταρά είναι και η ψαροταβέρνα Καράς στον Πρωταρά. Μία οικογενειακή ψαροταβέρνα που σερβίρει φρέσκο ψάρι της βάρκας στο τηγάνι, σπιτική ταραμοσαλάτα, φρέσκοκομμένη σαλάτα με μελιντζάνα και θα σε φιλοξενήσει τα καλοκαίρια στην δροσερή αυλή του. 

Δευτέρα-Κυριακή 12:00-23:30, Λεωφ. Κάππαρη 55, Πρωταράς. Τηλ:. 23820565.

Fishbone 

Αν θέλεις μία διαφορετική επιλογή για ψάρια και θαλασσινά στον Πρωταρά δεν έχεις παρά να κλείσεις τραπέζι στο Fishbone. Ένα εκλεπτυσμένο εστιατόριο για ψάρι εντός του γνωστού ξενοδοχείου Sunrise Pearl με προσεγμένα πιάτα ψαρικών, καλομαγειρεμένες συνταγές θαλασσινών σε ένα όμορφο χώρο με θέα τη θάλασσα. 

Δευτέρα-Κυριακή 12:30-15:30 & 19:00-23:00, Λεωφ. Πρωταρά, Sunrise Pearl, Πρωταράς. Τηλ:. 23831500. 

1

Γιαλός 

Βρίσκεται σε μία παραδεισένια τοποθεσία σε ένα κολπίσκο με οργανωμένη παραλία και θέα την θάλασσα αλλά με νέο όνομα και ονομάζεται Γιαλός (πρώην Αιγιαλός). Ένας μεγάλος άνετος χώρος με τα τραπέζια έξω στη μεγάλη βεράντα του εστιατορίου με καλαίσθητη διακόσμηση. Εδώ θα δοκιμάσεις εξαιρετική φάβα με χταπόδι, σπιτική ταραμοσαλά, αστακομακαρονάδα, γαρίδες σαγανάκι, πλούσιο ψαρομεζέ και φρέσκα ψάρια στη σχάρα και το τηγάνι. 

Δευτέρα-Κυριακή 12:00-23:00, Βρυσούδων 79, Περνέρα, Πρωταράς. Τηλ:. 99988600. 

 

Loader