Βόλτα και στάση για καφέ, φαγητό και wine tasting στο γραφικό Όμοδος

Βόλτα και στάση για καφέ, φαγητό και wine tasting στο γραφικό Όμοδος

Περπατήσαμε στα όμορφα σοκάκια, δοκιμάσαμε τα κρασιά του οινοποιείου "Οίνου Γη" και γευτήκαμε τα πιάτα του εστιατορίου "Πλαγιά"

Το Όμοδος είναι «βουτιά» στην παράδοση αφού πέραν από τα γραφικά του στενά σοκάκια, είναι περιτριγυρισμένο από καταπράσινα βουνά και αμπελώνες.

Φτάνοντας στο χωριό αυτό που θα παρατηρήσει κανείς, όπως και εμείς, είναι η εντυπωσιακή λιθόστρωτη πλατεία που είναι μία από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες στο νησί.

''

''

''

''

Το χωριό είναι περιτριγυρισμένο από παλιά σπίτια, αλλά και σύγχρονα που διατηρούν όμως την παραδοσιακή τους μορφή, καφενεία, εστιατόρια καταστήματα με τοπικά προϊόντα και χειροποίητες κατασκευές.

''

''

Λίγο πριν πάμε για φαγητό, κάναμε στάση στο «Οινομαγειρείον: Η Ωραία Κύπρος», το οποίο βρίσκεται μέσα στα γραφικά σοκάκια, με παραδοσιακή και συνάμα σύγχρονη ταυτότητα. Πρόκειται μάλιστα για το ιστορικό πετρόκτιστο σπίτι του Αριχεπισκόπου Κύπρου, Πανάρετου. Εκεί μπορείς να απολαύσεις από ένα παγωμένο καφέ, μέχρι μεσημεριανό και μετά ποτό.

''

Εμείς, επιλέξαμε ένα φρεσκοστυμμένο δροσερό χυμό για να μας δώσει ενέργεια για να συνεχίσουμε το ταξίδι και την εξερεύνηση στο όμορφο αυτό χωριό της Κύπρου μας.

''

 

''

Το Όμοδος είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρασοχώρια της επαρχίας Λεμεσού και όπως ήταν αναμενόμενο δε γινόταν να φύγουμε δίχως να επισκεφτούμε ένα από τα οινοποιεία του. Έτσι λοιπόν, πήγαμε στο «Οίνου Γη - Κτήμα Βασιλειάδη» όπου οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι υποδοχής και φιλοξενίας σε συνδυασμό με το προσεγμένο εστιατόριο, μας μετέφεραν σε ένα μοναδικό ταξίδι στη μακρά ελλ-οινική παράδοση της γης του Ομόδους.

''

Στο οινοποειίο «Οίνου Γη» λειτουργεί το εστιατόριο «Πλαγιά»  όπου μπορείς να καθίσεις και να απολαύσεις εκλεκτά πιάτα με μοναδική θέα τους αμπελώνες. Το όνομα του εστιατορίου αποσκοπεί στο να τιμήσει τις εύφορες πλαγιές του Ομόδους.

''

 

''

''

Ξεκινήσαμε το γεύμα μας με ένα δροσερό Ξυνιστέρι και για ορεκτικό επιλέξαμε να δοκιμάσουμε τα spring rolls από σπανάκι και φέτα τα οποία ήταν άκρως γευστικά και τραγανά, έλιωναν κυριολεκτικά στο στόμα και τα συνοδεύσαμε με τη δροσερή σαλάτα που είχε χαλλούμι, σταφύλια, ρόδι, καρύδια και ένα γλυκόξινο ντρέσιγκ που έδενε αρμονικά με όλες τις γεύσεις.

''

Ακολούθησαν τα κυρίως πιάτα όπου το πρώτο ήταν ένα λαχταριστό κριθαρότο με γαρίδες και φρέσκα ντοματίνια, ένα καλοκαιρινό πιάτο και πεντανόστιμο.

''

Επιλέξαμε την πέστροφα που σερβίρεται με παγωμένη πατατοσαλάτα με σπανάκι και σως λεμονιού. Ένα εξίσου νόστιμο και χορταστικό πιάτο.

''

Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο, το γλυκό. Ένα ελαφρύ mille-feuille με πλούσια κρέμα, φράουλες και ένα «φύλλο» που έμοιαζε περισσότερο με μπισκότο και ήταν άκρως τραγανό και φυσικά πεντανόστιμο. Αυτό που μας έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν οι μεγάλες ποσότητες στα πιάτα που σε σύγκριση με τις τιμές που θα λέγαμε ότι είναι προσιτές, ήταν αρκετά ικανοποιητικά.

''

 

''

 

''

Για να έχεις ολοκληρωμένη εικόνα των πραγμάτων, μετά το φαγητό μπορείς να λάβεις μέρος στις γευσιγνωσίες κρασιών που γίνονται, να μάθεις για το πώς παρασκευάζονται και αν επιθυμείς να αγοράσεις. Στο «Κτήμα Βασιλειάδη» υπάρχει και το φημισμένο γλυκό κρασί της Κύπρου που το ονομάζουν Κομανταρία.

Πληροφορίες για το Οίνου Γη-Κτήμα Βασιλειάδη

Ωράριο: Δευτέρα - Κυριακή: 10:00 - 18:00

Τηλέφωνο για κρατήσεις: 25446000

Πληροφορίες για το «Οινομαγειρείον Η Ωραία Κύπρος»

Ωράριο: Τετάρτη - Κυριακή 10:00 - 18:00

Τηλέφωνο: 25422500

Loader