Φάγαμε στο Anemi, το νέο all day γαλλικό bistro της Έμιλυς Γιολίτη

Φάγαμε στο Anemi, το νέο all day γαλλικό bistro της Έμιλυς Γιολίτη

Ένας εκλεπτυσμένος χώρος, με γαλλικό αέρα, ακριβό γούστο που αντικατοπτρίζει τη φινέτσα της τέως υπουργού

Το νέο εστιατόριο της Λεμεσού, ιδιοκτησίας της κυρίας Έμιλυς Γιολίτη, το Anemi, βρίσκεται στην τουριστική περιοχή της Λεμεσού, σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα και λειτουργεί εντός του Anemi Concept Store. Πρόκειται για ένα all-day bristo και delicatessen με τη διακόσμησή του να σε κερδίζει με την είσοδό σου. Ένας προσεγμένος χώρος που αποπνέει γαλλική φινέτσα με το λευκό, το μπλε και το κόκκινο να κυριαχούν στη διακόσμηση.

Πέραν από την παριζιάνικη φινέτσα, οι γεύσεις που θα δοκιμάσεις θα σε ταξιδέψουν κατευθείαν στη Γαλλία, αφού στο μενού του Anemi θα βρεις εκλεκτά και ιδιαίτερα πιάτα φτιαγμένα όλα με τον πιο προσεγμένο τρόπο έτσι ώστε το αποτέλεσμα να σε αφήσει άκρως ικανοποιημένο. Το εστιατόριο είναι κατάλληλο για όλες τις ώρες της μέρας και προσφέρει πρωινό, brunch, γεύμα και βραδινό. Το μενού του δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί αφού γίνονται ακόμα προσθήκες. 

''

Εμείς επιλέξαμε από το μενού την Burrata Pugliese, με φρέσκια ντομάτα, λαχταριστή και ζουμερή burrata και για γαρνιτούρα τραγανά φυστίκια. Το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να τη συνοδεύσεις με ένα ξηρό γαλλικό ροζέ κρασί από την κάβα του Anemi. 

''

To μενού περιλαμβάνει και ένα γλυκό που φέρει το όνομα της τέως υπουργού, μάλλον θα είναι το αγαπημένο της. Πρόκειται για το Emily’s Pudding, με φρούτα του δάσους και μια απαλή κρέμα σοκολάτας που αξίζει κάθε κουταλιά. 

''

''

''

''

Ο χώρος είναι ιδανικός για όλες τις εποχές αφού υπάρχουν τραπέζια τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, ενώ όσοι θέλουν απλά και μόνο να απολαύσουν ένα ποτήρι κρασί ή κάποιο κόκτειλ, μπορούν να καθίσουν στο μπαρ όπου η ατμόσφαιρα θυμίζει τα παλιά γαλλικά μπιστρό.

Αν θέλεις να μάθεις για τις τιμές λάβε υπόψη σου ότι πρέπει να χώσεις βαθιά το χέρι στην τσέπη και να βιώσεις την εμπειρία ενός τέτοιου χώρου. Μάθαμε ακόμη πως το πιο ακριβό πιάτο του μαγαζιού κοστίζει 425 ευρώ και πρόκειται για ένα ιδιαίτερο πλάτερ με μαύρο χαβιάρι και υψηλής ποιότητας προϊόντα. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο πιάτο περιλαμβάνει 200 γραμμάρια χαβιάρι και μπορούν να το μοιραστούν δέκα άτομα. 

 

Info:

Αμαθούντος 28 Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός

Δευτέρα - Πέμπτη: 10:00 - 19:30

Παρακευή - Σάββατο 10:00 - 00:00

Τηλέφωνο: 25813000

Loader