Γιατί όλοι μιλάvε για τα σάντουιτς της Κούλλας στον Πωμό

Γιατί όλοι μιλάvε για τα σάντουιτς της Κούλλας στον Πωμό

Μία καντίνα σε μία απότομη στροφή με την ωραιότερη θέα της Κύπρου

Η Κύπρος μας προσφέρει άπειρες όμορφες εμπειρίες. Ιδιαίτερα τα καλοκαίρια που λίγο-πολύ θα μπούμε στη διαδικασία να εξερευνήσουμε και να ταξιδέψουμε απ’ άκρη σ’ άκρη του νησιού μας. Μέσα από αυτές τις καλοκαιρινές διαδρομές ανακαλύπτουμε την πραγματική Κύπρο με τους φιλόξενους, χαμογελαστούς ανθρώπους.

Ένα από τα ωραιότερα μέρη της χώρας μας είναι και η δυτική της πλευρά με πανέμορφες διαδρομές. Κάπου εκεί σε αυτές τις διαδρομές θα φτάσουμε ξανά και φέτος στον Πωμό, ένα μικρό χωριό της επαρχίας Πάφου με μεγάλη ιστορία και φυσική ομορφιά. Εκεί, σε μία στροφή της διαδρομής λίγο πριν την είσοδο στον Πωμό θα συναντήσεις ένα απάχικο, λυόμενο μαγαζάκι, μία καντίνα που θυμίζει την Κύπρο προηγούμενων δεκαετιών με την ωραιότερη, ίσως, θέα της περιοχής. 

6

 

9

Μόλις φτάσεις εκεί θα αντικρύσεις την κινητή καντίνα της κυρίας Κούλλας, ένα βαν με μεγάλα μπλε γράμματα όπου θα διαβάσεις “Ζεστά σάντουιτς Κούλλα”. Δεν πρόκειται για κάποιο κρυφό, γκουρμέ στέκι με αστέρια Μισελέν ή που θα μπορούσε να έχει τέτοιες αξιώσεις αλλά η ατμόσφαιρα, η τοποθεσία, η θέα και τα σάντουιτς που θα φας εκεί σίγουρα αξίζουν 3 Μισελέν αστέρια ασυζητητί.  

H κυρία Κούλλα διατηρεί εκεί εδώ και χρόνια αυτή την οικογενειακή επιχείρηση και σταδιακά έχει γίνει μία από της ατραξιόν της περιοχής. Εκεί, θα απολαύσεις πλούσια και χορταστικά σάντουιτς αλλά και μπέργκερ, δροσερό μαχαλεπί, νόστιμα γλυκά και θα τσιμπήσεις από το μπουφέ ελιές μαύρες, τσακιστές και ξυδάτα. Το highlight της καντίνας πέραν από τη γεύση είναι και η πανοραμική θέα με την άγρια ομορφιά του τοπίου του Πωμού με την θάλασσα να σκάει στα βράχια. 

7

Γιατί, λοιπόν, μιλάνε όλοι για τα σάντουιτς της Κούλλας στον Πωμό; Διότι η κυρία Κούλλα και η καντίνα της σου προσφέρουν κάτι παραπάνω από ένα λαχταριστό σάντουιτς. Σε ταξιδεύουν ξανά πίσω στην αυθεντική Κύπρο, σε ένα απάχικο μαγαζί χωρίς φτιασίδια και ακριβά έπιπλα με θέα που γεμίζει την καρδιά και τη ψηχή όποιου βρεθεί εκεί κάθε καλοκαίρι. 

7

Info

Δευτέρα-Κυριακή 8:00-19:00, 

Λεωφόρος Χαράλαμπου Φουρνίδη, 

Πωμός, Πάφος. 

Τηλ:. 96589533.

Φωτογραφίες: Μιχάλης Χριστοδούλου, facebook page Koulla's Sandwiches

 

Loader