Γιατί είναι τόσο chic τα πιάτα της Μαγιοπούλας;

Γιατί είναι τόσο chic τα πιάτα της Μαγιοπούλας;

Δοκιμάσαμε εκλεπτυσμένες γεύσεις σε ένα από τα πλέον γουστόζικα εστιατόρια της Λευκωσίας

Βρίσκεται εκεί που κτυπά κυριολεκτικά η καρδιά της πρωτεύουσας, σε μία περιοχή σημείο αναφοράς της Λευκωσίας. Η Μαγιοπούλα, ένας γνωστός και αγαπημένος χώρος εστίασης της πρωτεύουσας, τα τελευταία χρόνια γύρισε σελίδα, ανανεώθηκε, διαφοροποιήθηκε, δημιούργησε μία νέα γαστρονομική φιλοσοφία, άλλαξε μενού διατηρώντας, όμως, πάντα ακέραιη την ποιότητα και την εξυπηρέτηση της.

Αγαπώ ιδιαίτερα την Λευκωσία το καλοκαίρι, διότι οι περισσότεροι αφήνουν πίσω την πόλη και ορμούν προς τα παραλιακά μέτωπα. Δύο χρόνια μετά την πανδημία θέλουμε να νιώσουμε ξανά αυτή την ανάσα ελευθερίας, την έξοδο χωρίς μάσκες και περιορισμούς. Έτσι, οι περισσότεροι ακόμα και τις καθημερινές αφήνουν τα αστικά κέντρα και όλους εμάς τους πιο παράξενους στην ησυχίας μας. Ένα τέτοιο βράδυ αποφάσισα, με καλή παρέα, να επισκεφτώ ξανά την Μαγιοπούλα στην οδό Παντελή Κατελάρη, πάροδο των λεωφόρων Διαγόρου και Ομήρου για να βιώσω και να γευτώ από κοντά την αλλαγή της.

Ο ανανεωμένος της χώρος σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή με τις γουστόζικες διακοσμητικές πινελιές τους. Ο φωτισμός της εξωτερικής του βεράντας προσδίδει μία λονδρέζικη νότα στον χώρο που σε κάνει να χαμογελάς από το πρώτο λεπτό. Το προσωπικό σε υποδέχεται με χαμόγελο, έτοιμο να ακούσει την κάθε απορία και να σου εισηγηθεί επιλογές από το μενού. 

Η νέα φιλοσοφία του μενού που υπογράφει ο βραβευμένος σεφ Αντρέας Αντρέου έχει ως βάση της την μεσογειακή κουζίνα συνδυάζοντας πιο παραδοσιακά, κλασικά στοιχεία με πιο σύγχρονα και δημιουργικά. Αυτό το στοιχείο του επιτυχημένου συνδυασμού του παλαιότερου με το νέο χωρίς φλυαρίες στα πιάτα ήταν εκείνο που με εντυπωσίασε. Το μενού είναι μικρό με πολύ καλές επιλογές πιάτων που περιλαμβάνει σαλάτες, πιάτα to share που άνετα μπορούν να πάρουν την θέση του κυρίως, επιλογές από κυρίως πιάτα και επιδόρπια. 

1

Burrata salad

6

Greek Ceviche 

7

Babu kalamari

Για αρχή επιλέξαμε την δροσιστική σαλάτα με φρέσκο ιταλικό τυρί burrata που σερβίρεται με ντοματίνια, δαμάσκηνο, παξιμάδι, βασιλικό, σχοινόπρασο βιντεγκρέτ sherry. Εξαιρετικό πιάτο, ιδανικό για ξεκίνημα με υπέροχη burrata και συνδυασμούς με οξύτητες και αρώματα που γοητεύουν. Μοιραστήκαμε το baby καλαμάρι, που έλιωνε στο στόμα και συνοδευόταν από διάφορα αρωματικά, λεμονάτες αγκινάρες, ένα τέλειο σε υφή με οξεία γεύση πουρέ αγκινάρας και μελάνι καλαμαριού.

3

Επιλέξαμε επίσης το πολλά υποσχόμενο Short Rib Pasta με ζυμαρικά paccheri, μοσχαρίσιο κρέας ψημένο με κόκκινο κρασί, σκεπασμένο με ένα εξαίσιο αφρό πατάτας με τρούφα, μαριναρισμένη τρούφα και γραβιέρα. Ένα γευστικότατο πιάτο που ήθελα να το τρώω κάθε φορά στη Μαγιοπούλα. Τέλος, από τα πιάτα to share επιλέξαμε το ελληνικού τύπου ceviche με λαβράκι που σερβίρεται με μία σως ελληνικής σαλάτας που όταν αναμειχθούν στο στόμα δίνουν την εντύπωση της ελληνικής σαλάτας με την απαλή υψή του ψαριού. 

3

Τα κυρίως πιάτα προσφέρουν επιλογές από ψάρια, θαλασσινά αλλά και κρέας με το μάτι μας να πέφτει κατ’ ευθείαν στο λαχταριστό Australian angus beef fillet το οποίο ήταν εξαιρετικό με χοντρό αλάτι και τα τρία είδη μουστάρδας που το συνόδευσαν. Για το τέλος, γλυκαθήκαμε με ένα δροσερό lemon baked Alaska με παγωτό λεμόνι, αμύγδαλα, μαρέγκα σερβιρισμένο με σως από κεράσια και μούρα. 

4

Οι νέες γεύσεις της Μαγιοπούλας χαρακτηρίζονται από ποιότητα, φρεσκάδα και παντρεύονται δημιουργικά με κλασικές μεσογειακές γεύσεις σε συνδυασμό με πιο τολμηρές επιλογές. Ένα upskill εστιατόριο της πόλης που σερβίρει τα κρασιά της δικής του παραγωγής από το ήδη βραβευμένο οινοποιείο στο Όμοδος, Οίνου Γη από το οποίο ήπιαμε ευκολόπιοτο Premium Xynisteri 2018 ενώ στο τέλος τσουγκρίσαμε με κουμανταρία Οίνου Γη με πάγο βέβαια. Μέχρι την επόμενη φορά λοιπόν που θα βιώσουμε μια τέτοια γαστρονομική εμπειρία που μέσα από την φαινομενική απλότητα των πιάτων αναδύονται μαεστρία και γεύση. 

 

Loader